Απώλειες στη Wall Street, υπό το βάρος του Τραμπ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες στη Wall Street, υπό το βάρος του Τραμπ
Οι διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτων οικονομικών μέτρων δίνουν ανάσα στη Wall Street.

Η είδηση πως ο Ντόναλντ Τραμπ είναι θετικός στον κορονοϊό προκάλεσε τριγμούς στις διεθνείς αγορές, με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών για το νέο πακέτο μέτρων να εντείνονται.

«Η είδηση πως ο Αμερικανός πρόεδρος διαγνώστηκε με κορονοϊό προκαλεί νευρικότητα στις αγορές», γράφει το CNBC, επικαλούμενο τις θέσεις θεσμικών αναλυτών, οικονομολόγων και επενδυτών.

Η σκληρή πραγματικότητα του κορονοϊού είναι εδώ

Σύμφωνα με τον Jeff Henriksen, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Thorpe Abbotts Capital, τα νέα επαναφέρουν στο προσκήνιο την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού. «Οι επενδυτές αντιλαμβάνονται πως ο κορονοϊός λειτουργεί σαν μια ήπια καταστροφή, την ώρα που οι Αμερικανοί ανέμεναν μια ισχυρή ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας μετά το πλήγμα των προηγούμενων μηνών», εξηγεί.

«Οι επενδυτές αντιλαμβάνονται πως η σκληρή πραγματικότητα καταδεικνύει πως το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι εδώ», συμπληρώνει.

Δείκτες

Ειδικότερα, τη Παρασκευή, ο Dow Jones διολισθαίνει κατά 0,07% στις 27.621 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,82% στις 3.352 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει πτώση 1,13% στις 11.198 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider