Δραστικά μέτρα από Qatar Airways και Emirates - Απολύσεις λόγω κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δραστικά μέτρα από Qatar Airways και Emirates - Απολύσεις λόγω κορονοϊού
Η Qatar Airways απέλυσε 200 Φιλιππινέζους εργαζόμενους, ενώ η Emirates ζήτησε από τους πιλότους της να πάρουν άδεια άνευ αποδοχών.

Δραστικά μέτρα για την κάλυψη των οικονομικών απωλειών που προκαλεί η εξάπλωση του κορονοϊού λαμβάνουν οι αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται απολύσεις εργαζομένων και παροχή αναγκαστικών αδειών άνευ αποδοχών.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Φιλιππίνεζος υπουργός Εργασίας, Σιλβέστρε Μπέλο, η Qatar Airways απέλυσε αιφνιδιαστικά περίπου 200 Φιλιππινέζους εργαζόμενούς της στο Κατάρ, αυτή την εβδομάδα καθώς η επιδημία του νέου κορονοϊού ανάγκασε την αεροπορική εταιρεία της Μέσης Ανατολής να περιορίσει τις πτήσεις της.

«Ο επιτετραμμένος μας για θέματα εργασίας έχει λάβει αυστηρές εντολές να εντοπίσει τον πραγματικό λόγο της απόφασης της διοίκησης (της Qatar Airways) να προχωρήσει σε αυτές τις περικοπές», πρόσθεσε.

Η κρατική αεροπορική εταιρεία του Κατάρ είχε προειδοποιήσει ότι θα καταγράψει για τρίτο συνεχόμενο οικονομικό έτος ζημίες πριν καν το ξέσπασμα της κρίσης με την covid-19.

Άδεια άνευ αποδοχών προτείνει η Emirates λόγω Covid-19

Στο μεταξύ η Emirates, μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως, ζήτησε από πιλότους της να πάρουν άδεια άνευ αποδοχών προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία που έχει επιφέρει σφοδρό πλήγμα στα ταξίδια παγκοσμίως.

«Για τον λόγο αυτό σας συστήνουμε έντονα να εκμεταλλευθείτε αυτή την ευκαιρία και να δηλώσετε εθελοντικά επιπλέον άδεια μετ’ αποδοχών και άδεια άνευ αποδοχών», επεσήμανε η εταιρεία σε εσωτερική ανακοίνωσή της προς τους πιλότους.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα η Emirates ζήτησε και από άλλα μέλη του προσωπικού της να πάρουν άδεια άνευ αποδοχών.

Πακέτο διάσωσης 60 δισ. δολαρίων ζητά η Boeing

Την ίδια ώρα στο άλλο ημισφαίριο η αμερικανική βιομηχανία κατασκευής αεροσκαφών Boeing ζήτησε τη χορήγηση πακέτου διάσωσης ύψους 60 δισ. δολαρίων για την αεροπορική και διαστημική βιομηχανία των ΗΠΑ, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλες απώλειες εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Το Reuters είχε αναφέρει αρχικά ότι η Boeing ζητούσε «δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια» μέσω δανειοδοτικών εγγυήσεων της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά και τη χορήγηση άλλης βοήθειας, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα σοβαρό πρόβλημα οικονομικής ρευστότητας, εξαιτίας των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορονοϊού στις αεροπορικές εταιρίες, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές που έχουν ενημερωθεί για το ζήτημα αυτό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider