Ενημέρωση μαθητών για το διαδίκτυο από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ενημέρωση μαθητών για το διαδίκτυο από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
6 παράλληλες δράσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τρίπολη και Αττική για την ενημέρωση 1.000 μαθητών.

Παράλληλες ημερίδες για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά πραγματοποίηση σήμερα, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Στις 6 παράλληλες δράσεις που διοργανώθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τρίπολη και Αττική συμμετείχαν πάνω από 1.000 μαθητές.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν από εξειδικευμένους αξιωματικούς για τα θετικά και τα αρνητικά του διαδικτύου, τα νέα φαινόμενα εγκληματικότητας, τα Social Media, αλλά και τις καταστάσεις με τις οποίες το παιδί και ο έφηβος έρχονται αντιμέτωποι αν επιδείξουν επικίνδυνες διαδικτυακές συμπεριφορές.

«Το κυβερνοέγκλημα δεν έχει σύνορα. Μας αφορά όλους. Γι ‘ αυτό χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί και να ενημερωνόμαστε συνεχώς. Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος λέει ναι στο διαδίκτυο αλλά πάντα με τη χρήση κανόνων και είναι αρωγός των παιδιών στην ασφαλή πλοήγηση σε αυτό», δήλωσε ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής και Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Βασίλειος Παπακώστας.

Στο επίκεντρο των ημερίδων ήταν η εφαρμογή CYBERKID powered by WIND που αποσκοπεί στην ασφαλή εξοικείωση του κοινού με τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα με το Internet καθώς στόχος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι να εξοικειώσει όσους περισσότερους μαθητές μπορεί με την εφαρμογή .

«Από το 2010, μέσω της ενημερωτικής εκστρατείας KIDS@SAFETY για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από παιδιά και εφήβους, έχουμε προσεγγίσει πάνω από 500.000 γονείς και παιδιά σε όλη την Ελλάδα» σχολίασε κατά τη διάρκεια της ημερίδας ο Διευθυντής Εταιρικών σχέσεων της WIND Ελλάς, Γιώργος Τσαπρούνης. «Μέσα από την ισχυρή μας συνεργασία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το πρωτοπόρο εργαλείο Cyberkid app έχουμε καταφέρει να είμαστε οι ψηφιακοί βοηθοί γονέων και παιδιών ώστε να αξιοποιούν με ασφάλεια τα οφέλη της τεχνολογίας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ποιοι θα λάβουν «ραβασάκια» με φόρους από το… παρελθόν

Θα προπληρώσει αν βγει στις αγορές - Η διπλή επιτυχία της ΓΕΚ - Η ΑΜΚ της Trastor

Ο «τελικός» της πρώτης κάλπης για τη ΝΔ - Η παραίτηση με «σαμαρικό άρωμα» - Τα 1.076 νέα λεωφορεία

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider