Κορονοϊός: Περισσότερα από 5.000 κρούσματα αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ

Έφη Τσιβίκα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορονοϊός: Περισσότερα από 5.000 κρούσματα αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ
Οι εξελίξεις έχουν σημάνει συναγερμό στα κυβερνητικά και επιστημονικά επιτελεία φέρνοντας απανωτές συσκέψεις.

«Εκτόξευση» των κρουσμάτων κορονοϊού αναμένεται σήμερα, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του Insider.

Ειδικότερα, ο αριθμός των νέων διαγνώσεων αναμένεται να ξεπεράσει τις 5.000, καταρρίπτοντας το προηγούμενο «αρνητικό» ρεκόρ που είχε σημειωθεί στη χώρα μας το Σάββατο, 30 Οκτωβρίου, όταν ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει συνολικά 4.696.

Την ίδια στιγμή, οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τους 1.000 μέσα σε έναν μήνα, ο αριθμός των διασωληνωμένων παραμένει σταθερά σε υψηλά επίπεδα, ενώ αναμένεται περαιτέρω αύξηση στην πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας.

Οι εξελίξεις έχουν σημάνει συναγερμό στα κυβερνητικά και επιστημονικά επιτελεία, φέρνοντας απανωτές συσκέψεις, σχετικά με τον έλεγχο της επιδημίας στη χώρα, η οποία κινείται ανησυχητικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, αυτή τη στιγμή διεξάγεται έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου με τη συμμετοχή των υπουργών Επικρατείας Άκη Σκέρτσου και Γιώργου Γεραπετρίτη, του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και της αναπληρώτριας υπουργού Μίνας Γκάγκα καθώς και του καθηγητή Παθολογίας Σωτήρη Τσιόδρα.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη αναφορικά με την κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα, με την συμμετοχή των ιδίων (πλην του Σωτήρη Τσιόδρα), των Περιφερειαρχών και εκπροσώπων τους και του προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε εντατικοποίηση των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων, θέσπιση περαιτέρω κινήτρων για την ένταξη γιατρών σε νοσοκομεία της περιφέρειας, αλλά και διεξαγωγή καμπάνιας προκειμένου να πειστούν οι ανεμβολίαστοι πολίτες να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider