Vodafone Ελλάδος: Ώθηση στα έσοδα από τα έργα ΤΠΕ

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Vodafone Ελλάδος: Ώθηση στα έσοδα από τα έργα ΤΠΕ
Πώς διαμορφώθηκε η συνδρομητική βάση στο γ' τρίμηνο - Η πορεία των εσόδων

Αντιστρόφως ανάλογα κινήθηκε ο αριθμός των νέων συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας και αυτός τω νέων ευρυζωνικών συνδέσεων της Vodafone Ελλάδος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του γ’ τριμήνου του τρέχοντος οικονομικού έτους της εταιρείας (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2023). Αποτέλεσμα αυτού ήταν τα έσοδα από υπηρεσίες να σημειώσουν οριακή αύξηση με το μέσο μηνιαίο έσοδο ανά συνδρομητή να παραμένει στα ίδια επίπεδα.

Ειδικότερα, βάσει των οικονομικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε ο βρετανικός όμιλος, τα έσοδα από υπηρεσίες της ελληνικής θυγατρικής διαμορφώθηκαν σε 218 εκατ. ευρώ έναντι 216 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου οικονομικού έτους χάρη στην βελτίωση των μεγεθών στον τομέα των εταιρικών πελατών και στη συνεισφορά των έργων του δημοσίου τομέα.

Όσον αφορά στην πελατειακή βάση, στο τέλος Δεκεμβρίου ο αριθμός των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας διαμορφώθηκε στα 4,29 εκατ., αυξημένος κατά 15 χιλιάδες σε σχέση με το τέλος του αμέσως προηγούμενου τριμήνου. Για την ακρίβεια όπως διευκρινίζεται και στην ανακοίνωση της εταιρείας, οι νέοι συνδρομητές συμβολαίου έφτασαν τις 41 χιλιάδες, ενώ οι συνδέσεις καρτοκινητής μειώθηκαν κατά 26 χιλιάδες περίπου.

Κατά συνέπεια, το ποσοστό των συνδέσεων συμβολαίου διαμορφώνεται πλέον στο 45% της συνολικής βάσης στην κινητή τηλεφωνία.

Στην περίπτωση των ευρυζωνικών συνδέσεων, ο αριθμός των πελατών στο τέλος Δεκεμβρίου διαμορφώθηκε στις 937 χιλιάδες, με τις απώλειες το εν λόγω τρίμηνο να ανέρχονται σε 3 χιλιάδες.

Όσο για το μέσο μηνιαίο έσοδο ανά πελάτη (ARPU) παρέμεινε σταθερό στα 10 ευρώ για το συγκεκριμένο τρίμηνο (16,2 ευρώ για τα συμβόλαια και 5 ευρώ για την καρτοκινητή).

Τέλος, σημαντική - της τάξης του 65% - ήταν η αύξηση στην κατανάλωση δεδομένων από το δίκτυο της κινητής, 112.837 ΤΒ έναντι 68.410 ΤΒ το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2022.

Σημειωτέον ότι σε επίπεδο μητρικής, τα έσοδα από υπηρεσίες (οργανική ανάπτυξη – απόδοση σε συγκρίσιμη βάση, εξαιρουμένων του αντίκτυπου των συναλλαγματικών ισοτιμιών, των συγχωνεύσεων και των εξαγορών) αυξήθηκαν κατά 4,7% (χωρίς την Τουρκία) φτάνοντας τα 9,383 δισ.

Τα έσοδα από υπηρεσίες ευρείας βάσης κατέγραψαν αύξηση στις 14 από τις 17 αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία. Η διοίκηση του Group ανέφερε πως διατηρεί την πρόβλεψη για προσαρμοσμένο EBITDAaL περίπου 13,3 δισ. ευρώ και προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους 3,3 δισ. ευρώ στο σύνολο της οικονομικής της χρήσης Απρίλιος 2023 με Μάρτιο 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Vodafone: Απέρριψε την βελτιωμένη προσφορά της Iliad για συγχώνευση στην Ιταλία

Vodafone - Microsoft υπογράφουν 10ετή συμφωνία, αξίας 1,5 δισ. δολαρίων

Public: Η επόμενη ημέρα της συνεργασίας με τη Vodafone και η περαιτέρω ανάπτυξη του οικοσυστήματος

gazzetta
gazzetta reader insider insider