Το φάρμακο αντισωμάτων της AstraZeneca έχει αποτελεσματικότητα 83% για έξι μήνες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το φάρμακο αντισωμάτων της AstraZeneca έχει αποτελεσματικότητα 83% για έξι μήνες
Η ενέσιμη θεραπεία ονομάζεται AZD7442 ή Evusheld και δίνει το προβάδισμα της AstraZeneca έναντι των ανταγωνιστών της.

Η AstraZeneca εδραίωσε την Πέμπτη το προβάδισμά της στην κυκλοφορία στην αγορά ενός προληπτικού φαρμάκου για την Covid-19 για άτομα που δεν ανταποκρίνονται καλά στα εμβόλια, λέγοντας ότι το κοκτέιλ αντισωμάτων της προσέφερε προστασία 83% σε διάστημα έξι μηνών.

Η ενέσιμη θεραπεία, που ονομάζεται AZD7442 ή Evusheld, είχε προηγουμένως αποδειχθεί ότι παρέχει 77% προστασία έναντι της συμπτωματικής ασθένειας μετά από τρεις μήνες, σε μια προηγούμενη ανάγνωση της έρευνας σε τελευταίο στάδιο τον Αύγουστο.

Η αγγλο-σουηδική εταιρεία είπε επίσης ότι μια ξεχωριστή μελέτη σε ασθενείς με ήπια έως μέτρια συμπτώματα έδειξε ότι μια υψηλότερη δόση του AZD7442 μείωσε τον κίνδυνο επιδείνωσης της ασθένειας κατά 88% όταν χορηγήθηκε εντός τριών ημερών από τα πρώτα συμπτώματα.

Τα τελευταία αποτελέσματα από μακροπρόθεσμες παρατηρήσεις δυνητικά τοποθετούν την AstraZeneca, όπως και την ανταγωνιστική Pfizer, ως μελλοντικό προμηθευτή τόσο των εμβολίων όσο και των θεραπειών για τον κορονοϊό, με την AstraZeneca να λέει ότι το «πραγματικό πλεονέκτημα» της θεραπείας είναι η πρόληψη.

«Αυτά τα νέα δεδομένα προσθέτουν στον αυξανόμενο όγκο αποδεικτικών στοιχείων που υποστηρίζουν τη δυνατότητα του AZD7442 να κάνει την σημαντική διαφορά στην πρόληψη και τη θεραπεία της COVID-19», δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Μενέλαος Πάγκαλος σε δήλωση του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider