Στις αγορές βγαίνει το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ, για άντληση 3 τρισ. δολαρίων

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Στις αγορές βγαίνει το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ, για άντληση 3 τρισ. δολαρίων
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Ποσό «μαμούθ» θέλει να αντλήσει από τις αγορές το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ.

Στις αγορές βγαίνει το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ με στόχο να αντλήσει το ποσό «μαμούθ» ύψους 3 τρισ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο του 2020, ώστε να χρηματοδοτήσει τις αυξημένες κυβερνητικές δαπάνες λόγω κορονοϊού, ενώ για το τρίτο τρίμηνο στοχεύει στην άντληση 677 δισ. δολαρίων.

Το τεράστιο πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας που έχει ανακοινώσει ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ (μείωση φορολογικών εισφορών, πρόγραμμα CARES Act και Paycheck Protection Program), ώθησε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ να προβεί στην έκδοση ομολόγων ώστε να συγκεντρώσει 3 τρισ. δολάρια.

Αξίζει να σημειώσουμε πως μόλις από την 1η Μαρτίου, το χρέος των ΗΠΑ εκτοξεύθηκε κατά 1,5 τρισ. δολάρια και διαμορφώθηκε 24,9 τρισ. δολάρια, αύξηση δηλαδή κατά 6,4%. Το δημοσιονομικό έλλειμμα έως τον Μάρτιο (πρώτο εξάμηνο), ανήλθε σε 744 δισ. δολάρια, «τρέχοντας» με τέτοιο ρυθμό ώστε να δημιουργηθεί το μεγαλύτερο έλλειμμα στην ιστορία των ΗΠΑ.

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Η χώρα που ζει το δημογραφικό μας μέλλον προβλέπεται να χάσει το 30% του πληθυσμού της μέχρι το 2070

Ακαθάριστα οικόπεδα: Τι γίνεται όταν ο ιδιοκτήτης δεν τα καθαρίσει - Πώς κινούνται δήμοι και ΠΣ, ποιος πληρώνει τον λογαριασμό

Η επίθεση στη Hugging Face σηματοδοτεί την έναρξη μιας επικίνδυνης εποχής κυβερνοεπιθέσεων με AI

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider