Κικίλιας: Η στρατηγική μας στον τουρισμό στηρίζει παραδοσιακούς και δυναμικούς κλάδους της κοινωνία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κικίλιας: Η στρατηγική μας στον τουρισμό στηρίζει παραδοσιακούς και δυναμικούς κλάδους της κοινωνία
Τα μηνύματα για τη νέα χρονιά μας δίνουν περιθώρια αισιοδοξίας, αναφέρει ο υπ. Τουρισμού.

«Τα μηνύματα για τη νέα χρονιά μας δίνουν περιθώρια αισιοδοξίας για τον τουρισμό, πάντα βέβαια μέσα στο ρευστό περιβάλλον που προκαλεί η έξαρση της μετάλλαξης Όμικρον», σημειώνει ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ethnos.gr.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρεται στις επόμενες κινήσεις για να στηριχθεί η «ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας», σημειώνοντας πως «θέλουμε περισσότερο, ποιοτικότερο τουρισμό, σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στους παραδοσιακά δημοφιλείς προορισμούς».

Υπογραμμίζει πως η νέα στρατηγική για τον τουρισμό δημιουργείται μαζί με τα παραδοσιακά και δυναμικά κομμάτια της αγοράς και της κοινωνίας, «από τους ξενοδόχους και τους επαγγελματίες του τουρισμού μέχρι τους επιχειρηματίες της εστίασης, τον εμπορικό κόσμο της χώρας και βέβαια τους εργαζομένους τους». «Όλους αυτούς που αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν και ταυτόχρονα κερδίζουν έμμεσα ή άμεσα από αυτό. Είναι οι άνθρωποι που πρέπει να στηριχθούν ώστε όλοι μαζί να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα περαιτέρω ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος, που θέλουμε πάντα να επιστρέφει στη μέση ελληνική οικογένεια», επισημαίνει ο κ. Κικίλιας.

Ο υπουργός Τουρισμού αναφέρεται και σε μια σειρά πρωτοβουλιών που είναι σε εξέλιξη, όπως η προσέλκυση των «ψηφιακών νομάδων», μιας παγκόσμιας τάσης για την οποία επισημαίνει πως με μεθοδικότητα και τη συνεργασία όλων, η Ελλάδα μπορεί να γίνει «Nomads Land», ενώ ιδιαίτερη αναφορά κάνει και στην ενίσχυση του «πράσινου τουρισμού».

«Η Ελλάδα έχει όλα τα εχέγγυα και μπορεί να πρωταγωνιστήσει στον βιώσιμο, στον "Πράσινο" Τουρισμό. Είναι μια συνειδητή απόφαση που έχει πάρει η κυβέρνηση με "σημαιοφόρο" τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Εάν λοιπόν για την Ελλάδα ο τουρισμός που προσφέρει το 25% του ΑΕΠ είναι η ατμομηχανή της οικονομίας, ο βιώσιμος τουρισμός είναι οι αναγκαίες ράγες για να συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κικίλιας: Το Ταμείο Ανάκαμψης σηματοδοτεί έναν νέο κύκλο ανάπτυξης του τουρισμού

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider