Αυτά είναι τα πέντε κορυφαία κρυπτονομίσματα του 2020 

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτά είναι τα πέντε κορυφαία κρυπτονομίσματα του 2020 
Το Bitcoin και τα «ξαδερφάκια» έχουν δείξει ότι έχουν έρθει για να μείνουν!

Τα κρυπτονομίσματα έχουν προκαλέσει δομικές αλλαγές στην οικονομία. Έχοντας περάσει πολλές από τις παιδικές ασθένειες, το Bitcoin και τα «ξαδερφάκια» έχουν δείξει ότι έχουν έρθει για να μείνουν.

Για αυτό το λόγο το ερώτημα της επιβίωσης τους που υπήρχε τα πρώτα χρόνια, έχει αντικατασταθεί πλέον από το ερώτημα σχετικά με το μέγεθος της αλλαγής που μπορούν να φέρουν. Δεν είναι τυχαίο πως μεγάλοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί και εταιρείες τεχνολογίας έχουν ξεκινήσει ειδικά τμήματα κρυπτονομισμάτων.

Ποιο είναι όμως το μέγεθος της αγοράς κρυπτονομισμάτων και ποια κρυπτονομίσματα κυριαρχούν; Δείτε τα πέντε μεγαλύτερα σε αξία κρυπτονομίσματα παρακάτω.

Το Bitcoin παραμένει ο «Βασιλιάς» των κρυπτονομισμάτων και με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα. Ήταν εξάλλου το πρώτο κρυπτονόμισμα, που κατάφερε να εξαλείψει τον «ενδιάμεσο» που ελέγχει τη νομισματική πολιτική, αντικαθιστώντας τον με την εξελιγμένη τεχνολογία blockchain. 
 

Το Ethereum μπήκε στην αγορά των κρυπτονομισμάτων το 2015. Η μεγάλη διαφορά του είναι ότι προσφέρει εφαρμογές «έξυπνων συμβολαίων» (ένας χρήστης μπορεί να θέσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να ενεργοποιηθεί μια συναλλαγή). Για αυτό το λόγο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε χρήστες που θέλουν να το αξιοποιήσουν για περισσότερα πράγματα από το να κάνουν απλά μια αγορά. 

Το Ripple είναι ένα κρυπτονόμισμα το οποίο ποτέ δεν προοριζόταν ως εναλλακτική πηγή ρευστότητας και αξιοποιείται κυρίως από εταιρείες απ’ ότι από μεμονωμένους χρήστες. Η αποστολή Ripple coins από το ένα ψηφιακό πορτοφόλι στο άλλο παίρνει μόνο μερικά δευτερόλεπτα. Ωστόσο είναι λιγότερο αποκεντρωμένο από τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα καθώς η προσφορά XRP ελέγχεται εξ ολοκλήρου από την Ripple Labs. 

Το Bitcoin Cash, είναι μια συνέχεια του Bitcoin που ξεκίνησε το 2017, όταν υπήρξε ένας διαχωρισμός του blockchain του Bitcoin. Τo Bitcoin Cash έχει φθηνότερα κόστη και ταχύτερες συναλλαγές από το Bitcoin και για αυτό έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές. 

Το Bitcoin Satoshi Vision (Bitcoin SV) είναι ένας από τους νεότερους παίχτες στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Δημιουργήθηκε από έναν διαχωρισμό (split) του blockchain του Bitcoin Cash, καθώς οι δημιουργοί του ήθελαν να επαναφέρουν το αρχικό πρωτόκολλο του Bitcoin.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Η Δανία στέλνει κληρωτούς στη Γροιλανδία καθώς οι εντάσεις στην Αρκτική αυξάνονται

23:45

Τα 35 γραμμάρια κοκαΐνης αποκάλυψαν 950.000 ευρώ

23:33

Κυβερνητικές πηγές: «Χάσαμε τον λογαριασμό… μέτρα με ετήσιο κόστος περίπου 13 δισ. ευρώ»

23:30

Ο Τραμπ θα ήθελε σύνοδο κορυφής με τον Πούτιν όταν θα είναι έτοιμοι να συνάψουν ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία

23:19

Άνοδος στη Wall Street με φόντο την αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων

23:10

Γερμανός ΥΠΑΝ: Η στρατιωτική επικράτηση της Ρωσίας στην Ουκρανία θα ενθάρρυνε τους αυταρχικούς ηγέτες παγκοσμίως

22:51

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 95 δολάρια το Brent μετά τις επιθέσεις ΗΠΑ-Ιράν

22:35

Μαρινάκης για Τσίπρα: «Καλπικές υποσχέσεις χωρίς καμία κοστολόγηση»

22:26

Κατεσβέσθη η πυρκαγιά στη θέση Λάκκα Κάτσαρη στον Ασπρόπυργο Αττικής

22:11

Τραμπ: Οι νέες επιχειρήσεις στο Ιράν «δεν θα κρατήσουν πολύ» - Το Ιράν ορκίζεται πως θα συντρίψει τις ΗΠΑ

21:55

Δήμας: Σκέψεις για 24ωρη λειτουργία του Μετρό τα Σαββατοκύριακα - Πάνω από 60% η υλοποίηση του Flyover

21:48

Χρυσός: Ανάκαμψη από χαμηλό σχεδόν ενός μήνα

21:31

Ιστορικό χαμηλό για το ιρανικό ριάλ

21:20

Θεσσαλονίκη: Στο 0,7% το ποσοστό των οδηγών που ξεπερνούν το όριο στο αλκοόλ

21:08

Καββαδάς: «Πάνω από 60 στελέχη στο πεδίο, η μάχη συνεχίζεται»

20:56

ΟΗΕ: Η πλημμύρα στο Νεπάλ πρέπει να επαναφέρει την προσοχή στο κλίμα

20:53

Οικονομικό πρόγραμμα ΕΛ.Α.Σ.: ΦΠΑ 6% στα βασικά αγαθά και μέσος μισθός 1.800 ευρώ σε βάθος τετραετίας

20:49

Έκτακτο κύμα καύσωνα θα πλήξει την Ιταλία από την Παρασκευή

20:47

Βελτιωμένη η εικόνα των πυρκαγιών σε Κάρυστο και Μύτικα Θήβας

20:43

Η Ουάσιγκτον συζητά τη χορήγηση άδειας στην Ουκρανία για να κατασκευάζει πυραύλους Patriot

20:38

Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν υπερασπίζεται την απαγόρευση των διαδηλώσεων στο Αφγανιστάν

20:33

Επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στο Λονδίνο

20:31

Το Ισραήλ προσθέτει άλλο ένα υποβρύχιο γερμανικής κατασκευής στον στόλο του

20:02

Δανία: Νέα παρέμβαση για τη στήριξη της κορόνας - Στο τραπέζι ακόμη και αύξηση επιτοκίων

19:58

Το σχέδιο της Dimand για το Κτήμα Καμπά

19:37

Πυροσβεστική: Συνολικά 23 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

19:23

Πιέσεις στις ευρωαγορές από το sell off στα ομόλογα

19:20

Γεραπετρίτης: «Δεν υπάρχει ζήτημα ενημέρωσης και αδειοδότησης για τον GSI»

19:03

Μητσοτάκης: «Η ΔΕΗ είναι ασπίδα προστασίας για κάθε ελληνική οικογένεια»

18:57

Πρόστιμα 47.000 ευρώ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider