Γερμανοί και Αμερικανοί τουρίστες «φτιάχνουν βαλίτσες» για Ελλάδα

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανοί και Αμερικανοί τουρίστες «φτιάχνουν βαλίτσες» για Ελλάδα
tourismos santorini ellada
Ξεκινούν οι πτήσεις της TUI από Γερμανία ενώ αυξάνονται και οι συνδέσεις από ΗΠΑ προς ελληνικούς προορισμούς. Ψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών η Ελλάδα.

Τo καλό brand name που έκτισε η Ελλάδα κατά τον πρώτο χρόνο της πανδημίας αλλά και η έντονη επιθυμία Αμερικανών και Γερμανών για ταξίδια προς την Ελλάδα, η οποία αποτυπώνεται στην αύξηση των συνδέσεων αυτών των προορισμών με την χώρα μας, αναπτερώνουν τις ελπίδες του τουριστικού κλάδου, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι οι επιδημιολογικές εξελίξεις δεν θα ανακόψουν την όποια θετική πορεία.

Για το σκοπό αυτό, επί αμερικανικού εδάφους βρίσκεται αυτές τις ημέρες και ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων με τουριστικούς φορείς και αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, όπως Delta Air Lines, United Airlines, American Airlines, Hilton, Μarriott International κ.ά. Η χώρα μας μαζί με την Ισλανδία συγκαταλέγονται στους λιγοστούς ευρωπαϊκούς προορισμούς που ξανανοίγουν για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες που είτε έχουν εμβολιαστεί είτε φέρουν αρνητικό PCR test το οποίο έχει πραγματοποιηθεί 72 ώρες πριν το ταξίδι.

Σε αυτό το πλαίσιο ήδη αρκετές αεροπορικές εταιρείες έχουν συμπεριλάβει στο πτητικό τους πρόγραμμα την χώρα μας, με τις πτήσεις να ξεκινούν από τα τέλη Μαΐου και να εντείνονται όσο περνάμε στους δυνατούς μήνες του καλοκαιριού.

Με απευθείας πτήσεις προς την Αθήνα θα επιστρέψει τον επόμενο μήνα η Delta Air Lines. Η εταιρεία που για όλο τον προηγούμενο χρόνο, όπου και ξέσπασε η πανδημία είχε διακόψει τις διεθνείς πτήσεις, θα πετά καθημερινά από τον Διεθνή Αερολιμένα της Νέα Υόρκης, John F. Kennedy προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, Ελ. Βενιζέλο, αρχής γενομένης από τις 29 Μαΐου 2021. Ωστόσο μέσα στο καλοκαίρι και συγκεκριμένα από τις 3 Ιουλίου, θα προσφέρει και μία καθημερινή, απευθείας πτήση μεταξύ Αθήνας και Αλτάντα, που είναι η έδρα της.

Αντίστοιχα από τις 3 Ιουνίου ξεκινά καθημερινό δρομολόγιο από Ουάσιγκτον προς Αθήνα και η United ενώ από Αθήνα προς νέα Υόρκη και προς Σικάγο θα πετά καθημερινά και American Airlines, ξεκινώντας από τις 3 και 4 Ιουνίου αντίστοιχα. Τέλος από τον Ιούνιο θα πετά από Αθήνα προς νέα Υόρκη και η Emirates.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα τον πιο δυνατό μήνα του καλοκαιριού, τον Αύγουστο, οι απευθείας συνδέσεις μεταξύ ΗΠΑ – Ελλάδας θα είναι τουλάχιστον 7 ενώ οι διαθέσιμες θέσεις αν συνυπολογιστούν και οι συνδέσεις μέσω ευρωπαϊκών αεροδρομίων, θα αγγίζουν τις 40.000 εβδομαδιαίως. Ο αριθμός μάλιστα αναμένεται να αυξηθεί αν όλα εξελιχθούν καλά και η ζήτηση αυξηθεί.

Πέρα βέβαια από το δολάριο ο ελληνικός τουρισμός στρέφεται και στην παραδοσιακά ισχυρή αγορά της Γερμανίας, με την TUI να ανακοινώνει πως θα επαναφέρει τις πρώτες πτήσεις της προς δημοφιλή ελληνικά νησιά από την ημερομηνία ορόσημο του ανοίγματος του τουρισμού στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα από τις 14 Μαΐου κι έπειτα θα ξεκινήσουν απευθείας πτήσεις από Ανόβερο, Στουτγάρδη, Ντίσελντορφ, Κολωνία και Φρανκφούρτη προς Ρόδο, Κως, Κέρκυρα αλλά και προς Δυτική Πελοπόννησο. Εν καιρώ ωστόσο, οι συνδέσεις αναμένεται να αυξηθούν δεδομένου ότι η εταιρεία έχει δηλώσει πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τα ελληνικά νησιά το οποίο θα μετουσιωθεί σε κρατήσεις με το που το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Για το σκοπό μάλιστα οι επικεφαλής της εταιρείας βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές καθώς και με άλλες χώρες που έχουν ξεκινήσει να προετοιμάζονται εντατικά για την επανεκκίνηση της τουριστικής δραστηριότητας. Ήδη συνομιλίες υπάρχουν με κάποιες από τις βασικές αγορές της Μεσογείου όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρισμός 2021: Το στοίχημα της Ελλάδας και οι ανταγωνιστές

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα δίνουν όλο και περισσότερες αεροπορικές

Θεοχάρης: Λάθος να ξεχωρίζουμε τα νησιά σε covid free- Είναι παγίδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider