Citi: Στο Χρηματιστήριο Αθηνών η υψηλότερη μερισματική απόδοση παγκοσμίως

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Citi: Στο Χρηματιστήριο Αθηνών η υψηλότερη μερισματική απόδοση παγκοσμίως
Η μερισματική απόδοση του ελληνικού χρηματιστηρίου κυμαίνεται για το τρέχον έτος στο 5,8%, την ώρα που η μερισματική απόδοση για τις ευρωπαϊκές αγορές δεν ξεπερνά το 2,9%.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών «φιγουράρει» στην πρώτη θέση παγκοσμίως σε όρους μερισματικής απόδοσης.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που επεξεργάστηκαν σε ένα έκθεσή τους οι αναλυτές της Citi, παρακολουθώντας την κατάσταση εταιρειών, μετοχών και μερισματικής απόδοσης στον καιρό της πανδημίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με τη Citi και σε ό,τι αφορά τους δείκτες MSCI, η εγχώρια κεφαλαιαγορά παρουσιάζει την υψηλότερη μερισματική απόδοση παγκοσμίως. Η μερισματική απόδοση του ελληνικού χρηματιστηρίου κυμαίνεται για το τρέχον έτος στο 5,8%, την ώρα που η μερισματική απόδοση για τις ευρωπαϊκές αγορές δεν ξεπερνά το 2,9%. Σε ό,τι αφορά τη μερισματική απόδοση της αμερικανικής αγοράς, διαμορφώνεται μόλις στο 1,6%.

Ποιοι ακολουθούν

Μετά την «πρωτιά» του ελληνικού χρηματιστηρίου σε όρους μερισματικής απόδοσης, δεύτερο έρχεται το ρωσικό χρηματιστήριο με μερισματική απόδοση 5,6% και ακολουθούν η πορτογαλική αγορά (4,3%), η αγορά της Σιγκαπούρης (3,9%) και το βρετανικό χρηματιστήριο (3,8%).

Ελαφρώς βελτιωμένη η εικόνα της εταιρικής κερδοφορίας

Στη νέα έκθεσή της η Citi εμφανίζεται ελαφρώς πιο αισιόδοξη σε ό,τι αφορά την εικόνα της εταιρικής κερδοφορίας παγκοσμίως για εφέτος. Συγκεκριμένα, οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας εκτιμούν πως για το 2020 η μείωση στα κέρδη ανά μετοχή (earnings per share-EPS) των εταιρειών διεθνώς θα κινηθεί πέριξ του 30%. Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενες εκθέσεις τους, οι αναλυτές της Citi έκαναν λόγο για μείωση της τάξης του 50% στα κέρδη ανά μετοχή των επιχειρήσεων παγκοσμίως.

Σε ό,τι αφορά τις ελληνικές εταιρείες, εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η Citi «βλέπει» μια μείωση στα κέρδη ανά μετοχή της τάξης του 9,4% εφέτος, αλλά και ουσιαστική αύξησή (22,4%) τους το 2021.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider