Αυτές είναι οι 10 πιο κερδοφόρες εφαρμογές όλων των εποχών

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτές είναι οι 10 πιο κερδοφόρες εφαρμογές όλων των εποχών
Αυτές είναι οι 10 εφαρμογές που κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά.

Οι εφαρμογές την τελευταία 10ετία έχουν κατακτήσει την ζωή μας. Είτε πρόκειται για ψυχαγωγία, όπως το να δει κάποιος μια ταινία ή να ακούσει μουσική, είτε πρόκειται για δουλειά πάντα υπάρχει στο κινητό μας η κατάλληλη εφαρμογή για να μας εξυπηρετήσει.

Ο ανταγωνισμός όμως είναι σκληρός και η κερδοφορία δεν είναι δεδομένη. Αυτές είναι οι 10 εφαρμογές που κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά:

Στην κορυφή βρίσκεται δικαίως το Netflix. Tα έσοδα της υπηρεσίας streaming video ξεπέρασαν τα 5,24 δισ δολάρια μόνο το τρίτο τρίμηνο του 2019. Μέχρι σήμερα το Netflix είναι η πιο κερδοφόρα εφαρμογή όλων των εποχών. 

Ο «βασιλιάς» του streaming μουσικής είναι αναμφισβήτητα το Spotify. Στα τέλη Σεπτεμβρίου η εταιρεία είχε 113 εκατομμύρια συνδρομητές με στόχο μέχρι το τέλος του 2019 να έχει ξεπεράσει τα 122 εκατομμύρια. Τα έσοδα έφθασαν τα 1,73 δισ. ευρώ μόνο για το τρίτο τρίμηνο του 2019. 

Και από τις υπηρεσίες streaming video περνάμε στις υπηρεσίες streaming μουσικής. Το Pandora Radio έρχεται στην τρίτη θέση καθώς είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές για μουσική με τα έσοδά της μόνο το δεύτερο τρίμηνο του 2019 να ξεπερνούν τα 400 εκατ. δολάρια. 

Όπως και άλλες υπηρεσίες streaming, η Tencent Video επιτρέπει στους συνδρομητές της να βλέπουν τις αγαπημένες τους σειρές και ταινίες. H κινεζική εφαρμογή Tencent Video βρίσκεται στην τέταρτη θέση τον κορυφαίων εφαρμογών της Apple αναφορικά με τα έσοδα. 

Είναι χωρίς αμφιβολία μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές της τελευταίας δεκαετίας και σίγουρα η πιο δημοφιλής εφαρμογή για ραντεβού. Μόνο το δεύτερο τρίμηνο του 2019 τα έσοδα του Tinder έφθασαν σχεδόν στα 500 εκατ. δολάρια. 

To Line είναι με διαφορά το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο στην Ιαπωνία. Το 2018 ήταν η όγδοη εφαρμογή με τα περισσότερα έσοδα στον κόσμο, ενώ στις αρχές του 2019 είχε σχεδόν 200 εκατ. χρήστες παγκοσμίως. 

H εν λόγω εφαρμογή είναι και αυτή κινέζικη. Πρόκειται για την πλατφόρμα online βίντεο της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης της Κίνας, Baidu. Το iQiYi, γνωστό και ως Netflix της Κίνας, το 2018 ήταν η τέταρτη σε έσοδα εφαρμογή στον κόσμο. Σύμφωνα με το Forbes τα έσοδα της εταιρείας αναμένεται να ξεπεράσουν τα 5 δισ. δολάρια μέχρι το 2020. 

Αν και το 2018 ο ρυθμός ανάπτυξης της εφαρμογής του HBO επιβραδύνθηκε σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, το HBO Now παραμένει ως μια από τις κορυφαίες σε έσοδα εφαρμογές του Apple Store. 

H πλατφόρμα διαμοιρασμού μικρών βίντεο Kwai ανήκει και αυτή στην εταιρεία Tencent. Πρόκειται για μια εφαρμογή ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Κίνα που υπολογίζεται ότι φέρνει ετήσια έσοδα της τάξης των 78 εκατ. δολαρίων. 

Η κινεζική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων QQ ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1999. Η πλατφόρμα της Tencent δίνει ακόμη τη δυνατότητα βιντεοκλήσεων και ηχητικών μηνυμάτων. Πρόκειται μάλιστα για μια από τις εφαρμογές με τις περισσότερες λήψεις στον κόσμο. Τα ετήσια έσοδα της υπολογίζονται στα 15 εκατ. δολάρια το χρόνο. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:00

Ακίνητα - ΤτΕ: «Κόβει» ρυθμό η δυναμική - Επενδύσεις μισό δισ. στις αρχές 2026 και στεγαστικό πρόβλημα

12:53

Γεωργιάδης: Καλύφθηκαν οι 962 από τις 1171 θέσεις που είχαν προκηρυχθεί για το ΕΣΥ

12:35

Καύσωνας στην Ευρώπη: Επηρεάστηκαν τουλάχιστον 193 εκατομμύρια άνθρωποι

12:16

Θανατηφόρο τροχαίο στη Νέα Ερυθραία

12:11

Τσουκαλάς: Μια επταετία, μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα και τον λαό

12:04

Υπογραφή Μνημονίων Συνεργασίας για την ανασυγκρότηση της Ουκρανίας, παρουσία του ΥΦΥΠΕΞ Χάρη Θεοχάρη

11:56

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη για υπερβολική ταχύτητα και μέθη στην περιφερειακή οδό

11:49

Αντίστροφη μέτρηση για την απογραφή των ανελκυστήρων

11:38

Κίνα: Δηλώνει ότι μπορεί να αντέξει επιδείνωση ή και πάγωμα εμπορικών σχέσεων με την ΕΕ

11:27

Διώρυγα Κορίνθου: Η επιστροφή του στρατηγικού περάσματος της Μεσογείου

11:13

Η Google επιβάλλει περιορισμούς στη χρήση του Gemini από τη Meta

10:58

Μητσοτάκης: Επιλέγουμε τη σύγκριση αντί για τη σύγκρουση

10:54

Ιράν: Οι αμερικανικές επιθέσεις συνιστούν παραβίαση της εκεχειρίας

10:49

Ισραήλ: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε μαχητές της Χεζμπολάχ στη Ναμπατίγε

10:26

Χάλκη: Το στοίχημα της βιώσιμης ανάπτυξης σε ένα μικρό νησί με μεγάλες προσδοκίες

10:10

Enaon EDA: φυσικό αέριο σε 7 πόλεις μέχρι το Μάρτιο του 2027

10:01

Υπ. Υποδομών και Μεταφορών: «Φρένο» στη διαφθορά σε διπλώματα και εξετάσεις

09:53

Η κλιματική κρίση επαναπροσδιορίζει το ευρωπαϊκό καλοκαίρι

09:42

Ελληνικές τράπεζες: Σε τροχιά σύγκλισης με τις ευρωπαϊκές

09:28

Τερκενλής: Αύξηση πωλήσεων και κερδών για τα διάσημα τσουρέκια της Θεσσαλονίκης

09:21

Κλειδί για την ελληνική οικονομία η διασύνδεση ναυτιλίας και ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας

09:12

Λουτράκι: Στον Φάρο Μελαγκάβι για το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα στον Κορινθιακό

09:10

Χρυσός: Γιατί κατρακύλησε σχεδόν 30% η τιμή του μέσα σε πέντε μήνες

08:57

Πιερρακάκης: Η επιτυχία της οικονομικής πολιτικής μετριέται από τον αριθμό των πολιτών που ξαναπαίρνουν τον έλεγχο της ζωής τους

08:49

Βενεζουέλα: Αυξάνεται ο απολογισμός των φονικών σεισμών - 1430 νεκροί

08:36

Σε ποιους τομείς «εισχωρεί» η Τεχνητή Νοημοσύνη - Tο 72% των επιχειρήσεων υποστηρίζει ενεργά τη χρήση της

08:21

HELLENiQ ENERGY: Αναζητά πιο αποδοτικές επενδύσεις στο φυσικό αέριο

08:14

Κτηματολόγιο: Τι φέρνει η επόμενη ημέρα για τις Πολεοδομίες και την αγορά ακινήτων

08:03

Τα 5,33 ευρώ ανά κιλό λαγοκέφαλου είναι περιβαλλοντικό μέτρο ή επίδομα σε ψαράδες;

08:00

Ταμείο Ανάκαμψης: Ο διπλός κίνδυνος για κονδύλια και δαπάνες – Πώς μπορεί να εκτροχιαστεί ο προϋπολογισμός


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider