Φλόγα: 1 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού δύο παιδιατρικών νοσοκομείων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φλόγα: 1 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού δύο παιδιατρικών νοσοκομείων
Το ποσό του 1 εκατ. ευρώ θα διαθέσει ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλσματική Ασθένεια «Φλόγα» για τον εκσυγχρονισμό του θεραπευτικού και διαγνωστικού εξοπλισμού των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων της Αθήνας. 

Το ποσό του 1 εκατ. ευρώ θα διαθέσει ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλσματική Ασθένεια «Φλόγα» για τον εκσυγχρονισμό του θεραπευτικού και διαγνωστικού εξοπλισμού των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων της Αθήνας.

Το ΔΣ του Συλλόγου αποφάσισε να διαθέσει το παραπάνω ποσό για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού στα νοσοκομεία Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού. Ήδη έχει ενημερώσει σχετικά το Υπουργείο Υγείας, με επιστολή του προς τον Υφυπουργό Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, με κοινοποίηση στον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και αναμένει προτάσεις τους.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, από το 2010 έως σήμερα η «Φλόγα» έχει στηρίξει τα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία με συνολικές δωρεές που υπερβαίνουν τα 6 εκατ. ευρώ. Ο Σύλλογος ζητά από το Υπουργείο την άδεια να επικοινωνήσει με τους διευθυντές των τμημάτων που κυρίως φροντίζουν τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες, ώστε να καταγράψει τις ανάγκες τους. Τα τμήματα αυτά είναι, μεταξύ άλλων τα ακτινοθεραπευτικά, τα χειρουργεία, τα παθολογοανατομικά, οι εντατικές, τα τμήματα ιατρικών απεικονίσεων κ.ά.. Στη συνέχεια θα προχωρήσει στην προμήθεια σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού με μοναδικό στόχο -όπως τονίζει- τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα παιδιά.

Όπως διευκρινίζει, η προσφορά του 1 εκατ. ευρώ είναι επιπλέον των δράσεων που υλοποιεί σε συνεχή βάση για τη χρηματοδότηση κλινικών μελετών, προσωπικού και λοιπών εξόδων των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων το ποσό των οποίων ανέρχεται σε περίπου 420.000 ευρώ ετησίως.

«Με γνώμονα το τρίπτυχο ιατρική-ψυχική-κοινωνική φροντίδα, η Φλόγα υπηρετεί με σεβασμό και ευθύνη το παιδί που νοσεί από καρκίνο και την οικογένειά του. Έτσι, σήμερα μετά από 41 χρόνια συνεχούς δράσης αποτελεί τον βασικό πυλώνα στήριξης της δημόσιας υγείας για τα παιδιά και τους εφήβους με καρκίνο.

Είμαστε δίπλα στις οικογένειες με διάφορους τρόπους: Νοσηλεία στο σπίτι, φιλοξενία οικογενειών από την περιφέρεια, στήριξη της δημόσιας υγείας όπου διαπιστώνουμε ανάγκες. Μοναδικός στόχος μας είναι να κερδίσουμε αυτή την ίδια την ζωή και την υγεία των παιδιών μας», αναφέρει η «Φλόγα» σε σχετική ανακοίνωση. Και προσθέτει:

«Η υποστήριξη του κόσμου μας δίνει τη δυνατότητα να στηρίζουμε οικονομικά τη φροντίδα του παιδιού σε όλα τα επίπεδα, και για αυτό οφείλουμε να ενημερώνουμε για τη διάθεση των δωρεών που λαμβάνουμε».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υπουργείο Υγείας: Στο τραπέζι το σχέδιο για τις κλινικές μελέτες - Γραφεία στα μεγάλα νοσοκομεία

Δημοσιεύθηκε και η προκήρυξη για τους διοικητές των Νοσοκομείων

Νέο βήμα προς το «νοικοκύρεμα» των οικονομικών των νοσοκομείων

gazzetta
gazzetta reader insider insider