Η Ελλάδα στη λίστα κινδύνου της Γερμανίας για τον κορονοϊό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ελλάδα στη λίστα κινδύνου της Γερμανίας για τον κορονοϊό
Το σύνολο των περιοχών της Ελλάδας μπαίνει στην κατηγορία «βασικού κινδύνου», ως σύσταση για τους Γερμανούς που θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Πλήγμα για τα ταξίδια των Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση του ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ να εντάξει τη χώρα μας στη λίστα βασικού κινδύνου για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την απόφαση του ινστιτούτου, το σύνολο των περιοχών της Ελλάδας μπαίνει στην κατηγορία «βασικού κινδύνου» για τον κορονοϊό, στη δεύτερη ιεραρχικά λίστα επικινδυνότητας για νόσηση των Γερμανών από τη νόσο.

Η ημερομηνία έναρξης για για τον βασικό κίνδυνο μόλυνσης από κορονοϊό στην Ελλάδα είναι η 18η Ιουλίου, σύμφωνα με τη σύσταση του ινστιτούτου προς τους Γερμανούς που θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Πλέον οι τουρίστες από τη Γερμανία που θα επιστρέφουν από τις διακοπές τους στην Ελλάδα, θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν κάνει προηγουμένως τεστ και να έχει βγει αρνητικό, διαφορετικά θα μπαίνουν σε καραντίνα.

Υπενθυμίζεται πως η γερμανική τουριστική αγορά βρίσκεται μαζί με τη Βρετανία στην κορυφή των πηγών εισροών και σε κρατήσεις και σε αξίες για τον ελληνικό τουρισμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider