Δισεκατομμυριούχος έδωσε 7 εκατ. δολάρια προκαταβολή για να πάει βόλτα... στο διάστημα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δισεκατομμυριούχος έδωσε 7 εκατ. δολάρια προκαταβολή για να πάει βόλτα... στο διάστημα
Έδωσε προκαταβολικά 7 εκατ. δολάρια για να πάει βόλτα... στο διάστημα αλλά τα ζήτησε πίσω!

Συνολικά 150 εκατ. δολάρια θα έδινε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας - που ήθελε να παραμείνει κρυφή η ταυτότητά του - για να κάνει βόλτα στο διάστημα, γύρω από το φεγγάρι.

Ο λόγος για τον Βρετανό Χάραλντ ΜακΠάικ, τον επενδυτή που βρίσκεται πίσω από την Starling Bank και πολλές fintech εταιρείες, ο οποίος προτιμά να μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το Financial News London, ο Μακ Πάικ έχει γίνει γνωστός ως ο επενδυτής που... ζει επικίνδυνα, καθώς έχει ταξιδέψει τόσο στο Νότιο, όσο και στο Βόρειο Πόλο, ενώ έχει σκαρφαλώσει και σε μερικές από τις υψηλότερες κορυφές βουνών του κόσμου.

Η προσπάθεια του όμως να πάει... βόλτα στο διάστημα δεν θα ευοδωθεί παρά τα 7 εκατ. δολάρια που έδωσε ως προκαταβολή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο επενδυτής κατέληξε να μηνύει την Space Adventures, την εταιρεία που θα πραγματοποιούσε τη διαστημική αποστολή. Συγκεκριμένα, ο ΜακΠάικ κατηγόρησε την εταιρεία πως οι ισχυρισμοί της, ότι η αποστολή θα ήταν εφικτή σε περίπου 6-7 χρόνια, δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα και ζήτησε τα χρήματα του πίσω!

Από ότι φαίνεται όμως η Space Adventures υποστήριξε πως τα 7 εκατ. δολάρια της προκαταβολής δεν μπορούσαν να επιστραφούν και πως «υποσχέθηκε» μόνο την «πιθανότητα» να πραγματοποιηθεί η εν λόγω αποστολή στο διάστημα.

Παράλληλα, η Space Adventures δήλωσε πως τελικά οι δύο αντίδικοι ήρθαν σε συμφωνία, χωρίς όμως να αποκαλυφθούν οι όροι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider