Υγεία
12-10-2021 | 11:52

Καθ. Μικροβιολογίας Τσακρής: Πέμπτο κύμα πανδημίας το χειμώνα - Τρίτη δόση θα κάνουμε όλοι

Newsroom
Μοιράσου το
Καθ. Μικροβιολογίας Τσακρής: Πέμπτο κύμα πανδημίας το χειμώνα - Τρίτη δόση θα κάνουμε όλοι
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Αναζωπύρωση της πανδημίας με πέμπτο κύμα μέσα στο χειμώνα δήλωσε πως αναμένει, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής.

Ο κ. καθηγητής τόνισε ότι σιγά – σιγά όλοι θα κληθούμε να κάνουμε τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, καθώς μελέτες δείχνουν ότι έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση η προστασία μειώνεται.

«Η τρίτη δόση θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση της πανδημίας σε αυτό το πέμπτο επιδημικό κύμα, αν έχουμε μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού για να έχουμε μικρότερες επιπτώσεις και μικρότερα προβλήματα», τόνισε ο κ. Τσακρής.

Για τους εμβολιασμούς από κινητές μονάδες στη Βόρεια Ελλάδα σχολίασε ότι πρόκειται για μια πολύ καλή προσπάθεια προκειμένου να ανατραπούν τα χαμηλά εμβολιαστικά ποσοστά. Επεσήμανε ότι χώρες με υψηλά εμβολιαστικά επίπεδα παρότι κάποιες έχουν πολλά κρούσματα, οι επιπτώσεις από την εξέλιξη της πανδημίας βαίνουν μειούμενες, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τη Μεγάλη Βρετανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Γαλλία.

«Οι χώρες με υψηλά επίπεδα και ένα Σύστημα Υγείας που μπορεί να ανταποκριθεί, έχουν περάσει πια σε μια κανονικότητα σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Αυτό είναι το ζητούμενο», κατέληξε ο κ. Τσακρής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.