Τα πιο κουλ τεχνολογικά προϊόντα της CES 2019

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα πιο κουλ τεχνολογικά προϊόντα της CES 2019
H βαλίτσα που σας ακολουθεί, ο μαγικός καθρέφτης, η «καφετιέρα» που φτιάχνει μπύρα και άλλα...

Υψηλή τεχνολογία για κάθε γούστο παρουσιάστηκε και αυτή τη χρονιά στο διεθνές τεχνολογικό σόου του Λας Βέγκας, CES 2019. Μεταξύ των γιγάντιων τηλεοράσεων, των κινητών που διπλώνουν, και του 5G που έρχεται αλλά αργεί να φτάσει... υπήρξαν και κάποια προϊόντα που ξεχώρισαν για την πρωτοτυπία τους και την διευκόλυνση της καθημερινότητάς μας.

Οι περισσότεροι που τα είδαν από κοντά τα χαρακτήρισαν «κουλ» και όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω, πράγματι είναι.

Ένα καινοτόμο για την υγεία των διαβητικών wearable, κέρδισε εξίσου τις εντυπώσεις στο τεχνολογικό σόου του Λας Βέγκας όπου συμμετέχουν πάνω από 4.500 κατασκευαστές τεχνολογικών προϊόντων. 

Συγκεκριμένα η AerBetic, εταιρεία με έδρα την Αλαμπάμα, ανέπτυξε μια συσκευή που βοηθά τους διαβητικούς να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους.

Η συσκευή περιλαμβάνει νανο-αισθητήρες που ανιχνεύουν αν υπάρχουν ενδείξεις για υψηλά ή χαμηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας καθώς το δέρμα σας αναπνεύει.

Το wearable που μοιάζει με ρολόι συνδυάζεται με μια εφαρμογή στο κινητό σας η οποία σε περίπτωση μη φυσιολογικών συμπτωμάτων σας ειδοποιεί αλλά σας δίνει κι οδηγίες για την σωστή στιγμιαία θεραπεία.

Η συσκευή δεν έχει ακόμα εκγριθεί από τον Ιατροφαρμακευτικό σύλλογο, αλλά σύμφωνα με τους δημιουργούς της η έκγριση αναμένεται στο πρώτο εξάμηνο του 2019 και μετά η συσκευή θα τοποθετηθεί στα ράφια των καταστημάτων και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να την αποκτήσουν με 500 μόνο ευρώ.

Ο συγκεκριμένος καθρέφτης μπορεί να μην σας λέει ποιος/ποια είναι ο/η πιο όμορφος/η - όπως στην περίπτωση της κακιάς μητριάς της Χιονάτης - σας αποκαλύπτει όμως όλα τα μυστικά για να γίνεται πιο όμορφος/η.

Έχοντας ήδη εντυπωσιάσει το φανατικό, της τεχνολογίας και της αισθητικής, κοινό τα προηγούμενα χρόνια με τις πρώιμες εκδοχές του, η φέτινη έκδοση του HiMirror - Mini κέρδισε ακόμα μια φορά το στοίχημα.

Τι κάνει όμως αυτός ο έξυπνος καθρέφτης; Με την βοήθεια της τεχνολογίας κι ενώ καθρεφτίζεστε σε αυτόν σας αποκαλύπτει όλα τα μυστικά - ακόμα κι αυτά που δεν θέλετε να ξέρετε - για την επιδερμίδα και το πρόσωπό σας - ρυτίδες μαύρα στίγματα αφυδάτωση και άλλα.

Πέρα από την εκ βαθέων προσωποποιημένη ανάλυση της επιδερμίδας σας, κρατά κι εβδομαδιαίο αρχείο ώστε να διαπιστώσετε την αποτελεσματικότητα των προϊόντων ομορφιάς και περιποίησης που χρησιμοποιείτε.

Για να σας διασφαλίσει άψογα αποτελέσματα στην περίπτωση που τον χρησιμοποιείτε για να βαφτείτε, διαθέτει και φωτισμό LED και μάλιστα ρυθμιζόμενο όπου μπορειτε να ψυχράνετε ή να θερμάνετε το φως που εκπέμπει.

Τέλος δεν θα ήταν και τόσο έξυπνος αν δεν μπορούσε να συνδεθεί και στο διαδίκτυο, ώστε να σας δείχνει το καιρό, τις ειδήσεις, να ακούτε μουσική μέσα από αυτόν αφού συνδέεται με το Spotify και το Youtube, να χαζέψετε το προφίλ σας στο facebook ή να διαβάσετε ειδήσεις. Για τις περιπτώσεις που περιποιείστε εκείνη τη στιγμή το πρόσωπό σας έχει και λειτουργία hands free η οποία σας επιτρέπει να δίνετε φωνητικές εντολές.

Η εφαρμογή SkinSAFE είναι εξίσου διαθέσιμη ώστε οι καταναλωτές να μπορούν εύκολα να διαβάζουν κατανοητές οδηγίες χρήσης και χρησιμότητας για κάθε προϊόν συμπεριλαμβανομένων των συστατικών τους που δεν είναι ενδείκνυνται για αλλεργικούς.

 

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι οι καφετιέρες με κάψουλα έφεραν την επανάσταση στην παραγωγή καφέ στο σπίτι, κάνοντας την τόσο εύκολη όσο το πάτημα ενός κουμπιού. Τι θα λέγατε αν το ίδιο ίσχυε και στην περίπτωση της μπύρας.

Απίστευτο κι όμως αλήθινο με την συσκευή LG Homebrew, η οποία έκλεψε μάλλον την παράσαση στην φετινή CES 2019.

Όπως είχαμε αναφέρει και πριν την έκθεση πρόκειται για μια μηχανή σε στυλ καφετιέρας - λίγο πιο ογκώδης όπως ήταν αναμενόμενο, η οποία λειτουργεί με κάψουλες και επιτρέπει στον καθένα από εμάς να γίνει μικρόζυθοποιός.

Με ειδικό αλγόριθμο ζύμωσης για ακριβή παρακολούθηση θερμοκρασίας και πίεσης και μηχανισμό αυτοκαθαρισμού που απαιτεί μόνο ζεστό νερό, εσείς βάζετε την ειδική κάψουλα στην LG HOmebrew, πατάτε το κουμπί κι έχετε την δική σας craft μπύρα στο σπίτι.

Οι κάψουλες περιέχουν όλα τα απαραίτητα συστατικά –βύνη, λάδι, ζύμη και αρώματα ενώ η συσκευή διαθέτει και εφαρμογή για απομακρυσμένη λειτουργία, ώστε να παρακολουθείτε την παρασκευή από τον καναπέ σας.

Η Homebrew μπορεί να παράγει έως και πέντε λίτρα σε δύο εβδομάδες (ανάλογα με τον τύπο μπύρας) ενώ σε πρώτη φάση θα διατεθούν κάψουλες πέντε ποικιλιών: Czech Pilsner, English Stout, Belgian-style Witbier, American Pale Ale και American IPA.

Η διάθεση της αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Μπορεί η εφαρμογή Google Translate να αποτέλεσε κάποτε μια λύση για τα ταξίδια σας σε ξένες χώρες όπου oμιλούνται ξένες σε εσάς γλώσσες, αυτό όμως ανήκει στο παρελθόν.

Την άβολη ανάγνωση ή και εκφώνηση μέσω κινητού έρχονται να αντικαταστήσουν τα κομψά - σχεδόν αθέατα - ειδικά αν έχετε μακριά μαλλιά - ακουστικά Timekettle's WT2 Plus.

Το ζευγάρι αυτό των ακουστικών συνδέεται με οποιοδήποτε Android ή iOS τηλέφωνο μέσω Bluetooth και άπαξ κι επιλέξετε μια ξένη γλώσσα μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής τα ακουστικά σας λύνουν τα χέρια, μεταδίδοντας την μετάφραση μέσω του ακουστικού σας.

Μάλιστα αν αντίστοιχα ακουστικά φορά και ο συνομιλητής σας, τότε μπορεί να μεταφράζει τη συζήτηση με μόνο πέντε δευτερόλεπτα καθυστέρηση στον καθένα σας. Δηλαδή μιλάτε εσείς μεταφράζει στον συνομιλητή σας, απαντά εκείνος μεταφράζει σε εσάς.

Για την ώρα είναι διαθέσιμες 21 γλώσσες, ενώ άλλες 15 πρόκειται να προστεθούν σύντομα. Η εφαρμογή διαθέτει μέχρι και επιλογή προφορών για ακόμα πιο ακριβή μετάφραση, μπορείτε δηλαδή να επιλέξετε μεταξύ british english, american english ακόμα και australian english, και σας υπόσχεται να σας προσφέρει ακριβή μετάφραση σε ποσοστό 95%.

Εκτός από αυτόματη λειτουργία τα ακουστικά υποστηρίζουν και touch mode - δηλαδή σας μεταφράζουν όταν εσείς τα ακουμπήσετε.

Η μπαταρία τους διαρκεί για τρεις ώρες και η θήκη τους χρησιμοποιείται και για επαναφόρτιση.

Το να σέρνετε την υπερβολικά φορτωμένη βαλίτσα σας στο αερδρόμιο σίγουρα δεν συγκαταλέγεται στις ευχάριστες εμπειρίες του ταξιδιού. Η έξυπνη όμως βαλίτσα που παρουσιάστηκε στους πολυσύχναστους διαδρόμους της έκθεσης CES 2019 στο Λας Βέγκας, βγάζει την έννοια του κουβαλήματος από το μυαλό σας, αφού χάρη στην έξυπνη τεχνολογία της σας ακουλουθεί μόνη της όπου κι αν πάτε. 

Η εταιρεία με έδρα το Πεκίνο, ForwardX αποκάλυψε την τελευταία εκδοχή της έξυπνης βαλίτσας, γνωστή ως Ovis, η οποία χάρη στη σειρά αισθητήρων που διαθέτει στέκεται στο πλάι σας όπου κι αν πηγαίνετε και μάλιστα αποφεύγοντας πιθανά εμπόδια που θα συναντήσει στο διάβα της, όπως άλλες βαλίτσες ή επιβάτες.

Οι αισθητήτες λειτουργούν με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και διασφαλίζουν ότι η βαλίτσα θα είναι πιστή στον ιδιοκτήτη της.

Βέβαια παρά την εξυπνάδα της δεν μπορεί - τουλάχιστον ακόμα - να ανεβαίνει τα σκαλιά του αεροδρομίου ή του αεροσκάφους, γυρίζει εύκολα όμως σε «manual mode» με το που πιάσετε το χερούλι της.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:48

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο

23:32

Χατζηδάκης: Απάντηση στη μικρόψυχη κριτική, η περαιτέρω αναβάθμιση από την S&P

23:13

Η S&P αναβάθμισε σε θετικό το outlook της Ελλάδας - Διατήρηση του αξιόχρεου στο «ΒΒΒ-»

23:01

Wall Street: «Κόκκινο 6x6» για Nasdaq και S&P 500 με «βαρίδι» Nvidia - Το μεγαλύτερο πτωτικό σερί πάνω από ένα έτος

22:47

Πετρέλαιο: Εβδομαδιαία «βουτιά» πάνω από 3% στην σκιά της Μέσης Ανατολής

22:30

ΠΑΣΟΚ: Οι 8 νέοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που συμπληρώνουν το ψηφοδέλτιο

22:12

Κασσελάκης: Αυτός είναι ο δικός σας ΣΥΡΙΖΑ

21:54

Ράλι 2,2% για τον χρυσό: 5η συναπτή εβδομάδα κερδών

21:37

Μισέλ σε Τραμπ: «Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Η συμβολή της ΕΕ στην Ουκρανία: 143 δισ. ευρώ»

21:29

Times του Λονδίνου: Η ελληνική οικονομία συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες της ΕΕ

21:11

Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 115 εκατ. ευρώ

21:04

Δίκη Τραμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο

20:50

Τουρισμός: Αναπτερώνει τις ελπίδες για νέα ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο του 2024

20:44

Όρμπαν προς ηγέτες ΕΕ: «Το καπελάκι σας και δρόμο»

20:35

Ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ: Όλα τα ονόματα των υποψηφίων - Οι 5 «εκλεκτοί» Κασσελάκη

20:25

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι συνεχίζει τις πιέσεις προς το ΝΑΤΟ για περισσότερη στρατιωτική βοήθεια

20:17

Αυγενάκης: Nα εκμεταλλευθούμε τις ευκαιρίες της ψηφιακής εποχής - Διείσδυση στις αγορές του κόσμου

20:07

Τεχεράνη: Τα ισραηλινά drones δεν προκάλεσαν ζημιές ή θύματα στο Ισφαχάν

20:05

Απώλειες στις ευρωαγορές με το «βλέμμα» σε Ισραήλ και Ιράν

19:55

Αθανασίου στο Bloomberg για Ελληνικό: Σύμβολο μιας νέας Ελλάδος που αναγεννάται μετά την κρίση

19:48

Ο ιός της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε αγελαδινό γάλα μολυσμένων ζώων

19:33

Ισραήλ- Ιράν: Αναλυτές εκτιμούν πως υπάρχουν λόγοι αποκλιμάκωσης - Αλλά η κατάσταση παραμένει εκρηκτική

19:27

Η Κίνα αναγκάζει την Apple να αφαιρέσει τα WhatsApp και Threads από το App Store

19:21

Θα μειώσει η ΕΚΤ τα επιτόκια τον Ιούνιο; 12 μέλη του ΔΣ «άνοιξαν τα χαρτιά τους»

19:07

Χαρδαλιάς: Bάζουμε τέλος στα «φακελάκια» - Μόνο ψηφιακά τα αντίγραφα διπλωμάτων οδήγησης και η άρση παρακράτησης

18:55

Ν. Δένδιας: Ο Λόρδος Βύρων ήταν ο πιο γνωστός φιλέλληνας

18:52

Μάτι: Καταδίκη του τότε διοικητή του ΕΣΚΕ για ψευδή στοιχεία προς τους εισαγγελείς που ερευνούσαν τα αίτια της τραγωδίας

18:48

ΝΑΤΟ: Οι χώρες μέλη δεσμεύτηκαν να παράσχουν νέα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στην Ουκρανία

18:40

ΔΥΠΑ: 976.373 εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Μάρτιο - Μείωση 5,7% από το 2023

18:31

Ο Αρμάνι δεν αποκλείει συγχώνευση ή IPO για τον οίκο του

gazzetta
gazzetta reader insider insider