11-11-2018 | 20:21

Τα επτά τρόφιμα που βοηθούν στη συγκέντρωση στο γραφείο

Μοιράσου το
Τα επτά τρόφιμα που βοηθούν στη συγκέντρωση στο γραφείο

Ακονίζουν τη μνήμη, αυξάνουν τη συγκέντρωση, έχουν βιταμίνες, είναι χορταστικά και δεν παχαίνουν. Υπάρχουν κάποια τρόφιμα που έχουν όλες αυτές τις ιδιότητες και είναι σημαντικά για όσους πρέπει να θυμούνται πολλά στη δουλειά τους, εκτελούν παράλληλα πολλές εργασίες και γενικά θέλουν να έχουν τον έλεγχο ενός μεγάλου όγκου εργασιών. Δείτε τα...

Κλινικές μελέτες έχουν καταδείξει ότι το πρωινό, πέρα από τη γνωστή διατροφική του αξία, βελτιώνει τη βραχυπρόθεσμη μνήμη και την προσοχή. Φρούτα, γαλακτοκομικά και φυτικές θα πρέεπι να περιλαμβάνονται στο πρωινό.

Αν καταναλώσουμε υπερβολική ποσότητα στο γραφείο μάς πιάνει νύστα. Αν δεν φάμε αρκετά, έχουμε το μυαλό μας στο φαγητό. Και για τις δύο περιπτώσεις, η ισορροπημένη ποσότητα, αλλά και ποιότητα φαγητού, είναι το κλειδί για να παραμείνει κάποιος συγκεντρωμένος και να μην έχει απόσπαση προσοχής. Ακόμη καλύτερα, αν τα γεύματα είναι ελαφριά, με τα τρόφιμα που προτείνονται στο top ten. 

Αποξηραμένοι σπόροι και ξηροί καρποί είναι εξαιρετικές φυσικές πηγές αντιοξειδοτικών και βιταμίνης Ε, τα οποία συμβάλουν στη μείωση της έκπτωσης των νοητικών λειτουργιών, που συμβαίνει ως φυσική διαδικασία στη μέση ηλικία. Άρα, δρα προληπτικά και στην εγκεφαλική λειτουργία, και στη μνήμη. 
 

Έρευνες έχουν καταδείξει ότι τα blueberries, που τα τελευταία χρόνια παράγονται και στην Ελλάδα και δεν είναι πλέον εξωτικά φρούτα, προλαμβάνουν βλάβες του εγκεφάλου που προκαλούνται από ελεύθερες ρίζες, δηλαδή από το στρες. Σε άλλες μελέτες φάνηκε ότι τα μπλε φρουτάκια βοηθούν στη βελτίωση των γνωσιακών λειτουργιών και της λειτουργίας των μυών.

Αποτελεί τη βασική πηγή πρωτεΐνης που δίνει ώθηση για καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου. Η πρωτεΐνη των λιπαρών ψαριών, όπως είναι ο τόνος και ο σολομός. Προτιμήστε τόνο Αλωνίσου, ο οποίος δεν έχει τα βαρέα μέταλλα και είναι ο καλύτερος για συχνή κατανάλωση.  

Ο εγκέφαλος αγαπά τα σάκχαρα. Τον βοηθούν ως καύσιμα για τη διαδικασία επεξεργασίας και αποθήκευσης πληροφοριών. Όχι όμως τη ζάχαρη. Τα καλύτερα καύσιμα του εγκεφάλου είναι τα σάκχαρα που προέρχονται από τα φρούτα και από υδατάνθρακες, δηλαδή μακαρόνια, ρύζι, ψωμιά κ.λπ. 

Δεν υπάρχει κάποια μαγική ουσία που να αυξάνει απότομα το IQ. Η καφεΐνη όμως, ενεργοποιεί τον εγκέφαλο και παράλληλα βοηθά στη συγκέντρωση. Γι' αυτό και είναι σημαντική η κατανάλωση προϊόντων που την περιέχουν. Καφές, ενεργειακά ποτά, light κόλα. Προσοχή! Περισσότεροι από δύο καφέδες την ημέρα, μπορεί να προκαλέσουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα, δηλαδή να έχετε υπερδιέγερση και να μην μπορείτε να συγκεντρωθείτε με τίποτα. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.