Κίνα: 250 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού μέσα σε 20 ημέρες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: 250 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού μέσα σε 20 ημέρες
Τα αποτεφρωτήρια στην κινεζική πρωτεύουσα δυσκολεύονται να διαχειριστούν τις σορούς που έχουν αυξηθεί ενώ παράλληλα πολλοί είναι και οι νεκροί που «στοιβάζονται» πια σε νοσοκομεία τα οποία επισκέφθηκαν οι Financial Times τις τελευταίες ημέρες.

Περίπου 250 εκατομμύρια άνθρωποι, ήτοι το 18% του πληθυσμού της Κίνας, μολύνθηκαν με κορονοϊό μόνο τις πρώτες 20 ημέρες του Δεκεμβρίου, αφότου καταργήθηκαν οι σκληροίπεριορισμοί για το μηδενικό COVID.

Σύμφωνα με τους Financial Times αξιωματούχος του Κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων φέρεται να είπε ότι ο ρυθμός εξάπλωσης της Covid στη χώρα εξακολουθεί να αυξάνεται. Εκτίμησε, δε, ότι ήδη πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού σε Πεκίνο και Σετσουάν έχει μολυνθεί, ενώ η έκρηξη στα κρούσματα έρχεται έπειτα από την απόφαση του Πεκίνου να εγκαταλείψει αυτόν τον μήνα την πολιτική του καλούμενου «μηδενικού Covid» (zero Covid).

Σύμφωνα με τους FT ωστόσο, τα στοιχεία που φέρεται να παρουσίασε ο Sun Yang την περασμένη Τετάρτη στο πλαίσιο κλειστής σύσκεψης, έρχονται σε αντίθεση με τα στοιχεία που παρουσίασαν δημοσίως οι κινεζικές Αρχές.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την κινεζική Εθνική Επιτροπή Υγείας, τα κρούσματα τις πρώτες 20 ημέρες του Δεκεμβρίου ήταν μόλις… 62.592 και όχι δεκάδες ή εκατοντάδες εκατομμύρια και αρχής γενομένης από την περασμένη εβδομάδα, η Κίνα έχει σταματήσει δημόσια να καταγράφει τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων αφού οι Αρχές περιόρισαν και τα σχετικά test.

Η Ουάσιγκτον και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζητούν από το Πεκίνο να αρχίσει να δίνει προς τα έξω με διαφάνεια περισσότερες πληροφορίες και στατιστικά στοιχεία αναφορικά με τον αριθμό των κρουσμάτων, τις νοσηλείες στα νοσοκομεία, τους θανάτους κ.ά., όπως κάνουν άλλωστε πολλές άλλες χώρες.

Σύμφωνα με αρκετά μοντέλα μετρήσεων, η Κίνα θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη ακόμη και με 1 εκατομμύριο θανάτους από Covid καθώς αφήνει πίσω τους zero Covid περιορισμούς του πρόσφατου παρελθόντος με τις εξουθενωτικές καραντίνες, τους αποκλεισμούς και τους ελέγχους.

Ωστόσο, το άνοιγμα στο οποίο προχώρησαν οι κινεζικές Αρχές μέσα από την κατάργηση των δρακόντειων ελέγχων και περιορισμών στις μετακινήσεις που ίσχυαν μέχρι πρότινος, φαίνεται πως συνεχίζεται παρά την αύξηση των κρουσμάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τζάστιν Μπίμπερ: Κοντά σε deal 200 εκατ. δολαρίων - Πουλά τα δικαιώματα της μουσικής του

Κίνα: «Καμπανάκι» για την αγορά ακινήτων - Νέα αναζωπύρωση της πανδημίας

Tesla: «Παγώνει» την παραγωγή στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη

gazzetta
gazzetta reader insider insider