FT για Ελλάδα: Ο μοναδικός ευρωπαϊκός προορισμός με αύξηση στις καλοκαιρινές πτήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
FT για Ελλάδα: Ο μοναδικός ευρωπαϊκός προορισμός με αύξηση στις καλοκαιρινές πτήσεις
«Η Ελλάδα ήταν ο μόνος σημαντικός προορισμός στην Ευρώπη όπου οι συνολικές πτήσεις μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου σημείωσε αύξηση σε σχέση με το 2019, με τις καλοκαιρινές κρατήσεις να είναι 10% υψηλότερες».

«Η Ελλάδα ήταν ο μόνος σημαντικός προορισμός στην Ευρώπη όπου οι συνολικές πτήσεις μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου σημείωσε αύξηση σε σχέση με το 2019, με τις καλοκαιρινές κρατήσεις να είναι 10% υψηλότερες» υπογραμμίζεται σε δημοσίευμα των Financial Times.

Παράλληλα, επισημαίνεται πως παρά τον καύσωνα στη νότια Ευρώπη και τις πυρκαγιές στη Ρόδο, που έκαψαν το 15% των στρεμμάτων γης του νησιού, οδηγώντας σε σχεδόν 20.000 εκκενώσεις, η ζήτηση για χώρες με ηλιόλουστο καιρό επηρεάστηκε ελάχιστα.

«Από τις δίωρες ουρές στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι μέχρι την Αθήνα όπου συρρέουν μαζικώς επισκέπτες για την Ακρόπολη, η υπερπληθώρα τουριστών που επέστρεψαν στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι ήταν δύσκολο να αγνοηθεί. Παρά την άνοδο των τιμών, οι κρατήσεις πτήσεων προς τη βόρεια Ευρώπη από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο αυξήθηκαν κατά 25% σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα και 13% προς τη νότια Ευρώπη. Η πληρότητα ξενοδοχείων σε όλη την ήπειρο τον Ιούλιο ήταν μόλις 4% κάτω από τα προπανδημικά επίπεδα για τον ίδιο μήνα το 2019. Η τουριστική βιομηχανία της Γηραιάς Ηπείρου έζησε μία από τις καλύτερες καλοκαιρινές της σεζόν, καθώς η άφιξη Αμερικανών επισκεπτών βοήθησε στην αντιστάθμιση των επιπτώσεων της υπερβολικής ζέστης και του επίμονου πληθωρισμού» τονίζεται μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

AVE: ΑΜΚ ύψους 7 εκατ. ευρώ ενέκρινε η τακτική γ.σ.

Tesla: Θα εγκαταστήσει φορτιστές αυτοκινήτων σε 2000 Hilton

«Ταύρος» για τις ελληνικές τράπεζες η Morgan Stanley - Οι τιμές στόχοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider