Βασιλικός (ΞΕΕ): Οι προκλήσεις για τη Φιλοξενία παραμένουν μεγάλες

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Βασιλικός (ΞΕΕ): Οι προκλήσεις για τη Φιλοξενία παραμένουν μεγάλες
 «Ο κλάδος της Ευρωπαϊκής Φιλοξενίας και οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του, συνεισφέρουν τα μέγιστα στην ευρωπαϊκή οικονομία» ανέφερε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Hotrec, Αλέξανδρος Βασιλικός, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Φιλοξενίας.

«Ο κλάδος της Ευρωπαϊκής Φιλοξενίας και οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του, συνεισφέρουν τα μέγιστα στην ευρωπαϊκή οικονομία, δημιουργούν εκατομμύρια θέσεις ελκυστικής εργασίας και είναι θεματοφύλακες του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής». Τα παραπάνω ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Hotrec, Αλέξανδρος Βασιλικός, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Φιλοξενίας.

«Η Φιλοξενία ενώνει ανθρώπους πάνω από διαφορές πολιτισμού, καταγωγής, ηλικίας ή φύλου, εκφράζοντας τη συμπεριληπτικότητα στην πράξη. Ιδιαίτερα για τη χώρα μας, η Φιλοξενία αποτελεί σταθερό πυλώνα ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής, ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα κι ένας κλάδος της οικονομίας που γεμίζει τους Έλληνες με περηφάνια» ανέφερε ο ίδιος και συμπλήρωσε: «Οι προκλήσεις για τη Φιλοξενία παραμένουν μεγάλες. Πρέπει όλοι μαζί, ευρωπαϊκοί θεσμοί, κυβερνήσεις, ευρωπαϊκοί κοινωνικοί εταίροι, εθνικοί φορείς και επιχειρήσεις, να συνεργαστούμε αποτελεσματικά, ώστε με τις κατάλληλες πολιτικές να παραμείνει ο κλάδος της Φιλοξενίας βιώσιμος και ανταγωνιστικός, με αξία για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Κληρονομιές: Τι αλλάζει για δηλώσεις ακινήτων και φορολογικές υποχρεώσεις

Νέο «χτύπημα» Τραμπ κατά της Κίνας: Επιπλέον δασμοί 100% στις εισαγωγές από 1η Νοεμβρίου

Αποθήκευση: Ισχυρό ενδιαφέρον και για «κοινόχρηστες» μπαταρίες – Επενδυτικά σχέδια εκατομμυρίων ευρώ

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider