Ενισχύει τους περιορισμούς στην Huawei το αμερικανικό Πεντάγωνο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενισχύει τους περιορισμούς στην Huawei το αμερικανικό Πεντάγωνο
Η Huawei έχει καταχωριστεί στην λίστα των εταιρειών που χαρακτηρίζονται απειλές για την αμερικανική εθνική ασφάλεια.

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» μεταξύ των ΗΠΑ και της Huawei, με το αμερικανικό Πεντάγωνο να απειλεί πως θα ενισχύσει τους περιορισμούς στις τεχνολογικές εξαγωγές από τις ΗΠΑ προς την Κίνα και την Huawei.

Συγκεκριμένα το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως είναι πιθανό να υιοθετήσει νέους περιορισμούς αναφορικά με την τεχνολογία της κινεζικής Huawei Technologies, αναθεωρώντας προηγούμενη αντίθεση του σε μία πρόταση για την ενίσχυση των περιορισμών σε βάρος της κινεζικής εταιρείας, καθώς παραμένει στη λίστα των εταιρειών που χαρακτηρίζονται απειλές για την αμερικανική εθνική ασφάλεια.

Επιμένουν οι ΗΠΑ για την «απειλή» της Huawei

Η αλλαγή της στάσης του Πενταγώνου θα καταστήσει ακόμη δυσκολότερη για τις αμερικανικές εταιρείες την παράκαμψη του περιοριστικού πλαισίου για τις εξαγωγές αμερικανικού υλικού στην Huawei, που κατέχει την δεύτερη θέση παγκοσμίως, στην παραγωγή «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος τηλεφώνησε στον υπουργό Άμυνας Μαρκ Έσπερ για να συζητήσουν το ζήτημα αυτό, ενώ μία συνάντησή τους για το ίδιο θέμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Μία συνάντηση υψηλού επιπέδου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου, όταν Αμερικανοί αξιωματούχοι θα συζητήσουν την ενίσχυση των περιορισμών στις τεχνολογικές εξαγωγές από τις ΗΠΑ προς την Κίνα και την Huawei.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider