Τεχνολογία
06-04-2021 | 10:46

Η Space Hellas πιστοποιήθηκε ως Cisco ΙοΤ Specialization Partner

Newsroom
Μοιράσου το
Η Space Hellas πιστοποιήθηκε ως Cisco ΙοΤ Specialization Partner
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Πιστοποίηση ως «Cisco ΙοΤ Specialization Partner» απέκτησε η Space Hellas, έπειτα από την ολοκλήρωση όλων των απαιτήσεων του ρόλου για να λάβει από τη Cisco τη σημαντική πιστοποίηση του «IoT» και είναι αυτή τη στιγμή ο μοναδικός συνεργάτης Cisco με τη συγκεκριμένη πιστοποίηση στη γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η τεχνολογία του Internet of Things (IoT) αφορά τη διασύνδεση πληθώρας συσκευών και καθημερινών αντικειμένων, συνθέτει πολύπλοκα δίκτυα δεδομένων και δημιουργεί νέες ανάγκες για την παροχή υπηρεσιών μέσω κατάλληλων εφαρμογών διαχείρισης των δεδομένων αυτών. Αποτελεί μια από τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές τάσεις και παρέχει πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες σε κλάδους όπως η βιομηχανία, οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, οι κατασκευές, οι μεταφορές, οι Έξυπνες Πόλεις (Smart Cities) κ.α.

Η λύση της Cisco στον τομέα αυτό αποτελείται από ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα λογισμικού, εφαρμογών και συσκευών που προσφέρουν μια ολοκληρωμένη λύση για κάθε ανάγκη στον τομέα του IoT. Παρέχει δυνατότητες αυτοματισμού των λειτουργιών μιας επιχείρησης, ευκολία στην υλοποίηση μεγάλης κλίμακας δικτύων, και ενσωματώνει μηχανισμούς ασφάλειας, εξειδικευμένους και προσαρμοσμένους στον τομέα του Industrial Networking και IoT. Με αυτόν τον τρόπο, η λύση της Cisco διακρίνεται για την ανθεκτικότητα σε επίπεδο εφαρμογών και λειτουργιών, προσφέρει προστασία απέναντι σε απειλές και αυξημένη ασφάλεια των IoT δεδομένων, καθώς και πλήρη ορατότητα και έλεγχο σε επίπεδο εφαρμογών.

Ουσιαστικά, η τεχνολογία ΙοΤ της Cisco αποτελεί μια «γέφυρα» μεταξύ του παραδοσιακού ΙΤ κόσμου και του περιβάλλοντος των Operations μιας επιχείρησης. Ενσωματώνει τεχνολογία Fog Computing, προσφέροντας την δυνατότητα εκτέλεσης εφαρμογών στο άκρο του δικτύου σε συσκευές όπως Routers, Switches και Compute Modules, και μειώνοντας το φορτίο των δεδομένων που μεταφέρονται στο Cloud, εκτελώντας τις απαραίτητες λειτουργίες κοντά στην πηγή των δεδομένων, τους IoT αισθητήρες. Με αυτό τον τρόπο αυξάνει και την ταχύτητα ανταπόκρισης των εφαρμογών σε σχεδόν πραγματικό χρόνο. Προσαρμόζεται στις ανάγκες της επιχείρησης, βελτιστοποιεί τις IoT λειτουργίες της και προσφέρει την ευκαιρία για δημιουργία καινοτόμων λύσεων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του κάθε τομέα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.