Τεχνολογία
04-12-2019 | 08:42

Οι 5 τεχνολογικές τάσεις που «χάθηκαν» αυτή τη δεκαετία (vid)

Μοιράσου το
Οι 5 τεχνολογικές τάσεις που «χάθηκαν» αυτή τη δεκαετία (vid)

Τεχνολογίες όπως το «headphone jack» και τα BlackBerry βρίσκονται πλέον «υπό εξαφάνιση» και δεν αναμένεται να «αναγεννηθούν» στα '20s.

Η τελευταία δεκαετία έγινε μάρτυρας του ερχομού και της εξαφάνισης τεχνολογικών εφαρμογών, συσκευών ακόμα και ολόκληρων εταιρειών.

Εταιρείες όπως η Moviepass και η AIM και εφαρμογές όπως το Vine, σημείωσαν την απόλυτη επιτυχία  μέσα σε αυτή τη δεκαετία, όμως δεν κατάφεραν να δουν το τέλος «ζωντανές».

Τεχνολογίες όπως το «headphone jack», δηλαδή η υποδοχή για το βύσμα των ακουστικών στα κινητά και τα κινητά τύπου BlackBerry βρίσκονται πλέον «υπό εξαφάνιση» και δεν αναμένεται να «αναγεννηθούν» την επόμενη δεκαετία.

Σύμφωνα με το Business Insider, αυτές είναι 5 βασικές τάσεις στην τεχνολογία που «χάθηκαν» αυτή τη δεκαετία:

Η Apple «εξαφάνισε» την υποδοχή από τα νεότερα μοντέλα iPhone και φαίνεται πως είναι μία τάση που όλο και περισσότερες εταιρείες αναμένεται να ακολουθήσουν.

Η AOL - AIM ήταν η πρώτη πλατφόρμα άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων, κάτι που σήμερα έχει αντικατασταθεί από το Messenger, το What's App, το iΜessage και δεκάδες άλλες εφαρμογές.

Το Vine βίωσε την απόλυτη επιτυχία μέσα στη δεκαετία, όμως πλέον είναι λίγοι αυτοί που ασχολούνται συστηματικά.

Τα MP3 ήταν η εξέλιξη των CD players, τα οποία πήραν τη θέση των κασετόφωνων. Πλέον, όλοι ακούν μουσική από το laptop ή από τα κινητά τους και σπάνια βλέπεις συσκευή αποκλειστικά μόνο για ήχο.

Ένα BlackBerry κινητό ήταν το «όνειρο» για όσους ήθελαν έναν μικρό υπολογιστή στην τσέπη τους. Όμως πλέον, με την τόσο μεγάλη εξέλιξη των smart phones, τα BlackBerry έχουν χάσει την αίγλη τους.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.