Κικίλιας: Η τουριστική περίοδος ξεκινάει την 1η Μαρτίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κικίλιας: Η τουριστική περίοδος ξεκινάει την 1η Μαρτίου
Σε ό,τι αφορά τον εσωτερικό τουρισμό, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα στηριχθούν πολύ έντονα φέτος.

Η τουριστική περίοδος ξεκινάει την 1η Μαρτίου, τονίζει ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στο Mega αναφέροντας τα εξής: «Ο τρόπος που χειριστήκαμε υγειονομικά την πανδημία ήταν τόσο σημαντικός, που ενώ όλες οι άλλες μεσογειακές χώρες ήταν κλειστές το 2020, εμείς ανοίξαμε. Και πέρυσι που όλοι πίστευαν ότι τα έσοδα από τον Τουρισμό θα είναι 5 -6 δισ. ευρώ, έφτασαν 10,5 προς 11 δισ. ευρώ. Τεράστια συνεισφορά στην ελληνική οικονομία και στο εμπόριο. Προβλέψεις δεν έκανα και στην πανδημία, δεν θα κάνω και τώρα. Βλέπω όμως ότι αντί για μέσα Απριλίου, ξεκινάμε 1 Μαρτίου. Βλέπω ότι στη Θεσσαλονίκη ήδη πήγε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο και στο Βόλο επίσης. Θα έχουμε 765 κρουαζιέρες, το 55% των οποίων θα έχουν home port τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τα ελληνικά νησιά. Και αυτή τη στιγμή γίνεται μία ιδιότυπη μάχη μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών ποια θα πρωτοβρεί slots, δηλαδή θέσεις πάρκινγκ στα ελληνικά αεροδρόμια για να μπορέσει να φέρει κόσμο».

Παραμένοντας στην τουριστική ατζέντα ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι το υπουργείο ενώνει τις δυνάμεις του με όλους. «Συνεργαζόμαστε με τις Περιφέρειες, για αυτό χθες συγκάλεσα χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού, με τους 13 Περιφερειάρχες, με τους Δήμους, με τους ξενοδόχους, με τον ιδιωτικό τομέα και τους tour operators, με τα εκατοντάδες επαγγέλματα και τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στην Ελλάδα που λειτουργούν και ζουν μέσα από τον Τουρισμό, που είναι η ατμομηχανή της οικονομίας», ανάφερε ο κ. υπουργός.

Μάλιστα εστιάζοντας στην προβολή των ελληνικών προορισμών ο κ. υπουργός ανάφερε ότι το υπουργείο θα προβάλλει και προορισμούς που δεν είναι στην πρώτη γραμμή των επιλογών. «Δεν είναι μόνο οι 3-3,5 Περιφέρειες που φέρνουν τον Τουρισμό, αλλά και όλες οι υπόλοιπες δικαιούνται να έχουν μερίδιο σε αυτήν την επιτυχία», τόνισε ο κ. Κικίλιας. Σε κάθε περίπτωση και φέτος η ασφάλεια είναι πρώτη προϋπόθεση για τον ταξιδιώτη τόνισε ο υπουργός και η Ελλάδα είναι στην pole position ανάφερε.

Τέλος ο κ. υπουργός αναφέρθηκε και στη δολοφονία του Άλκη τονίζοντας τα εξής: «Όσες μέρες και να περάσουν, σφίγγεται το στομάχι μας κάθε φορά που βλέπουμε τα ρεπορτάζ για αυτό το τραγικό εγκληματικό συμβάν. Στεναχωριέται και μαυρίζει η ψυχή του Έλληνα με αυτά τα οποία βλέπει και που δυστυχώς επαναλαμβάνονται. Με την ανοχή όλων των υπευθύνων για πολλά χρόνια, από την εποχή που έπαιζα μπάσκετ μέχρι και σήμερα, έχει παρεισφρήσει μια μειοψηφία από εγκληματικά στοιχεία, χούλιγκανς, με υπόγειες διαδρομές με «ανθρώπους της νύχτας. Καλά κάνει και παίρνει πρωτοβουλίες ο Πρωθυπουργός. Το πρόβλημα ξεπερνάει το Υφυπουργείο Αθλητισμού και τις δυνατότητες τις οποίες έχει. Ο μόνος τρόπος είναι να βρουν λύση από κοινού η Πολιτεία, οι Πρόεδροι των ομάδων και οι διοικήσεις, οι πρόεδροι των ομοσπονδιών, η Ελληνική Αστυνομία. Το νομοθετικό πλαίσιο είναι αρκετά σκληρό αν εφαρμοστεί».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider