Ελληνικός Τουρισμός: Στα ύψη οι αφίξεις τους πρώτους μήνες του 2022

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελληνικός Τουρισμός: Στα ύψη οι αφίξεις τους πρώτους μήνες του 2022
τουρισμός
Ισχυρή ανάκαμψη καταδεικνύει ο ελληνικός τουρισμός τους πρώτους πέντε μήνες του 2022 θέτοντας γερές βάσεις με εξαιρετικές προσδοκίες για την τρέχουσα τουριστική χρονιά.

Ισχυρή ανάκαμψη καταδεικνύει ο ελληνικός τουρισμός τους πρώτους πέντε μήνες του 2022 θέτοντας γερές βάσεις με εξαιρετικές προσδοκίες για την τρέχουσα τουριστική χρονιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, πάνω από 4,4 εκατομμύρια τουρίστες κατέφθασαν στη χώρα μας την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2022 καταγράφοντας αύξηση 552,9%. Την ίδια περίοδο οι ταξιδιωτικές εισπράξεις άγγιξαν τα 2,508 δισεκατομμύρια ευρώ καταγράφοντας και αυτές με τη σειρά τους άνοδο της τάξεως του 547.9%. Με βάσει εκτιμήσεις κυβερνητικών στελεχών οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αναμένεται να αγγίξουν φέτος τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι 18,2 δισεκατομμύρια ευρώ το 2019.

Όπως τονίζει ο Μanaging Partner της Oniro Hotel Management, Δρ. Γιώργος Μούντης, «Η ολική επαναφορά του τουρισμού σηματοδοτεί μια νέα, πολλά υποσχόμενη περίοδο για την ελληνική οικονομία καθιστώντας τον ελληνικό τουρισμό ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό τόσο στη Γηραιά ήπειρο όσο και διεθνώς αφήνοντας πίσω βασικούς ανταγωνιστές όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία. Εκτός αυτού, καθίσταται σαφές πώς οδεύουμε για χρονιά ρεκόρ τόσο σε επίπεδο αφίξεων όσο και σε επίπεδο εσόδων έπειτα από τις επιδόσεις ρεκόρ που είχαν καταγραφεί το 2019.»

Σχετικά με την κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας, μόνο στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατέφθασαν 4,3 εκατομμύρια ταξιδιώτες εξωτερικού την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2022 καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του 438%. Ανοδική τάση η οποία πρόκειται να κορυφωθεί το προσεχές διάστημα παρουσιάζοντας μεγαλύτερη αύξηση στη νησιωτική χώρα, πόλο έλξης τουριστών τη θερινή περίοδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι αλλαγές στην αγορά ακινήτων της Θεσσαλονίκης

Το μέλλον του Property Management

Η νομιμοποίηση των ακινήτων – η ηλεκτρονική ταυτότητα κτηρίου και οι μεταβιβάσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider