10 μεγάλες τουριστικές επενδύσεις που αλλάζουν τον ξενοδοχειακό χάρτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
10 μεγάλες τουριστικές επενδύσεις που αλλάζουν τον ξενοδοχειακό χάρτη
Ο ούριος άνεμος που πνέει δίνει περαιτέρω ώθηση και στο «καράβι» των επενδύσεων προσελκύοντας συνεχώς νέους παίκτες

Ραγδαία εμφανίζεται η αύξηση των καθαρών κερδών των μεγαλύτερων ξενοδοχειακών αλυσίδων της Ελλάδας, γεγονός που παρακινεί όλο και περισσότερους επιχειρηματίες να δραστηριοποιηθούν στον κλάδο. Σύμφωνα με νέα πανελλαδική έρευνα της NEW TIMES, το 2017, με βάση τους ως τις 16/11/2018 δημοσιευμένους ισολογισμούς, 200 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αύξησαν τα κέρδη τους κατά 51,6%. Η αύξηση της κερδοφορίας ήταν μάλιστα εμφανής ήδη από τον προηγούμενο χρόνο, με τα συνολικά καθαρά κέρδη των 610 μεγαλύτερων ξενοδοχείων της χώρας του κλάδου να έχουν αυξηθεί στα 125 εκατ. ευρώ από τα 83,8 εκατομμύρια ευρώ που ήταν την προηγούμενη χρονιά.

Από την απομόνωση και τα λουκέτα της περιόδου 2010-2011, η Αθήνα και συνολικά η Ελλάδα επανέρχεται στο τουριστικό γίγνεσθαι, με τους Ελληνες και τους ξένους ξενοδόχους να σπεύδουν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία. Ήδη, εκτός από τα γνωστά ονόματα του κλάδου φιλοξενίας από την ημεδαπή, Αμερικάνοι, Γάλλοι, Τούρκοι, Σαουδάραβες, αλλά και ομογενείς είναι πλέον οι νέοι ξενοδόχοι της Αθήνας, που είτε υπόσχονται να δώσουν ζωή σε εγκατελλειμένα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας είτε να επανακαθορίσουν το τουριστικό brand της ελληνικής πρωτεύουσας ενισχύοντας την αξία του.

Ο ούριος άνεμος που πνέει δίνει περαιτέρω ώθηση και στο «καράβι» των επενδύσεων προσελκύοντας συνεχώς νέους παίκτες αλλά κι ενεργοποιώντας όσους εδώ και χρόνια εμπιστεύονται το ελληνικό τουριστικό προϊόν. Αυτός ειναι και ο λόγος που αναβιώνουν ορισμένες από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις. Ποιοι είναι όμως αυτοί που επενδύουν στο τουριστικό προϊόν και ποιά τα έργα που προγραμματίζουν να ανοίξουν τις πύλες τους τα επόμενα χρόνια;

Τέλος οι εργασίες έχουν ξεκινήσει και για τρίτο ξενοδοχείο του ομίλου Λάμψα, περιφερειακά της πλατείας Συντάγματος. Συγκεκριμένα το ακίνητο στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου στο Σύνταγμα, όπου παλιότερα λειτουργούσε το King’s Palace αναδιαμορφώνεται για να φιλοξενήσει ένα νέο 4στερο πολυτελές ξενοδοχείο. 

Η Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων προχώρησε στην έκδοση άδειας δόμησης για τη νέα τουριστική επένδυση της Λάμψα, συμφερόντων του ομίλου Λασκαρίδη, η οποία έχει υπογράψει σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης για το ακίνητο, ιδιοκτησίας του Αλληλοβοηθητικού Ταμείου Πρόνοιας Πρώην Εργαζομένων Α.Τ.Ε..  

Το πλάνο προβλέπει τη δημιουργία πολυτελούς μονάδας, στην κατηγορία των boutique hotels, τεσσάρων αστέρων, συνολικής δυναμικότητας 383 κλινών. Η επένδυση σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να φτάσει τα 18 εκατ. ευρώ, καθώς λόγω παλαιότητας του κτιρίου θα απαιτηθούν εκτεταμένες εργασίες ενίσχυσης.

Όπως αναφέρεται στην άδεια δόμησης, στο ισόγειο θα υπάρχει η υποδοχή, καθιστικό, μπαρ και γραφεία, από 1ο έως τον 7ο όροφο θα υπάρχουν τα δωμάτια του ξενοδοχείου, ενώ στον 8ο όροφο έχει προβλεφθεί η λειτουργία εστιατορίου. Στο  πρώτο υπόγειο θα υπάρχει επίσης γυμναστήριο και σάουνα.

Όσον αφορά τη διαχείριση της νέας μονάδας, έχουν γίνει συζητήσεις με το γαλλικό όμιλο Accor, που ήδη δραστηριοποιείται στην αθηναϊκή αγορά (Novotel, Sofitel). Κατά το ρεπορτάζ, το brand που θα επιλεγεί θα είναι τα Μgallery της Sofitel, που έχουν δώσει το σήμα τους στα πολυτελή boutique ξενοδοχείατης Accor. Σήμερα τα Μgallery αριθμούν 91 ξενοδοχεία σε 25 χώρες σε όλο τον κόσμο και κάθε ένα είναι ξεχωριστό σε σχεδιασμό.

Σύμφωνα με τους όρους της μίσθωσης του King's Palace, το νέο ξενοδοχείο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει το Δεκέμβριο του 2019. Να υπενθυμίοσυμε ότι πρόκειται για το τρίτο της ξενοδοχείο της Λάμψα στην πλατεία Συντάγματος, μετά τη Μεγάλη Βρεταννία και το King George και στόχος είναι να λειτουργήσει συμπληρωματικά προς τις μονάδες αυτές.

Σε προορισμός παγκοσμίου επιπέδου θα αναδειχθεί και το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens  (Αστέρας Βουλιαγμένης) καθώς το επενδυτικό πλάνο για την αναγέννηση της εταιρείας ολοκληρώνεται.

Η επένδυση, συνολικού ύψους 650 εκ. ευρώ, συνιστά το μεγαλύτερο τουριστικό έργο που υλοποιείται αυτήν τη στιγμή στη χώρα και περιλαμβάνει την πλήρη ανακαίνιση των ξενοδοχειακών υποδομών, την ανάπτυξη έως και 13 πολυτελών κατοικιών, τη σημαντική αναβάθμιση της μαρίνας αλλά και της εμβληματικής παραλίας της Astir.

Όπως άλλωστε είχε αναφέρει και ο Στέλιος Κουτσιβίτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε. «όραμα της εταιρείας είναι να αναδείξουμε την Astir σε έναν διεθνούς βεληνεκούς προορισμό στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, που θα προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες. Σε αυτό το πλαίσιο, αποτελεί στρατηγικής σημασίας στόχο μας να παρουσιάσουμε την Astir στις αρχές του 2019, διασφαλίζοντας την υλοποίηση του επιχειρηματικού μας πλάνου με τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας.

Τα έργα ανακαίνισης του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens  ολοκληρώνονται μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία τον Μάρτιο του 2019. Έως το καλοκαίρι του 2019 θα ολοκληρωθεί η πλήρης ανακαίνιση της Astir Beach, με νέες υποδομές και αναβαθμισμένες υπηρεσίες, με στόχο την ενίσχυση της εμβληματικής ταυτότητάς της, θέτοντας νέες προδιαγραφές ποιότητας.

Η αναβάθμιση της Astir Marina αποτελεί πρόσθετο πυλώνα του πλάνου ανάπλασης, με στόχο να καταστεί εφάμιλλη με μαρίνες ορόσημα της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, σε επίπεδο υποδομών και υπηρεσιών. Επιπλέον, το επενδυτικό πλάνο περιλαμβάνει την ανάπτυξη έως και 13 πολυτελών ιδιωτικών κατοικιών, συμπληρώνοντας με αυτό τον τρόπο την εξέλιξη του προορισμού.

Στα μέσα της επόμενης χρονιάς αναμένεται να ανοίξουν τις πύλες τους και τα νέα ξενοδοχεία Autograph και Moxy του ομίλου Marriott σε Αθήνα, Πάτρα και Μύκονο. Την διαχείριση των δύο πρώτων θα αναλάβει κατόπιν συμφωνίας η κοινοπραξία Shaner Italia S.R.L./CS Hospitality ενώ το νέο Autograph της Μυκόνου θα διαχειρίζεται η εταιρεία SWOT. 

Όπως όλα δείχνουν, μετά την δυναμική επιστροφή του ομίλου στην Αθήνα με το πλέον εμβληματικό brand Athens Marriott Hotel, κατόπιν της συμφωνίας με τον όμιλο Χανδρή του Μetropolitan Athens Hotel, η Marriott σκέφτεται να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της στη χώρα μας εκμεταλλευόμενη την εκρηκτική άνοδο του τουρισμού.

Στην περίπτωση της Αθήνας, το νέο ξενοδοχείο Academia, το πρώτο της αλυσίδας Autograph στην ελληνική πρωτεύουσα, θα ανοίξει στα μέσα του 2019 σε ακίνητο του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου επί των οδών Ακαδημίας και Ομήρου, το οποίο έχει μισθώσει εδώ κι ένα χρόνο η λιβανέζικων συμφερόντων Yasbek Hotel Establishment. Το κτήριο έχει νοικιαστεί για περίοδο 30 ετών με δυνατότητα παράτασης για 10 ακόμη χρόνια, με ετήσιο μίσθωμα 100 χιλ. ευρώ αναπροσορμοζόμενο. Η επένδυση για την αποκατάσταση και τη μετατροπή του κτηρίου σε πολυτελή μονάδα αγγίζει τα 7,2 εκατ. ευρώ και το νέο πολυτελές ξενοδοχείο θα είναι δυναμικότητας 60 δωματίων ενώ θα έχει και roof garden με θέα την Ακρόπολη.  

Μια ακόμα μονάδα της αλυσίδας Autograph Collection, με την επωνυμία Aegon, θα ανοίξει τον Μάιο του 2019 στην Μύκονο. Η διαχειρίστρια εταιρεία του νέου AEGON | Autograph Collection θα είναι η  SWOT | Hospitality Management Company  Tο νέο ξενοδοχείο που κατασκευάζεται στην περιοχή Καλό Λιβάδι θα διαθέτει 76 πολυτελή δωμάτια. Σημειωτέον ότι η Marriott ξεκίνησε τις δραστηριότητές της Autograph Collection στην Ελλάδα το 2015 μέσω της συνεργασίας της με την Ledra Hotels and Villas SA στα ξενοδοχεία Domes Noruz Chania και Domes of Elounda στην Κρήτη.

Όσο για την Πάτρα, το πρώτο Μoxy της Ελλάδας θα ανοίξει τις πύλες του στο ακίνητο του ομίλου της Εθνικής Πανγαία, εκεί όπου έστεκε εγκαταλελειμμένο μέχρι το 2016 το πρώην ξενοδοχείο «Μορέας». Τα Moxy Hotels -μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες επωνυμίες της Marriott - είναι μπουτίκ ξενοδοχεία που απευθύνονται στον ταξιδιώτη της νέας γενιάς.Το φρέσκο και πρωτοποριακό concept  συνδυάζει τον σύγχρονο, κομψό σχεδιασμό και τις φιλικές υπηρεσίες με προσιτές τιμές.

Τη διαχείριση και εδώ θα αναλάβει το joint venture που αποτελείται από την Shaner Italia, του ομίλου The Shaner Hotel Group με πάνω απο 50 ξενοδοχεία υπό διαχείριση σε ΗΠΑ, Ιταλία και Μπαχάμες, και την ελληνική CS Hospitality, σηματοδοτώντας ουσιαστικά το πρώτο τους κοινό εγχείρημα στην ελληνική αγορά, στο πλαίσιο της επέκτασής τους σε Ελλάδα και Κύπρο. Πέρα από την Πάτρα βέβαια, ο όμιλος σκοπεύει να λειτουργήσει κι άλλα νέα ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα υπό το συγκεκριμένα brand, με πιθανούς προορισμούς τον Πειραιά και την Θεσσαλονίκη.

 Επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ υλοποιεί ο ξενοδοχειακός όμιλος Μήτση με ορίζοντα το 2021 και στόχο τη συνολική αναβάθμιση των 17 συγκροτημάτων του αλλά και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Πριν ξεκινήσει η σεζόν του 2018 είχε ήδη εκτελέσει έργα ύψους 25 εκατομμυρίων σε εμβληματικές μονάδες όπως το Norida Beach Hotel στην Κω, το Rinela Beach Resort & Spa στην Κρήτη και το Rodos Village Beach Hotel & Spa.  
 

Έμφαση στις ξενοδοχειακές μονάδες στη χώρα μας δίνει και το επενδυτικό πρόγραμμα της TUI. 

Διαθέτοντας ήδη 32 ξενοδοχεία στην Ελλάδα και 8.500 δωμάτια, η TUI, ο κορυφαίος τουριστικός όμιλος της Γερμανίας και εκ των κορυφαίων του κόσμου, έχει ανακοινώσει και νέες μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου TUI, Φρίντριχ Γιούσεν, ανακοίνωσε τη δημιουργία 10 νέων ξενοδοχείων, για τα επόμενα χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν αποτελούν όλα νέες μονάδες - κάποια από αυτά θα κατασκευαστούν ενώ άλλα θα εξαγοραστούν. Ως προς την διαχείριση θα ακολουθηθεί το υπάρχον μοντέλο, με ορισμένα να ανήκουν εξ ολοκλήρου στον όμιλο και άλλα να είναι προϊόν συμμετοχικής συνεργασίας.

Όσον αφορά στους προορισμούς που σκοπεύει να επενδύσει ο όμιλος, ένας τόσο τα νησιά όσο και η ηπειρωτική Ελλάδα. Σημειωτέον ότι ο όμιλος άνοιξε ήδη φέτος ένα ξενοδοχείο στην Πελοπόννησο, ωστόσο είναι εν μέρει διστακτικός με τον συγκεκριμένο προορισμό αφού τα δύο στρατιωτικά αεροδρόμια της Αράξου και της Τριπόλεως δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον όμιλο.

Μετά το πράσινο φως που έλαβε την προηγούμενη χρονιά από το ΣτΕ, θετικά είναι τα μηνύματα και για την πορεία της επένδυσης του Minoan Group (με τη θυγατρική της Loyalward Ltd), μιας επένδυσης με το όνομα Ίτανος Γαία στη Σητεία της Κρήτης.

Να υπενθυμίσουμε ότι με δύο αποφάσεις της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις του Σωματείου Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και 140 κατοίκων της Κρήτης, που ζητούσαν την ακύρωση του από 7.3.2016 Προεδρικού Διατάγματος. Στο σκεπτικό της Ολομέλειας του ΣτΕ τονιζόταν μεταξύ άλλων ότι το επενδυτικό σχέδιο έχει χαρακτηριστεί ως στρατηγική επένδυση από το 2012 (από τη διυπουργική επιτροπή στρατηγικών επενδύσεων) και η σχετική ΣΜΠΕ ανταποκρίνεται στις κοινοτικές οδηγίες, χωρίς μάλιστα η υλοποίησή του να υπολογίζεται ότι θα έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στις γύρω προστατευόμενες περιοχές. Από πλευράς της η Minoan έχει διευκρινίσει ότι με τον αειφορικό σχεδιασμό, με περιοχές επέμβασης μικρότερες από το 0,5% της επιφάνειας του ακινήτου και δεδομένου ότι το 90% της περιοχής του έργου θα παραμείνει στη φυσική του κατάσταση, ο όμιλος Minoan Group σκοπεύει να διασφαλίσει ότι το έργο Ίτανος Γαία θα είναι ένα από τα ηπιότερα και πιο φιλικά προς το περιβάλλον έργα.

Η τουριστική επένδυση Ίτανος Γαία αποτελεί τη μεγαλύτερη στην Κρήτη και είναι συνολικού ύψους 267,7 εκατ. ευρώ, δυναμικότητας 1.936 κλινών σε μια έκταση περίπου 22.120 στρεμμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τους επόμενους μήνες η Minoan Group αναμένεται να έχει ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες για την έκδοση των αδειών και εντός του 2019 προγραμματίζεται η έναρξη των εργασιών στην επένδυση της Κρήτης, για το πρώτο ξενοδοχείο.

Παράλληλα, η Minoan Group διερευνά την αγορά ξενοδοχείου, σε συνεργασία με ξένο τουρ οπερέιτορ, σε προορισμούς της χώρας, που έχουν απευθείας αεροπορική σύνδεση με τα βρετανικά αεροδρόμια, όπως είναι η Κρήτη, τα νησιά του Ιονίου, η Ρόδος, Κως και η Χαλκιδκή. 

Για το 2019 προγραμματίζεται να ξεκινήσει και η κατασκευή του παραθεριστικού-τουριστικού χωριού Kilada Hills συνολικού ύψους 418 εκατ. ευρώ, στην Αργολίδα από την Dolphin Capital. Να υπενθυμίσουμε ότι το καλοκαίρι του 2018 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η κοινή υπουργική απόφαση που εγκρίνει την πολεοδομική μελέτη και την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, δίνοντας ουσιαστικά το πράσινο φως για την επένδυση.

Η επένδυση θα υλοποιηθεί σε έκταση 2.100 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Κοιλάδας, κοντά στο Πόρτο Χέλι. Σύμφωνα με τα σχέδια θα δημιουργηθεί εκεί μια υπερπολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα 30.000 τ.μ., πολυτελείς βίλες, εμπορικά καταστήματα, αθλητικές εγκαταστάσεις κέντρα αναζωογόνησης, γήπεδα golf 768 στρεμμάτων 18 οπών κ.ά. Ειδικότερα και με βάση το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας, συνολικά προβλέπεται η ανέγερση 320 επαύλεων, 100 βιλών και 28 μεγάλων κατοικιών.

Το Kilada Hills αναμένεται να συμπληρώσει την επενδυτική δραστηριότητα της Dolphin στην ευρύτερη περιοχή, η αρχή της οποίας έγινε τον Αύγουστο του 2012, όταν ξεκίνησε η λειτουργία του πολυτελούς ξενοδοχείου Amanzoe, βίλες του οποίου ακόμα κατασκευάζονται και πωλούνται και συνεχίστηκε δύο χρόνια αργότερα με το συγκρότημα Nikki Beach Resort & Spa, στον όρμο του Πόρτο Χελίου, το One & Only στην Κέα, το Scorpio Bay Resort και άλλα.

 

Πιο κοντά στη γραμμή εκκίνησης από ποτέ -τα τελευταία 12 χρόνια-  βρίσκεται η τουριστική επένδυση Atalanti Hills με προϋπολογισμό 1,5 δισ. ευρώ, στην περιοχή Έξαρχος του Δήμου Λοκρών Φθιώτιδας σε τμήμα έκτασης 12,5 χιλιάδων στρεμμάτων.

Το επενδυτικό σχέδιο Atalanti Hills που κατά τη διάρκεια κατασκευής των εγκαταστάσεων και λειτουργίας της μονάδας αναμένεται να δημιουργήσει πάνω από 5.500 θέσεις εργασίας, ξεκόλλησε με την υπογραφή σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος από τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Τουρισμού, με το οποίο χαρακτηρίζεται και οριοθετείται η πρώτη Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) «Atalanti Hills» σε μη παραθαλάσσια περιοχή στην Ελλάδα, στην περιοχή Έξαρχος του Δήμου Λοκρών του νομού Φθιώτιδας.

Το Atalanti Hills περιλαμβάνει την κατασκευή τριών σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων (Nότος, Zέφυρος, Bορράς), συνολικής δυναμικότητας 8.872 κλινών και βάζει την Φθιώτιδα στον τουριστικό χάρτη. Η νέα μονάδα θα διαθέτει spa, πολιτιστικό χωριό, βοτανικό λόφο, αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και χρήσεις αναψυχής και εμπορίου.

O Νότος θα διαθέτει 1.300 κατοικίες και θα βρίσκεται στο νότιο άκρο της έκτασης που συνορεύει με την Kωπαΐδα.

O Ζέφυρος είναι το κεντρικό τμήμα του project, όπου θα αναπτυχθούν 955 κατοικίες που θα βρίσκονται σε υπερυψωμένες θέσεις πάνω από το γήπεδο γκολφ, ενώ στον Βορρά θα υπάρχουν 1.321 κατοικίες και θα απευθύνεται κυρίως σε οικογένειες. Θα διαθέτει, δε, καταστήματα, καφέ, εστιατόρια και γήπεδα.

Επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 42 εκατ. ευρώ, ολοκλήρωσε εντός του 2018 και ο όμιλος Grecotel με στόχο τα ανακαινισμένα ξενοδοχεία να αποτελέσουν προπομπό τις μονάδες «τρίτης γενιάς».

Το πρόγραμμα μάλιστα δημιούργησε 630 νέες θέσεις εργασίας με αποτέλεσμα ο όμιλος Grecotel να είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης της ελληνικής ξενοδοχίας, με 6.100 εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου περιελάμβανε τη ριζική ανακαίνιση πέντε πολυτελών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων σε τέσσερις κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, με την εκ βάθρων αναβάθμιση 780 νέου τύπου δωματίων, τον εκσυγχρονισμό - επέκταση 40 χώρων εστίασης, που τις γεύσεις τους υπογράφουν διακεκριμένοι σεφ, καθώς και την αναδιαμόρφωση 155 στρεμμάτων υπαίθριων υποδομών.

Ειδικότερα, το επιχειρηματικό πλάνο του ομίλου Νίκου Δασκαλαντωνάκη - Grecotel αφορά την ανακαίνιση και ριζική αναβάθμιση των πολυτελών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων Corfu Imperial, Daphnila Bay Dassia, Casa Marron (πρώην Lakopetra Beach), Pella Beach και Rhodos Royal.

Στην Κέρκυρα, πραγματοποιήθηκε η πλήρη αναβάθμιση του προορισμού Kommeno Peninsula μέσω της «αναγέννησης» των Corfu Imperial Grecotel Exclusive Resort και του Daphnila Bay Dassia LUX ME. Υλοποιήθηκαν οι ριζικές ανακαινίσεις 174 δωματίων, σουιτών και βιλών και η αναδιαμόρφωση χώρων έκτασης 30 στρεμμάτων. Η Grecotel στην Κέρκυρα προσφέρει την απόλυτη γαστριμαργική εμπειρία, αφού στα τρία ξενοδοχειακά συγκροτήματά της (συμπεριλαμβανομένου του Eva Palace) στο Κομμένο, διαθέτει συνολικά 26 εστιατόρια και μπαρ που ενώνουν χώρους, γεύσεις και ανθρώπους.

Στην Αχαΐα, στο νέο πεντάστερο ξενοδοχείο του ομίλου, το Casa Marron, ανακαινίσθηκαν εξολοκλήρου 200 δωμάτια, ενώ το συγκρότημα εμπλουτίστηκε με δέκα εστιατόρια και μπαρ. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν επεμβάσεις διαμόρφωσης εξωτερικών χώρων σε 67 στρέμματα.

Το Casa Marron «γεννήθηκε» από την επέκταση και ολοκληρωτική ανακαίνιση του πρώην Lakopetra Beach (το οποίο αποκτήθηκε από τον όμιλο το 1997) και αποτελεί τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής επένδυση στην Αχαΐα. Στη Χαλκιδική, ο όμιλος προχώρησε στη ριζική αναβάθμιση του Pella Beach. Η μονάδα προχώρησε φέτος στην ανακαίνιση και τον εμπλουτισμό 168 δωματίων και 14 bungalows.

 

Προς ολοκλήρωση βαδίζει το επενδυτικό σχέδιο ύψους 250 εκατομμυρίων από τον όμιλο SANI-IKOS, ο οποίος διαθέτει ήδη 10 ξενοδοχειακές μονάδες, εννέα εκ των οποίων επί ελληνικού εδάφους (5 Sani Resorts, 4 Ikos Resorts και ένα στην Ισπανία).

Να υπενθυμίσουμε ότι τον περασμένο Μάιο ξεκίνησε η λειτουργία του IKOS Dassia στην Κέρκυρα, τo 2019 θα λειτουργήσει το IKOS Kefalos στην Κω, μια επένδυση ύψους 90 εκατ. ευρώ, ενώ το 2020 αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το Ikos – Costa Del Sol Princess.

Προσφάτως μάλιστα ανακοινώθηκε και η ολική ανακατασκευή του Ikos Andalusia, του πρώτου πολυτελούς resort του ομίλου Sani/Ikos στην Ιβηρική χερσόνησο, προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος, ο οποίος διευθύνεται από τους κ.κ. Mathieu Guillemin, Ανδρέα Ανδρεάδη και Σταύρο Ανδρεάδη, ετοιμάζεται να εντάξει στο χαρτοφυλάκιό του δύο ακόμα νέα ξενοδοχεία σε Κρήτη και Ρόδο τα επόμενα χρόνια.

Όπως άλλωστε προβλέπει η στρατηγική της LIBRI, της μητρικής εταιρείας των ανεξάρτητων επιχειρήσεων SANI και IKOS, θα προστίθεται τουλάχιστον μία μονάδα το χρόνο στην κατηγορία των υπερ-πολυτελών ξενοδοχείων.
 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:02

Ηπειρώτικα Αυγά: Επενδύσεις 30 εκατ. ευρώ στη δεκαετία – Καλή χρονιά το 2023, οι στόχοι για το 2024

08:54

Η Αριζόνα τάσσεται υπέρ της κατάργησης νόμου που απαγορεύει εντελώς την άμβλωση

08:44

Η φρεγάτα Ύδρα κατέρριψε drone στον Κόλπο του Άντεν

08:33

Mytilineos: Ενισχυμένα 10% τα καθαρά κέρδη - Παραμένει σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης - Εξετάζει dual listing στο Λονδίνο

08:27

Deutsche Bank: Αύξηση 10% στα κέρδη α' τριμήνου - Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις

08:18

Μπλίνκεν: ΗΠΑ και Κίνα οφείλουν να χειρίζονται τις διαφωνίες τους «υπεύθυνα»

08:00

Η αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας στην ατζέντα του νέου Ευρωκοινοβουλίου

07:57

Συντάξεις Μαΐου: Ποιοι θα πληρωθούν νωρίτερα και πόσοι θα λάβουν αναδρομικά έως 15.000 ευρώ

07:53

Elpedison: Συνάντηση Helleniq Energy & Edison για την τύχη της εταιρείας

07:48

Prodea Investments: Αυξημένα έσοδα και «πωλητήρια» ακινήτων – Οι στοχεύσεις της ΑΕΕΑΠ

07:40

ΑΙΓΙΣ: Τι περιλαμβάνει η «προίκα» της Ελλάδας για φυσικές καταστροφές και έκτακτη ανάγκη

07:35

Οι επόμενες καλές ειδήσεις που περιμένει η ελληνική οικονομία – Ορόσημο το «μαξιλάρι» των 15,7 δισ.

07:30

Πώς το τουριστικό «Project Voria» με καζίνο θα μεταμορφώσει το Μαρούσι – Οι οδικές παρεμβάσεις, το Μετρό, το ΟΑΚΑ

07:25

Φορολογικές δηλώσεις: Ξεκινά η υποβολή - Οι νέοι κωδικοί για εισοδήματα, φόρους και εκπτώσεις

07:23

Το χαρτί της σοβαρής αντιπολίτευσης παίζει ο Ανδρουλάκης - Αδιάβαστος στα του προϋπολογισμού ο Κασσελάκης - Ζήλιες για τον Ναύαρχο

07:17

Άνοιξε μπεργκεράδικο λίγο πριν χρεοκοπήσει: «Έβγαλα 700.000 ευρώ το 2023»

07:15

Για κάθε 8 μαστογραφίες που δεν γίνονται υπάρχει ένας αδιάγνωστος καρκίνος μαστού

07:14

Ξεκινά το εορταστικό ωράριο - Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή

07:11

Αισιοδοξία για τα τραπεζικά μερίσματα – Κληρώνει για τον κανονισμό το ΧΑ - Το track record της Ideal

23:56

Ο Λευκός Οίκος θέλει απαντήσεις από το Ισραήλ για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα

23:46

Ford: Ξεπέρασε τις προβλέψεις για τα κέρδη το πρώτο τρίμηνο

23:43

ΗΠΑ: Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαιώνει την παράδοση πυραύλων ATACMS μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία

23:30

Για πρώτη φορά το «Σαρλ ντε Γκολ» υπό νατοϊκή διοίκηση - Μήνυμα της Γαλλίας προς τη Ρωσία

23:29

Meta: Βουτιά 11% της μετοχής λόγω αδύναμου guidance

23:15

Wall Street: Μεικτά πρόσημα με μικρές διακυμάνσεις - Άλμα 12% για την Tesla

23:00

ΠΟΥ: Τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν χάρη στα εμβόλια τα τελευταία 50 χρόνια

22:38

Απώλειες για το πετρέλαιο - Βουτιά 9% για το φυσικό αέριο

22:27

Ισπανία: Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ σκέφτεται να παραιτηθεί

22:14

Σταμπουλίδης: Πρωτόγνωρο έργο για τα ελληνικά δεδομένα το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ

22:03

Κικίλιας για ΑΙΓΙΣ: Μέσα σε 9 μήνες προκηρύξαμε διαγωνισμούς 1,5 δισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider