Αφασία: Τι είναι η πάθηση με την οποία διαγνώστηκε ο Bruce Willis και αποσύρεται από την υποκριτική

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αφασία: Τι είναι η πάθηση με την οποία διαγνώστηκε ο Bruce Willis και αποσύρεται από την υποκριτική
Ο ηθοποιός ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του. Τι είναι η αφασία με την οποία διεγνώσθη.

Την απόσυρσή του από την υποκριτική ανακοίνωσε ο ηθοποιός Μπρους Γουίλις. «Aντιμετωπίζει κάποια προβλήματα υγείας και πρόσφατα διαγνώστηκε με αφασία, η οποία επηρεάζει τις γνωστικές του ικανότητες», αναφέρει η πρώην σύζυγός του, Ντέμι Μουρ, σε δήλωση που υπέγραψαν η σύζυγός του, Έμα και τα παιδιά του.

«Αυτή είναι μια πραγματικά δύσκολη περίοδος για την οικογένειά μας και είμαστε τόσο ευγνώμονες για τη συνεχή αγάπη, τη συμπόνια και την υποστήριξή σας», συνέχισε η οικογένειά του, συμπληρώνοντας: «Θέλαμε να ενημερώσουμε τους θαυμαστές του γιατί ξέρουμε πόσα σημαίνει για εσάς, όπως και εσείς για εκείνον. Όπως ο Μπρους λέει πάντα, “Ζήσε το” και μαζί σκοπεύουμε να κάνουμε ακριβώς αυτό».

Τι είναι η αφασία;

Ο όρος αφασίας αναφέρεται σε κάθε μερική ή ολική απώλεια γλωσσικών ικανοτήτων σε ενήλικες και παιδιά και γενικότερη ανικανότητα λόγου. Στην περίπτωση της αφασίας το άτομο δεν μπορεί να μιλήσει, να αποδώσει το σωστό νόημα στις λέξεις, να κατανοήσει και πολλές φορές να διαβάσει. Η θεραπεία της αφασίας ξεκινά από την εύρεση της αιτίας των συμπτωμάτων, τα οποία μπορεί να υποχωρήσουν φυσιολογικά ακόμη και χωρίς φαρμακευτική αγωγή, αν οφείλονται σε τραυματισμό που μπορεί να επουλωθεί.

Ένας αφασικός ασθενής κουράζεται πιο εύκολα όσο περνά ο καιρός, παρά πριν το ξεκίνημα της ασθένειάς του. Επίσης, έχει μικρότερη εμβέλεια προσοχής, λιγότερο ενδιαφέρον για τους ανθρώπους και τα χόμπι του, μεγαλύτερο εκνευρισμό, δυσκολία να θυμάται πρόσφατα γεγονότα, μεγαλύτερη τάση προς γέλιο ή προς κλάμα.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider