Τεχνολογία
01-11-2018 | 10:40

Οι 10 αλλαγές του νέου MacBook Air

Μοιράσου το
Οι 10 αλλαγές του νέου MacBook Air

Στην παρουσίαση της Τρίτης, η Apple μας σύστησε διάφορα νέα προϊόντα, μεταξύ αυτών και το επανασχεδιασμένο MacBook Air από 100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο με οθόνη Retina το οποίο κατά πολλούς θα αποδειχτεί ένα από τα best seller του κολοσσού του Κουπερτίνο.

Παρότι η εταιρεία δεν έχει ποτέ ευθέως παραδεχτεί ποιο από τα Macbook της έχει πουλήσει τα περισσότερα τεμάχια, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τιμ Κουκ, υπαινίχθηκε ότι το MacBook Air ήταν από τα πιο «πιο αγαπημένα» των χρηστών. Αυτή τη βδομάδα μάλιστα είδαμε τον ριζικότερο επανασχεδιασμό που έχουμε δει από το 2010.

Πολλοί μάλιστα ήταν οι δυσαρεστημένοι που έλεγαν πως η εταιρεία δεν έχει δείξει κάτι σπουδαίο τα τελευταία χρόνια: τα προηγούμενα μοντέλα υιοθέτησαν ένα μη δημοφιλές, λεπτό πληκτρολόγιο, πρόσθεσαν μια οθόνη αφής στο MacBook Pro και ανέβασαν τις τιμές τους σε κάθε κατηγορία. Από την άλλη το λεπτό και ελαφρύ του MacBook, ήταν απαρχαιομένο με μια μόνο θύρα USB-C, η οποία χρησιμοποιείτο ακόμα και για την φόρτισή του.

Το νέο λοιπόν μοντέλο επανασχεδιάστηκε, αναβαθμίστηκε και περιλαμβάνει νέες θύρες, ενδιαφέρον πληκτρολόγιο butterfly τρίτης γενιάς καθώς και μια οθόνη πολύ υψηλότερης ανάλυσης από το προηγούμενο μοντέλο. Πλέον δε μπορείτε να το βρείτε και σε χρυσό! Ποιες είναι όμως αναλυτικά οι διαφορές του
 

Το νέο MacBook Air είναι λεπτό και κομψό. Εχει βάρος μόλις 1,25 κιλά και διαθέτει εξαιρετικά λεπτό προφίλ (μόλις 15,6 χιλιοστών) ενώ καταλαμβάνει 17% λιγότερο όγκο σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. 

Στο εσωτερικό του MacBook Air βρίσκεται 8ης γενιάς επεξεργαστής dual-core Intel Core i5 που μπορεί να συνδυαστεί με μνήμη έως και 16GB (2133MHz) και με SSD έως και 1,5TB που είναι 60% ταχύτερο σε σχέση με το παρελθόν.

To MacBook Air στην οικονομικότερη έκδοση του με 8GB RAM, επεξεργαστή Intel Core i5 (1,6GHz/ 3.6GHz) και 128GB SSD στοιχίζει 1.199.

Από άποψη συνδεσιμότητας και επεκτασιμότητας, πέρα από WiFi802.11b/g/ac και Bluetooth 5.0, το νέο MacBook Air διαθέτει δύο υποδοχές. Αντί όμως για τις παραδοσιακές θύρες USB-A, η Apple τοποθέτησε στην αριστερή πλευρά του φορητού υπολογιστή δύο θύρες USB-C, όπως στην υπόλοιπη σειρά φορητών υπολογιστών. Αυτές οι θύρες χρησιμοποιούνται για τη φόρτιση του υπολογιστή καθώς και για τη σύνδεση περιφερειακών την σύνδεση με οθόνη 5Κ ή με εξωτερική GPU - οπότε πείτε αντίο στον μαγνητικό "MagSafe" της Apple.

 

Διαφορές βλέπουμε και στο σύστημα ήχου. Ο φορητός υπολογιστής της Apple διαθέτει στερεοφωνικά ηχεία που προσφέρουν 25% περισσότερη ένταση καθώς και three mic array.

Το νέο MacBook Air διαθέτει επίσης μηχανισμό ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων, ώστε να μπορείτε να συνδέεστε μέσω touch id.

Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που το Touch ID εμφανίζεται σε φορητό υπολογιστή χωρίς Touchscreen Touch Bar, που διαθέτουν οι πιο εξελιγμένοι και πιο ακριβοί φορητοί υπολογιστές της εταιρείας MacBook Pro.

Το προηγούμενο διάστημα η εταιρεία είχε δεχτεί αμέτρητα παράπονα για το νέο λεπτότερο πληκτρολόγιο,με μηχανισμό Butterfly, που είχε επιλέξει για τα σύγχρονα μοντέλα MAcBook.

Παρότι κι αυτό το μοντέλο έχει τον ίδιο μηχανισμό, η εταιρεία διευκρινίζει ότι πρόκειται για 3ης γενιάς Butterfly μηχανισμό, ο οποίος είναι τέσσερις φορές πιο σταθερότερος και αρκετά πιο «ήσυχος». Επιπλέον το νεό MacBook Air διαθέτει και ένα νέο Force Touch Trackpad με 20% περισσότερη επιφάνεια σε σχέση με το προηγούμενο MacBook Air και με πιο ήσυχη λειτουργία.

Σε αντίθεση με τα τρέχοντα μοντέλα του MacBook Pro, το MacBook Air έχει πλήκτρο escape.

Μια ακόμα καινοτομία είναι κι αυτή της μπαταρίας. H μπαταρία έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και κρατά το MacBook Air λειτουγρικό για 12 ώρες.

 

Μια από τις μεγαλύτερες διαφορές του εν συγκρίσει με τα παλαιότερα μοντέλα είναι η πολύ υψηλότερης ανάλυσης οθόνη του.

To νέο MacBook Air επίσης εξοπλίζεται με οθόνη Retina ανάλυσης 2560 x 1600, με διαγώνιο 13,3 ιντσών με ελάχιστα περιθώρια. Η νέο οθόνη προσφέρει 48% περισσότερα χρώματα και τέσσερις φορές την ανάλυση του προηγούμενου μοντέλου (4 million pixels). Στο πάνω μέρος της διαθέτει και Facetime HD Camera. 

Το νέο MacBook Air έρχεται σε τρία χρώματα: το παραδοσιακό ασήμι, το πιο σκούρο «Space Grey» και το χρυσό, χρώμα που εξέπληξε τα πλήθη . 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.