Υγεία
15-11-2021 | 18:25

Θεοδωρίδου: Eπιμένουμε στο βασικό σχήμα των δύο δόσεων εμβολίου - Ενδημικός ο ιός

Newsroom
Μοιράσου το
Θεοδωρίδου: Eπιμένουμε στο βασικό σχήμα των δύο δόσεων εμβολίου - Ενδημικός ο ιός
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σημαντική γνώση και εμπειρία έχει συγκεντρωθεί πλέον 11 μήνες από την έναρξη των εμβολιασμών στα πλαίσια της επιχείρησης «Ελευθερία», ανάφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19.

Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά για την μετάλλαξη Δέλτα και ασφαλή, επεσήμανε.

Η ειδικός σημείωσε ότι η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα και η χαλάρωση των μέτρων προστασίας συνέβαλλαν στην έκρηξη των κρουσμάτων και στην επαναμόλυνση ατόμων.

Επίσης, αναφέρθηκε στη χορήγηση της τρίτης δόσης που στοχεύει στην αύξηση της προστασίας, τονίζοντας ωστόσο ότι ο βασικός πυλώνας παραμένει το σχήμα των δύο δόσεων, ενώ είπε πως η επιτροπή εμβολιασμών μελετά τρίτη δόση και σε άτομα που νόσησαν πριν ή μετά τον εμβολιασμό. Η ίδια υπενθύμισε πως το πιο σημαντικό βήμα είναι φυσικά η πρώτη δόση.

Η κ. Θεοδωρίδου τόνισε ότι ο κορονοϊός θα γίνει ενδημικός όπως η γρίπη, και θα παραμείνει στη ζωή μας για καιρό ενώ η ίδια είπε πως είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να κάνουμε εμβόλιο για τον κορονοϊό κάθε χρόνο. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.