Στα σούπερ μάρκετ τα self test - Εξαιρούνται από το μέτρο οι πλήρως εμβολιασμένοι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα σούπερ μάρκετ τα self test - Εξαιρούνται από το μέτρο οι πλήρως εμβολιασμένοι
Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης αναφέρθηκε στις κατηγορίες εργαζομένων, στις οποίες το μέτρο των δωρεάν self test θα συνεχιστεί τον Ιούλιο

Τη διάθεση των self tests από τα σούπερ μάρκετ προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι τις επόμενες ώρες ή το αργότερο μέχρι αύριο θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

Απαντώντας στους προβληματισμούς σχετικά με το ζήτημα των προσωπικών δεδομένων, ο υπουργός Ανάπτυξης γνωστοποίησε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα, καθώς ο ίδιος ο πολίτης θα επιλέγει εάν θέλει να δώσει τον ΑΜΚΑ του ή όχι.

Υπενθυμίζεται, ότι το ζήτημα έχει προκαλέσει την αντίδραση των φαρμακοποιών, οι οποίοι επικαλούμενοι το Σύμφωνο Συνεργασίας που έχει υπογραφεί με την Κυβέρνηση, δήλωναν νωρίτερα μέσω του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) ότι η πολιτεία θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της στο ακέραιο, όπως έκαναν και οι ίδιοι κατά το προηγούμενο δίμηνο.

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης, ανακοίνωσε απ' την πλευρά του την εξαίρεση των πλήρως εμβολιασμένων από τους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους και αναφέρθηκε στις κατηγορίες εργαζομένων, στις οποίες το μέτρο των δωρεάν self test θα συνεχιστεί τον Ιούλιο

Μιλώντας στο OPEN, ο κ. Κοντογεώργης δήλωσε πως θα παραμείνει σε εστίαση, τουρισμό και ομάδες που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, υπογραμμίζοντας ότι θα εξαιρούνται οι εμβολιασμένοι από αυτό από τον Ιούλιο.

Σημειώνεται ότι, αναφερόμενος στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ο κ. Γεωργιάδης κατέστησε σαφές ότι θα αλλάξουν πλέον τα δεδομένα και θα «μπορεί να απολυθεί ανεμβολίαστος εργαζόμενος αν θέτει σε κίνδυνο τους γύρω του».

.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider