Κατά 10% υψηλότερα σε σύγκριση με την πρόβλεψη που είχε κάνει η εταιρεία το Μάιο  είναι τα αναμενόμενα κέρδη για την Nissan για το οικονομικό έτος που ολοκληρώνεται το Μάρτιο του 2016 καθώς οι ισχυρές πωλήσεις που κατέγραψε η εταιρεία το τρίτο τρίμηνο ώθησαν την εταιρεία να αναθεωρήσει τις προσδοκίες της.  Τα ετήσια κέρδη αναμένεται να είναι 17% υψηλότερα σε σύγκριση με την περυσινή περίοδο ως αποτέλεσμα του αδύναμου γεν και των αυξανόμενων πωλήσεων της εταιρείας ειδικά στην αμερικανική αγορά. Ειδικότερα, οι αυξημένες πωλήσεις το γ’ τρίμηνο δημιουργούν αισιοδοξία για αντιστάθμιση της επιβράδυνσης που σημειώνεται στις αναδυόμενες αγορές και ειδικά στην Ιαπωνία και την Κίνα.

Ενδεικτικό είναι άλλωστε το γεγονός οι ευνοϊκές συνθήκες που διαμορφώθηκαν όπως είναι η πτώση στα επιτόκια και τις τιμές αερίου βοήθησαν και άλλους ομίλους όπως είναι η General Motors Co και η Ford Motor Co να αυξήσουν τα καθαρά κέρδη τους κατά το τελευταίο τετράμηνο.

Όπως σημειώνει ο Seiji Sugiura, αναλυτής στο ερευνητικό κέντρο Tokai Tokyo, «η ισχυρή ζήτηση στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να αντισταθμίζει τις απώλειες σε άλλες αγορές, ωστόσο δεν μπορούμε να βασιστούμε μόνο στην αμερικανική αγορά, η οποία λογικό είναι να κορεστεί κάποια στιγμή».

Οι πωλήσεις στην Κίνα σημείωσαν πτώση 2,6% στο εξάμηνο που έληξε το Σεπτέμβριο επηρεαζόμενες από τη μειωμένη ζήτηση στα επαγγελματικά οχήματα ελαφρού τύπου ενώ οι φορολογικές περικοπές που ισχύουν από τον Οκτώβριο δίνουν νέα ώθηση στα επιβατικά αυτοκίνητα με τις παραγγελίες να σημειώνουν άνοδο κατά 19%.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ωστόσο, δεν θέλει να χάσει το μερίδιό της στην εσωτερική αγορά και κάνει προσπάθειες αύξησης των πωλήσεων καθώς η αύξηση της φορολογίας φρέναρε την ζήτηση με αποτέλεσμα να σημειωθεί πτώση 16% στις παραδόσεις.