Airbus: Ζημία 481 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο λόγω κορονοϊού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Airbus: Ζημία 481 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο λόγω κορονοϊού
Ο τζίρος της υπέστη μείωση 15,2% τους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς, στα 10,6 δισ. ευρώ

Ζημία χρήσης ύψους 481 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2020, από κέρδη 40 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα της περασμένης χρονιάς, ανακοίνωσε η Airbus τονίζοντας πως διαπιστώνει «ταχύτατα» τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού στον κύκλο εργασιών της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, ο τζίρος της υπέστη μείωση 15,2% τους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς, στα 10,6 δισ. ευρώ, γεγονός που «αντανακλά το δύσκολο περιβάλλον που πλήττει την αγορά της εμπορικής αεροπορίας».

Μάλιστα, το πρώτο τρίμηνο, η ευρωπαϊκή βιομηχανία παρέδωσε 40 λιγότερα αεροσκάφη απ’ ό,τι την περασμένη χρονιά, εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας.

Σε υποχρεωτική άδεια μέχρι τα μέσα Μαΐου 3.000 εργαζόμενοι

Το προσωπικό στις μονάδες παραγωγής εμπορικών αεροσκαφών σε Τουλούζ, Ναντ και Σεν Ναζέρ βρίσκονται σε αναγκαστική άδεια μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Το μέτρο αφορά εργαζόμενους που λόγω της φύσης της δουλειάς τους δεν μπορούν να τηρήσουν τα μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης και θα μπορούσαν να επεκταθούν ακόμη περισσότερο χρονικά, στη βάση της απόφασης της εταιρείας να περικόψει την παραγωγή της κατά το ένα τρίτο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider