«Μοιρασμένο» το ταμπλό στο Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μοιρασμένο» το ταμπλό στο Χρηματιστήριο

Σημαντικές άμυνες βγάζει το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη, σε μια προσπάθεια να συνεχίσει το σερί των 10 ανοδικών συνεδριάσεων, οδηγό δεικτοβαρείς τίτλους.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει οριακές απώλειες 0,08% στις 760,09 μονάδες, με τον τζίρο στα 40,41 εκατ. ευρώ. Άνοδο 0,11% καταγράφει ο FTSE 25, στις 1.814,44 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,65% στις 442,41 μονάδες.

Κέρδη 2% καταγράφει η μετοχή της ΔΕΗ, με τη Βιοχάλκο στο 1,96% και τον ΟΠΑΠ στον 1,77%. Από την άλλη, απώλειες σημειώνουν οι τίτλοι της Τέρνα Ενεργειακή στο 1,53%, της Jumbo στο 1,33%, της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ 1,08%

Οι τράπεζικοί τίτλοι κινούνται πτωτικά με την Eurobank στο 0,93%, την Alpha Bank στο 1,09% την Εθνική Τράπεζα στο 0,69% και την Τράπεζα Πειραιώς σχεδόν αμετάβλητη.

Παράλληλα, την παράταση του lockdown στη χώρα έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε η κυβέρνηση, στο πλαίσιο ανάσχεσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας, η παράταση κατά μια εβδομάδα των περιοριστικών μέτρων κρίθηκε αναγκαία, καθώς «το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να κρίνεται υψηλό».

«Υπάρχει μια σταθεροποίηση, ακόμα και μείωση κρουσμάτων, που έρχεται όμως με αργούς ρυθμούς», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εμβόλιο

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, λέγοντας ότι θα υπάρξουν 1018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και στόχος είναι να εμβολιάζονται σχεδόν 2 εκατομμύρια Έλληνες κάθε μήνα. Παράλληλα σημείωσε ότι από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, ανοίγουν τα καταστήματα εποχικών ειδών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider