Τεχνολογία
20-11-2020 | 11:11

ACS MediExpress: Την υπηρεσία ταχυμεταφοράς φαρμάκων κατ΄οίκον ενισχύει η ACS

Μοιράσου το
ACS MediExpress: Την υπηρεσία ταχυμεταφοράς φαρμάκων κατ΄οίκον ενισχύει η ACS

Την καινοτόμα υπηρεσία Ταχυμεταφοράς Φαρμάκων Κατ΄Οίκον «ACS MediExpress» ενισχύει εν μέσω lockdown η ACS με στόχο την εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Συγκεκριμένα, η εταιρεία παρέχει τη δυνατότητα, μέσω της «ACS MediExpress», της παράδοσης φαρμάκων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, χρησιμοποιώντας ειδική συσκευασία, ώστε αυτά να διατηρούνται στην κατάλληλη θερμοκρασία.

Με τον τρόπο αυτό ο ασθενής δεν χρειάζεται να μετακινηθεί από το σπίτι του θέτοντας σε μεγαλύτερο κίνδυνο, λόγω της πανδημίας, την ήδη επιβαρυμένη υγεία του και να βρίσκεται σε πολύωρη αναμονή στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, καθώς όλη η διαδικασία αναλαμβάνεται από την ACS.

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται

Για την χρήση της εν λόγω υπηρεσίας ο ενδιαφερόμενος τηλεφωνεί στη γραμμή εξυπηρέτησης της ACS, που αναλαμβάνει τις εν λόγω αποστολές εντός Αττικής (τηλ. 216-1000567), και ενημερώνεται για τη διαδικασία και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Στη συνέχεια, η ACS παραλαμβάνει το φάκελο με τα δικαιολογητικά του ασθενή από τη διεύθυνσή του και τον προσκομίζει στο υποδεικνυόμενο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ.

Ο φάκελος ανοίγεται και ελέγχεται από τον φαρμακοποιό του ΕΟΠΥΥ και ακολουθεί η παραλαβή του φαρμάκου από την ACS.

Μετά την παραλαβή του, το φάρμακο τοποθετείται σε ειδική συσκευασία ελεγχόμενης θερμοκρασίας και στη συνέχεια παραδίδεται στη διεύθυνση του ασθενή, μαζί με τα δικαιολογητικά που πρέπει να επιστραφούν. 

Πότε θα έχει το φάρμακο ο ασθενής;

Για καλύτερο προγραμματισμό, ο ασθενής χρειάζεται να υπολογίσει ότι θα παραλάβει το φάρμακο την 4η εργάσιμη μέρα, από τη στιγμή που θα τηλεφωνήσει στην ACS, για να ενημερώσει ότι είναι έτοιμα τα δικαιολογητικά για την παραλαβή τους από την εταιρεία. 

Πόσο ασφαλής είναι η μεταφορά του φαρμάκου;

Για την εν λόγω υπηρεσία, η ACS διαθέτει σχετική άδεια από τον ΕΟΠΥΥ για παραλαβή φαρμάκων υψηλού κόστους εκ μέρους του ασθενή με εξουσιοδότηση, ενώ τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις ταχυμεταφοράς με τις ενδεικνυόμενες συνθήκες για κάθε φάρμακο και τη χρήση ειδικών  συσκευασιών, σύμφωνα και με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για μεταφορές φαρμάκων.

Σημειώνεται ότι η ACS παρέχει άμεση τηλεφωνική υποστήριξη για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστεί ο ασθενής για  τη διαδικασία. Η συγκεκριμένη υπηρεσία λειτουργεί από το 2018 και εξυπηρετούνται επιτυχώς αρκετά αιτήματα ασθενών σε καθημερινή βάση. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.