Η απειλή της Όμικρον ως νέα ώθηση ανάπτυξης για την Pfizer

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η απειλή της Όμικρον ως νέα ώθηση ανάπτυξης για την Pfizer
Θετικά νέα έρχονται από την Pfizer πριν από τα Χριστούγεννα, αναφέρει η ProfitLevel.

Η μετάλλαξη Omicron θέτει ένα δίλημμα για την παγκόσμια οικονομία. Γνωρίζουμε ότι έχει υψηλή μολυσματικότητα, αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι τα συμπτώματα είναι το ίδιο σοβαρά με τις προηγούμενες μεταλλάξεις. Οι επενδυτές φοβούνται τις συνέπειες της μετάλλαξης και στρέφονται σε «ασφαλέστερες» επενδύσεις, όπως ο χρυσός. Ωστόσο, θετικά νέα έρχονται από την Pfizer πριν από τα Χριστούγεννα, αναφέρει η ProfitLevel.

Το φάρμακο έχει δείξει υψηλή αποτελεσματικότητα

Μια τελική ανάλυση από τον φαρμακευτικό κολοσσό Pfizer έδειξε ότι τα αντιικά δισκία της κατά του ιού Covid-19 είναι σχεδόν 90% αποτελεσματικά στην πρόληψη νοσηλειών και θανάτων σε ασθενείς υψηλού κινδύνου. Σύμφωνα με εργαστηριακά αποτελέσματα, το φάρμακο λέγεται ότι διατηρεί την αποτελεσματικότητά του έναντι της ταχέως εξαπλούμενης παραλλαγής Omicron. Αυτά τα νέα μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από θετικά για πολλούς επενδυτές και επίσης φέρνουν νέες επενδυτικές ευκαιρίες. Πολλοί ανταποκρίνονται στη νέα μετάλλαξη ξεπουλώντας, κλειδώνοντας κέρδη και περιμένοντας περισσότερα νέα ή το τέλος του 2021.

Το προϊόν της Pfizer έχει δοκιμαστεί έναντι εικονικού φαρμάκου και έχει δείξει περίπου 89% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη νοσηλειών ή θανάτου σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο με βάση τα προκαταρκτικά αποτελέσματα σε περίπου 1.200 άτομα. Κανένας στο τεστ που έλαβε θεραπεία με Pfizer δεν απεβίωσε, σε σύγκριση με 12 θανάτους μεταξύ των ληπτών εικονικού φαρμάκου. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Mikael Dolsten, δήλωσε ότι αναμένει σύντομα έγκριση για χρήση ακόμη και σε ασθενείς υψηλού κινδύνου από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ και άλλους ρυθμιστικούς φορείς.

Τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους, από τις 3 Οκτωβρίου 2021, τα έσοδα της Pfizer Inc. αυξήθηκαν περίπου κατά 91% στα 57,65 δισεκατομμύρια δολάρια. Η αξία των μετοχών έχει αυξηθεί κατά 59% περίπου τον τελευταίο χρόνο.

Περισσότερα καλά νέα που σχετίζονται με την πανδημία έρχονται αμέσως μετά την έγκριση ενός νέου φαρμάκου. Τα αποτελέσματα μιας μελέτης στη Νότια Αφρική έδειξαν πιο πρόσφατα ότι δύο ενέσεις του εμβολίου Covid-19 από την Pfizer έδειξαν περίπου 70% αποτελεσματική προστασία έναντι της ταχέως εξαπλούμενης μετάλλαξης Omicron. Το μόνο που μένει είναι να πιστέψουμε ότι το εμβόλιο θα είναι πράγματι αξιόπιστο και ότι οι άνθρωποι θα το εμπιστευτούν και θα εμβολιαστούν. Οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα και η διάθεση στην αγορά θα μπορούσε επίσης να βελτιωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider