Wall Street: «Ολική επαναφορά» στα κέρδη με επίθεση αγοραστών

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Wall Street: «Ολική επαναφορά» στα κέρδη με επίθεση αγοραστών
Συνεδρίαση με δραματικές αλλαγές η σημερινή στη Wall Street, η οποία πέρασε από το βαθύ κόκκινο στα κέρδη κατά την τελευταία ώρα των συναλλαγών.

Συνεδρίαση με δραματικές αλλαγές η σημερινή στη Wall Street, η οποία πέρασε από το βαθύ κόκκινο στα κέρδη κατά την τελευταία ώρα των συναλλαγών.

Η συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη άρχισε σε αρνητικό έδαφος, με τις απώλειες να επεκτείνονται όσο περνούσε η ώρα και, έτσι, ο Dow Jones (γράφημα) βρέθηκε να χάνει έως και 611 μονάδες.

Dow

Τελικά ο Dow Jones έκλεισε σήμερα στις 23.138,82 μονάδες (+1,14%), ο S&P 500 στις 2.488,83 μονάδες (+0,86%) και ο Nasdaq στις 6.579,49 μονάδες (+0,38%).

Την Τετάρτη ο Dow είχε κέρδη-ρεκόρ 1.086 μονάδων ή 5%, ο S&P 500 επίσης 5% και ο Nasdaq 5,8%. Από απόψεως ποσοστού, τα ημερήσια κέρδη αυτά ήταν τα υψηλότερα από τις 23 Μαρτίου 2009.

Στα νέα της ημέρας, ο δείκτης του Conference Board έδειξε ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε το Δεκέμβριο σε χαμηλό πέντε μηνών, κάτω από το επίπεδο που ανέμεναν οι αναλυτές, σε μία ένδειξη ενδεχομένως, ότι η ανασφάλεια για την οικονομία επεκτείνεται και στους καταναλωτές.

Τις ανησυχίες για τη σινο-αμερικανική εμπορική διένεξη αναζωπύρωσαν οι πληροφορίες ότι ο Αμερικναός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσανατολίζεται στην έκδοση διατάγματος που θα απαγορεύει στις αμερικανικές εταιρείες να χρησιμοποιούν τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό των κινεζικών εταιρειών Huawei και ZTE, επικαλούμενος εθνική ανάγκη.

Από την άλλη πλευρά, ο αριθμός των Αμερικανών που έκανε αίτηση για επιδόματα ανεργίας την τελευταία εβδομάδα υποχώρησε κοντά σε χαμηλό 49 ετών, υποδηλώνοντας την ισχυρή αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Μεγάλες απώλειες είχαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές.

Ο γερμανικός DAX έκλεισε με πτώση 2,37% στις 10.381,51 μονάδες και εισήλθε σε bear market. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 1,52% στις 6.584,68 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,60% στις 4.598,61 μονάδες.

Στο ευρωπαϊκό νότο, ο ιταλικός FTSE MIB υποχώρησε 1,81% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 σημείωσε πτώση 1,38% στις 8.363,90 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Οι γαλακτοβιομηχανίες τα λένε έξω από τα δόντια για την ευλογιά των προβάτων και το μέλλον της φέτας!

Εργασιακό: Οι ενέργειες εργοδότη ή εργαζόμενου που συνιστούν καταγγελία σύμβασης εργασίας

Εστίαση: «Κραυγή αγωνίας» από τις επιχειρήσεις, χωρίς ταμειακά διαθέσιμα οι 6 στις 10

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider