Αυτές είναι οι 10 πιο κερδοφόρες εφαρμογές όλων των εποχών

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτές είναι οι 10 πιο κερδοφόρες εφαρμογές όλων των εποχών
Αυτές είναι οι 10 εφαρμογές που κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά.

Οι εφαρμογές την τελευταία 10ετία έχουν κατακτήσει την ζωή μας. Είτε πρόκειται για ψυχαγωγία, όπως το να δει κάποιος μια ταινία ή να ακούσει μουσική, είτε πρόκειται για δουλειά πάντα υπάρχει στο κινητό μας η κατάλληλη εφαρμογή για να μας εξυπηρετήσει.

Ο ανταγωνισμός όμως είναι σκληρός και η κερδοφορία δεν είναι δεδομένη. Αυτές είναι οι 10 εφαρμογές που κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά:

Στην κορυφή βρίσκεται δικαίως το Netflix. Tα έσοδα της υπηρεσίας streaming video ξεπέρασαν τα 5,24 δισ δολάρια μόνο το τρίτο τρίμηνο του 2019. Μέχρι σήμερα το Netflix είναι η πιο κερδοφόρα εφαρμογή όλων των εποχών. 

Ο «βασιλιάς» του streaming μουσικής είναι αναμφισβήτητα το Spotify. Στα τέλη Σεπτεμβρίου η εταιρεία είχε 113 εκατομμύρια συνδρομητές με στόχο μέχρι το τέλος του 2019 να έχει ξεπεράσει τα 122 εκατομμύρια. Τα έσοδα έφθασαν τα 1,73 δισ. ευρώ μόνο για το τρίτο τρίμηνο του 2019. 

Και από τις υπηρεσίες streaming video περνάμε στις υπηρεσίες streaming μουσικής. Το Pandora Radio έρχεται στην τρίτη θέση καθώς είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές για μουσική με τα έσοδά της μόνο το δεύτερο τρίμηνο του 2019 να ξεπερνούν τα 400 εκατ. δολάρια. 

Όπως και άλλες υπηρεσίες streaming, η Tencent Video επιτρέπει στους συνδρομητές της να βλέπουν τις αγαπημένες τους σειρές και ταινίες. H κινεζική εφαρμογή Tencent Video βρίσκεται στην τέταρτη θέση τον κορυφαίων εφαρμογών της Apple αναφορικά με τα έσοδα. 

Είναι χωρίς αμφιβολία μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές της τελευταίας δεκαετίας και σίγουρα η πιο δημοφιλής εφαρμογή για ραντεβού. Μόνο το δεύτερο τρίμηνο του 2019 τα έσοδα του Tinder έφθασαν σχεδόν στα 500 εκατ. δολάρια. 

To Line είναι με διαφορά το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο στην Ιαπωνία. Το 2018 ήταν η όγδοη εφαρμογή με τα περισσότερα έσοδα στον κόσμο, ενώ στις αρχές του 2019 είχε σχεδόν 200 εκατ. χρήστες παγκοσμίως. 

H εν λόγω εφαρμογή είναι και αυτή κινέζικη. Πρόκειται για την πλατφόρμα online βίντεο της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης της Κίνας, Baidu. Το iQiYi, γνωστό και ως Netflix της Κίνας, το 2018 ήταν η τέταρτη σε έσοδα εφαρμογή στον κόσμο. Σύμφωνα με το Forbes τα έσοδα της εταιρείας αναμένεται να ξεπεράσουν τα 5 δισ. δολάρια μέχρι το 2020. 

Αν και το 2018 ο ρυθμός ανάπτυξης της εφαρμογής του HBO επιβραδύνθηκε σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, το HBO Now παραμένει ως μια από τις κορυφαίες σε έσοδα εφαρμογές του Apple Store. 

H πλατφόρμα διαμοιρασμού μικρών βίντεο Kwai ανήκει και αυτή στην εταιρεία Tencent. Πρόκειται για μια εφαρμογή ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Κίνα που υπολογίζεται ότι φέρνει ετήσια έσοδα της τάξης των 78 εκατ. δολαρίων. 

Η κινεζική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων QQ ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1999. Η πλατφόρμα της Tencent δίνει ακόμη τη δυνατότητα βιντεοκλήσεων και ηχητικών μηνυμάτων. Πρόκειται μάλιστα για μια από τις εφαρμογές με τις περισσότερες λήψεις στον κόσμο. Τα ετήσια έσοδα της υπολογίζονται στα 15 εκατ. δολάρια το χρόνο. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:02

ΠΑΣΟΚ: Τρίτο 24ωρο διασυρμού της χώρας από την ανεξήγητη ασπίδα προστασίας του Μαξίμου στον κ. Ντόκο

17:45

Δεξαμενόπλοια διασχίζουν τα Στενά του Ορμούζ απ' την πλευράς του Ομάν, έπειτα από τις αιφνίδιες αναστροφές

17:25

Ωρωπός: Συνελήφθη 64χρονος Αυστριακός καταζητούμενος στη Γερμανία για απάτη ύψους άνω των 63 εκατ. ευρώ

17:00

ΑΠΕ: Αχρείαστο το 14% της «πράσινης» παραγωγής τον Μάιο – Σημαντικές απώλειες για τους παραγωγούς

16:51

Ιράν: Τρεις γιοι του εκλιπόντος ηγέτη Χαμενεΐ στην κηδεία του- Καμία εμφάνιση του διαδόχου του Μοτζτάμπα

16:44

Γαλλία: Ο πρόεδρος Μακρόν θα επισκεφθεί τη Συρία

16:22

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Οινόη - 112 για ετοιμότητα των κατοίκων

16:12

Ωραιόκαστρο: Συνεχίζεται η κατάσβεση της πυρκαγιάς - Εχει περιοριστεί στο εργοστάσιο ανακυκλώσιμων υλικών

15:52

Σφοδρή επίθεση Κουτσούμπα σε κυβέρνηση και Τσίπρα για Οικονομία και εθνικά θέματα

15:34

JetZero: Η αεροναυπηγική εταιρεία που ελπίζει να μπει σφήνα σε Airbus και Boeing

15:00

Ανθεκτικά τα ελληνικά ομόλογα παρά τις αναταραχές και την αβεβαιότητα

14:52

Κιλκίς: Τρεις συλλήψεις μετά τις πυρκαγιές που ξέσπασαν το Σάββατο

14:40

Οι κυβερνήσεις ανταγωνίζονται για τις επενδύσεις στην AI - Μακρόν και Μόντι ηγούνται της προσπάθειας

14:31

Σε εξέλιξη φωτιές σε Ρόδο και Δροσιά Χαλκίδας

14:22

Ινδία: Ζητά απ' τη Meta να αφαιρέσει απ' τις πλατφόρμες της περιεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων

14:08

Bloomberg: Η Ελλάδα επικήρυξε τους λαγοκέφαλους

13:55

Βίντεο ΝΔ για τη συμπλήρωση 11 ετών από το δημοψήφισμα του 2015

13:51

Δένδιας: Το μέλλον της κεντροδεξιάς στην Ελλάδα

13:46

Κοινά ναυτικά γυμνάσια κινεζικού και ρωσικού ΠΝ

13:42

Τσουκαλάς: Δεν υπεραποδίδει η οικονομία, αλλά η ακρίβεια

13:37

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) τη Δευτέρα

13:31

Ποιοι παράγοντες διαμορφώνουν την ελληνική αγορά εργασίας ώς το 2035

13:18

Κοντογεώργης για Πιερία: Ένα παγκόσμιο τοπόσημο, ένα σύγχρονο σχέδιο ανάπτυξης

13:10

OPEC+: Συμφωνία για μικρή αύξηση παραγωγής πετρελαίου τον Αύγουστο

13:00

Οικόπεδα: Αύξηση 50% στις αξίες σε βάθος 10ετίας – Η τάση και ο ΝΟΚ

12:43

Γερμανία: Μπλόκο του υπ. Άμυνας για πρόσβαση του AfD σε διαβαθμισμένες πληροφορίες

12:35

Καλοκαιρινές αλλεργίες: Πότε απαιτείται προσοχή και ποια συμπτώματα δεν πρέπει να αγνοούμε

12:22

Η ελληνική εταιρεία The Master Miller από την Ηλεία στην κορυφή της διεθνούς κατάταξης ελαιολάδου

12:10

Θερινές εκπτώσεις: Προσδοκίες για τζίρο έως 7,4 δισ. ευρώ

12:02

FT: Η Uber ανέστειλε το μεγαλύτερο μέρος των σχεδίων της για διανομή φαγητού στην Ευρώπη - Και για την Ελλάδα


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider