Χρυσοχοΐδης: Είναι δέσμευση μας να κάνουμε το ΕΣΥ ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας στην Ευρώπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσοχοΐδης: Είναι δέσμευση μας να κάνουμε το ΕΣΥ ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας στην Ευρώπη
«Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε μπροστά μας με το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δηλαδή, να το εκσυγχρονίσουμε, να το κάνουμε ευέλικτο, να το κάνουμε ελκυστικό στους πολίτες και να το κάνουμε ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας στην Ευρώπη. Αυτή είναι η δέσμευση μας».

Επίσκεψη στα Νοσοκομεία της Πάτρας και σειρά συναντήσεων με τις διοικήσεις τους, είχε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

«Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας για να φτιάξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να το εκσυγχρονίσουμε, να το κάνουμε ευέλικτο, να το κάνουμε ελκυστικό στους πολίτες, να το κάνουμε ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας στην Ευρώπη και αυτή είναι η δέσμευσή μας και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε» τόνισε ο Υπουργός Υγείας. Συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, ο κ. Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» και το Καραμανδάνειο - Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών.

Στις συσκέψεις που είχε με τις διοικήσεις των Νοσοκομείων, τους Διευθυντές των Κλινικών, των ιατρικών υπηρεσιών, αλλά και εκπροσώπους των εργαζομένων κατέγραψε τα ζητήματα που του έθεσαν και από την πλευρά του τόνισε ότι αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες και θα γίνουν μεγάλες αλλαγές στο σύστημα υγείας, «ώστε κάθε μέρα, όλο και περισσότερο να υπάρχει ένα αίσθημα ικανοποίησης από τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας». Παράλληλα, ανακοίνωσε πως θα γίνουν προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών, ιδίως πανεπιστημιακών, στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας, ώστε να ενισχυθούν με προσωπικό.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στη δημιουργία των 17 Μονάδων Αυξημένης φροντίδας για τη διαχείριση και αντιμετώπιση των εγκεφαλικών, καθώς στην Πάτρα θα δημιουργηθεί μία από τις Μονάδες, επισημαίνοντας πως «όλες μας οι πρωτοβουλίες έχουν έναν στόχο: Ένα καλύτερο ΕΣΥ το οποίο θα τεθεί στη διάθεση των Ελλήνων».

Παράλληλα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημείωσε ότι «τα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας, το Πανεπιστημιακό και ο ”Αγιος Ανδρέας”, βρίσκονται σε μία αρκετά καλή κατάσταση, θα τα εμπλουτίσουμε με προσωπικό» και συμπλήρωσε: «Το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο θα το εμπλουτίσουμε με αρκετούς γιατρούς, πανεπιστημιακούς πρωτίστως, αλλά και γιατρούς ΕΣΥ, ενώ το ίδιο θα πράξουμε και για τον ”Άγιο Ανδρέα”».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε αυτό το σημείο ο υπουργός Υγείας, «έχουμε ανάγκη από νοσηλευτικό προσωπικό και αυτές τις ημέρες προσλαμβάνουμε περίπου 4.000, ήδη τα 2.000 ονόματα δημοσιεύτηκαν πριν από λίγες μέρες και άλλα 2.000 ονόματα θα δημοσιευτούν τον Νοέμβριο».

Ακόμη, είπε ότι «προγραμματίζουμε πάνω από 6.000 προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού τον επόμενο χρόνο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σκρέκας: Συνεχείς έλεγχοι για αισχροκέρδεια - «Φυσιολογική» η τιμή του ελαιόλαδου

Αντιγριπικό εμβόλιο: Από Νοέμβριο το συμβατικό χωρίς συνταγή - Με συνταγογράφηση μόνο τα νέου τύπου

Market Pass: Ξεκινάει σήμερα η καταβολή Αυγούστου–Οκτωβρίου σε 2,61 εκατ. πολίτες - Συνολικά «μοιράζονται» 227 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider