Χωρίς «αντισώματα» η Wall Street στον θετικό με κορονοϊό Τραμπ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χωρίς «αντισώματα» η Wall Street στον θετικό με κορονοϊό Τραμπ
Στο «μάτι» των πωλητών βρέθηκε ξανά ο τεχνολογικός δέικτης. Παρέμειναν στο κόκκινο οι τρεις δείκτες

«Μάζεψε» σε ένα βαθμό τις αρχικές απώλειες η Wall Street την Παρασκευή, μετά το σοκ ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι θετικός στον κορονοϊό. Ωστόσο ο Nasdaq αποτέλεσε ξανά τον δείκτη στον οποίο καταγράφηκε η εντονότερη μεταβλητότητα χάνοντας πάνω από 200 μονάδες.

Παράλληλα σύμφωνα με το προεκλογικό επιτελείο του προέδρου, όλες οι προγραμματισμένες προεκλογικές εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετείχε εντός των επόμενων ημερών θα διεξαχθούν διαδικτυακά ή θα αναβληθούν προσωρινά.

Οι επενδυτές βλέπουν πως αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο στην κούρσα για την προεδρία μετά την σημερινή είδηση για τον Ντόναλντ Τραμπ, στρέφοντας το ενδιαφέρον τους περισσότερο στο αν θα υπάρξει «σαρωτικό» πέρασμα των Δημοκρατικών.

Από την άλλη το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή οτι δημιουργήθηκαν 661.000 νέες θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο έναντι 1,37 εκατ. τον Αύγουστο.Οι αναλυτές ανέμεναν 800.000 νέες θέσεις εργασίας. Την ίδια στιγμή το ποσοστό ανεργίας σημείωσε πτώση στο 7,9% από 8,4% τον Αύγουστο.

Δείκτες

Ειδικότερα, τη Παρασκευή, ο Dow Jones διολίσθησε κατά 0,48% στις 27.683 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,96% στις 3.348 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε «βουτιά» 2,22% στις 11.075 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider