Υγεία
08-11-2021 | 15:55

Το κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron αυξάνει την προστασία από τον κορονοϊό κατά 8 μήνες

Newsroom
Μοιράσου το
Το κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron αυξάνει την προστασία από τον κορονοϊό κατά 8 μήνες
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Regeneron ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι μια μόνο δόση του κοκτέιλ αντισωμάτων της μείωσε τον κίνδυνο μόλυνσης από τον κορονοϊό κατά 81,6% σε διάστημα δύο έως οκτώ μηνών μετά τη χορήγηση του φαρμάκου σε μια δοκιμή σε προχωρημένο στάδιο.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η θεραπεία με αντισώματα, REGEN-COV, έχει τη δυνατότητα να παρέχει μακροχρόνια ανοσία από τη λοίμωξη της COVID-19, αναφέρει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχους από τον χώρο της Υγείας στις ΗΠΑ.

Αυτή η ανοσία είναι εξαιρετικά πολύτιμη για ανοσοκατασταλμένους και για ανθρώπους που δεν ανταποκρίνονται στα εμβόλια, σύμφωνα με την φαρμακευτική εταιρεία.

Η θεραπεία πρόσφατα αποδείχτηκε πως παρέχει μείωση του κινδύνου κατά την διάρκεια του πρώτου μήνα μετά την χορήγηση.
Κατά την περίοδο των 8μηνων δοκιμών, δεν υπήρξαν νοσηλείες λόγω κορονοϊού στο γκρουπ των συμμετεχόντων που έλαβε το REGEN-COV, ενώ παρατηρήθηκαν 6 τέτοιες περιπτώσεις στο γκρουπ που έλαβε το placebo.

Οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ τον Ιούλιο επέκτειναν την αδειοδότηση στην  Regeneron να χρησιμοποιεί το σκεύασμα της ως προληπτική θεραπεία σε ανθρώπους που εκτέθηκαν σε μολυσμένα άτομα, και αυτούς με υψηλό ρίσκο έκθεσης σε εγκαταστάσεις όπως γηροκομεία και φυλακές. 

Αδειοδοτήθηκε πρώτη φορά στις ΗΠΑ για την θεραπεία σε ανθρώπους με ήπια έως μέτρια συμπτώματα της Covid.

Photo: @AssociatedPress
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.