Μετάταξη στο Λονδίνο για τον επικεφαλής της Microsoft Ελλάδας, Θεοδόση Μιχαλόπουλο

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μετάταξη στο Λονδίνο για τον επικεφαλής της Microsoft Ελλάδας, Θεοδόση Μιχαλόπουλο
Νέα αναβαθμισμένη θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο αναλαμβάνει ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος - Τι θα ισχύσει για τη θέση του Γενικού Διευθυντή Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας της Microsoft.

Τον κύκλο του στην Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, κλείνει το καλοκαίρι ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος. Δηλώνει μάλιστα έτοιμος, όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτηση στο προφίλ του στο LinkedIn, να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, ως επικεφαλής του τομέα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε ό,τι αφορά τη θέση του στην ελληνική θυγατρική, που θεωρείται σημαντική λόγω της μεγάλης επένδυσης για τη δημιουργία του συμπλέγματος data centers, αναμένεται να καλυφθεί το επόμενο χρονικό διάστημα κατά πάσα πιθανότητα εσωτερικά.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια και παρότι η ανάληψη των νέων καθηκόντων ξεκινά άμεσα, ο κ. Μιχαλόπουλος θα παραμείνει μέχρι και τον Αύγουστο στην Ελλάδα, ώστε να ολοκληρωθεί ομαλά η μετάβαση στον νέο επικεφαλής του ελληνικού παραρτήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως ανέφεραν πηγές της εταιρείας στο insider.gr η μετακίνηση του κ. Μιχαλόπουλου ήταν αναμενόμενη, αφού τα στελέχη της εταιρείας συνηθίζουν να μένουν σε μια θέση για περίπου μια τετραετία, χρονικό διάστημα που έχει ολοκληρωθεί για τον ίδιο, και δεν σχετίζεται με τις πρόσφατες ανακατατάξεις του Ομίλου. Επιπλέον, όπως επεσήμαναν, η εν λόγω αλλαγή σκυτάλης δεν αναμένεται να επηρεάσει την μεγάλη επένδυση των data centers που πραγματοποιεί ο αμερικανικός κολοσσός στη χώρα μας και η οποία το τελευταίο διάστημα φαίνεται να μπαίνει στην τελική ευθεία, μετά και την κατάθεση του σχεδίου ΠΔ στο Συμβούλιο της Επικρατειας.

Η ανάρτηση του Θ. Μιχαλόπουλου

Την αλλαγή πορείας ανακοίνωσε και ο ίδιο ο κ. Μιχαλόπουλος στον προσωπικό του λογαριασμό στο LinkedIn αναφερόμενος τόσο στην τετραετή θητεία του στην θέση του Γενικού Διευθυντή για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, όσο και στα νέα καθήκοντα που αναμένεται να αλλάβει.

«Τα νέα ξεκινήματα είναι η καλύτερη στιγμή για να σκεφτούμε από πού έχουμε έρθει και πού κινούμαστε. Σύμφωνα με το ποίημα της Ιθάκης του Καβάφη, η εστίαση μπορεί να είναι στον προορισμό, ωστόσο πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα απολαύσουμε το ταξίδι!

Και τι ταξίδι έκανε η Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας τα τελευταία χρόνια: Λίγο αφότου ανέλαβα τα καθήκοντά μου, πριν από τέσσερα χρόνια, ξέσπασε μια πανδημία, αλλά η τεχνολογία ήταν εκεί για να υποστηρίξει τις ζωές των ανθρώπων και να μας κρατήσει όλους. Μέσα στο κλίμα αυτό της αβεβαιότητας, κάναμε ό,τι ήταν εφικτό για να συνεχίσουμε την πορεία μας. Δημιουργήσαμε ένα data center hub στην Ελλάδα, το πρώτο που ανακοινώθηκε στη χώρα και μετατράπηκε σε επιταχυντή σχετικών επενδύσεων, ξεκινήσαμε την πρωτοβουλία #GRforGrowth για την κατάρτιση και επανεκπαίδευση των Ελλήνων εργαζομένων, η οποία μετρά ήδη περισσότερες από 40.000 εκπαιδεύσεις υλοποίησαμε την ψηφιακή αναπαράσταση της Αρχαίας Ολυμπίας. Επιτύχαμε ισχυρή επιχειρηματική ανάπτυξη με μια αφοσιωμένη και ταλαντούχα ομάδα. Είμαι ευγνώμων πάνω από όλα σε όλους όσους συνάντησα σε αυτή την διαδρομή, τους επικεφαλής μου, τους συνεργάτες μου, ολόκληρη την ομάδα: Σας ευχαριστώ που με εμπιστευτήκατε και που εργάζεστε με πάθος, κάθε μέρα, για να προσθέτετε αξία σε αυτό που κάνουμε.

Η εμπιστοσύνη της Microsoft στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, έχοντας αναγνωρίσει από νωρίς την δυναμική της περιοχής, ήταν εντυπωσιακή και θα παραμείνει εξίσου ισχυρή. Είχα την τύχη να είμαι μέρος αυτής της δέσμευσης και ανυπομονώ να καλωσορίσω σύντομα τον επόμενο επικεφαλής που θα συνεργαστεί με την ομάδα για να ξεκινήσει, μεταξύ άλλων, το πρώτο datacenter της Miscrosoft στην περιοχή.

Τώρα, έχει έρθει η ώρα για τον επόμενο σταθμό του ταξιδιού που με πάει πίσω στο Λονδίνο (Microsoft UK είμαι καθ’ οδόν 😉) μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες! Αυτή τη φορά ως Γενικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών για έναν από τους κορυφαίους χρηματοοικονομικούς κόμβους στον κόσμο, σε μια εποχή που η τεχνητή νοημοσύνη πρόκειται να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε, σκεφτόμαστε και δημιουργούμε. Ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά με την ταλαντούχα ομάδα του Ηνωμένου Βασιλείου, τους πελάτες και τους συνεργάτες μας και να συνεχίσω να δημιουργώ αντίκτυπο.

Σε νέα ξεκινήματα!»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

CyberSecurity Women’s Academy: Νέα ακαδημία κυβερνοασφάλειας για γυναίκες από ΕΥ Ελλάδος-Microsoft

Microsoft: Πρώτη συμφωνία για την αγορά ενέργειας από πυρηνική σύντηξη

Microsoft - Activision: Στις επόμενες μέρες η έγκριση της ΕΕ στο deal των 69 δισ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider