Καπραβέλος: Η μείωση των κρουσμάτων δεν είναι τόσο εντυπωσιακή, δεν χρειάζεται να είμαστε βιαστικοί

Newsroom
Μοιράσου το
Καπραβέλος: Η μείωση των κρουσμάτων δεν είναι τόσο εντυπωσιακή, δεν χρειάζεται να είμαστε βιαστικοί
«Βλέπουμε ότι στο 3ο και 4ο κύμα έπρεπε να σταθεροποιήσουμε τους σκληρούς δείκτες, και αυτό ήταν δύσκολο», δήλωσε.

«Είμαστε σε ύφεση στο σύστημα υγείας, ωστόσο το έργο το έχουμε ξαναδεί. Δεν είναι ώρα για επιστροφή στην κανονικότητα και σε εφησυχασμούς. Δεν ξέρουμε τι θα κάνει η μετάλλαξη Όμικρον και τι θα προκαλέσει στη συνέχεια», είπε ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στο Mega.

«Βλέπουμε ότι στο 3ο και 4ο κύμα έπρεπε να σταθεροποιήσουμε τους σκληρούς δείκτες, και αυτό ήταν δύσκολο», δήλωσε, τονίζοντας ότι «πέσαμε αυτή τη βδομάδα στα κρούσματα, αλλά η μείωση δεν είναι τόσο εντυπωσιακή στο μισό, και δεν χρειάζεται να είμαστε βιαστικοί».

«Εμείς στην εντατική θα είμαστε ήσυχοι εάν δούμε μονοψήφιο αριθμό θανάτων, διψήφιο αριθμό διασωληνωμένων και τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Αυτό θα γίνει με το να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί. Όταν κατοχυρώσουμε υψηλά ποσοστά ανοσίας, τότε θα μπορέσουμε να δούμε τη συνέχεια», πρόσθεσε.

«Το κριτήριο που κάνει ελέγξιμη την πανδημία ακόμα δεν μπορούμε να το προβλέψουμε. Ο ιός μπορεί να ψάξει τις κατάλληλες συνθήκες για να επιτεθεί. Πρέπει να επεκτείνουμε την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε σε άλλες ομάδες, για παράδειγμα, στους εργαζόμενους της εστίασης. Ήταν λάθος αυτό», σχολίασε ο κ. Καπραβέλος.

«Το πρόγραμμα των εμβολιασμών πρέπει να να ακολουθηθεί με ευλάβεια. Η πανδημία ήταν ανεξέλεγκτη στη χώρα μας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Χαλαρώσαμε και γι' αυτό είχαμε εκτίναξη των κρουσμάτων», κατέληξε λέγοντας ο κ. Καπραβέλος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.