Ισχυρές απώλειες στη Wall - Βαρίδι για το Dow η 3M

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρές απώλειες στη Wall - Βαρίδι για το Dow η 3M
Απώλειες 215 μονάδων καταγράφει ο Dow Jones μετά τα αρνητικά αποτελέσματα της 3M.

Με απώλειες άνοιξε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την Μεγάλη Πέμπτη, μετά την ανακοίνωση των αρνητικών αποτελεσμάτων της 3M που ασκεί ισχυρές πιέσεις στο βιομηχανικό δείκτη.

  • 3M

Βουτιά 10,31% σημειώνει η μετοχή της 3M λίγα λεπτά μετά τις 16:30 ώρα Ελλάδος, του ομίλου που δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στους τομείς της Υγείας, της Βιομηχανίας, των Τηλεπικοινωνιών, των Ηλεκτρονικών.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου, ανακοίνωσε την περικοπή του ετήσιου guidance καθώς και ότι θα περικόψει 2.000 θέσεις εργασίας.

Τα κέρδη της εταιρείας ήταν 891 εκατ. δολάρια ή 1,51 δολάρια ανά μετοχή , από 602 εκατ δολάρια, ή 98 σεντς ανα μετοχή, την ίδια περίοδο πέρυσι.

Οι πωλήσεις υποχώρησαν 5%, στα 7,86 δισ. δολάρια από 8,28 δισ. δολάρια επίσης χαμηλότερα από τις προσδοκίες για 8,03 δισ. δολάρια.

Η 3Μ σημείωσε ότι έχει ξεκινήσει δράσεις αναδιάρθρωσης, που περιλαμβάνουν τη μείωση του εργατικού δυναμικού της κατά 2.000 θέσεις, σε μία προσπάθεια να εξοικονομήσει 225 εκατ. δολάρια με 250 εκατ. δολάρια τη χρονιά.

  • Facebook

​​​​​​​Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κέρδη κατέγραψε η Facebook Inc κατά το α’ τρίμηνο του έτους, ωστόσο τα έξοδά της αυξήθηκαν κατά 80% εξαιτίας ενός προστίμου που θα κληθεί να πληρώσει όταν τελεσιδικήσει η υπόθεση της Cambridge Analytica.

Ειδικότερα η εταιρεία κράτησε στα ταμεία της περί τα 3 δισ. δολαρίων για να καλύψει ενδεχόμενη συμφωνία με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για την συγκεκριμένη υπόθεση σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους επενδυτές που έχουν εκφράσει έντονες ανησυχίες για το πώς θα μπορούσε να καταλήξει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Τα συνολικά έσοδα του α’ τριμήνου αυξήθηκαν κατά 26% φτάνοντας τα 15,1 δισ. δολάρια από 12,0 δισ. δολ. που ήταν πέρυσι.

Πέρα από τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα ανοδική πορεία ακολούθησαν και οι χρήστες της κύριας εφαρμογής, οι οποίοι αυξήθηκαν κατά 8% εν συγκρίσει με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι φτάνοντας τα 2,4 δισ.

Ειδικότερα, τη Μεγάλη Πέμπτη στη Wall Street λίγα λεπτά μετά τις 16:30 ώρα Ελλάδος, ο δείκτης S&P 500 καταγράφει πτώση 0,13% φτάνοντας τις 2.922,71 μονάδες. Ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,85% στις 26.368,28, ενώ ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,47% φτάνοντας τις 8.138,08 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider