Πιτσιλής: Εντοπίσαμε influencer που φοροδιέφευγε - Και μέσω social media η παρακολούθηση της φοροδιαφυγής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιτσιλής: Εντοπίσαμε influencer που φοροδιέφευγε - Και μέσω social media η παρακολούθηση της φοροδιαφυγής
Ο διοικητής της ΑΑΔΕ αποκάλυψε πως έχει εντοπιστεί ήδη ένας influencer, ο οποίος φοροδιέφευγε συστηματικά, αλλά και πολλές υποθέσεις, για τις οποίες θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

Για την παρακολούθηση της φοροδιαφυγής μέσω social media μίλησε, μεταξύ άλλων, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, στα Παραπολιτικά fm.

Ο κ. Πιτσιλής αποκάλυψε πως έχει εντοπιστεί ήδη ένας influencer, ο οποίος φοροδιέφευγε συστηματικά, αλλά και πολλές υποθέσεις, για τις οποίες θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

«Χρησιμοποιούμε τα social media εδώ και καιρό, ούτως ή άλλως χρησιμοποιούμε εδω και καιρό αυτές τις πληροφορίες. Είχαμε περίπτωση influencer που υπέβαλε κιόλας δήλωση συμμόρφωσης, δηλαδή έκανε δήλωση με την οποία συμφώνησε με το αποτέλεσμα και άλλες περιπτώσεις που αυτή τη στιγμή ελεγκτικά είναι σε εξέλιξη και θα πούμε περισσότερα όταν είναι κατάλληλος ο χρόνος», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι λίγοι οι influencer. Φαίνεται ότι η αγορά έχει διαμορφώσει και τιμοκαταλόγους ανάλογα με το πόσους followers έχει ο καθένας αυτό για εμάς είναι μια πληροφορία η οποία μας βοηθάει να κάνουμε αυτό που λέμε έμμεση τεχνική ελέγχου», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τους επώνυμους influencer που πουλάνε αντικείμενα μέσω των social media, ο διοικητής της ΑΑΔΕ επεσήμανε ότι θα ελεγχθεί και αυτή η κατηγορία. «Υπάρχουν υποθέσεις σε εξέλιξη. Δεν θέλω να εστιάσουμε σε μια κατηγορία φορολογουμένων, το φάσμα είναι ευρύ. Αυτό είναι μια αγορά η οποία όσο πάει γίνεται όλο και πιο εμφανής και ρυθμισμένη και αποκτούμε και εμείς πάρα πολύ πληροφορία πια», ανέφερε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΑΑΔΕ και ΥΠΕΘΟ: Μετάθεση προθεσμιών στο myDATA, στο Μητρώο POS και στην απόσυρση ΕΑΦΔΣΣ

Γιατί μπαίνουν στο μικροσκόπιο των αρχών οι influencers

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Οι φόροι που θα πληρώσουν το 2024 με το τεκμαρτό εισόδημα

gazzetta
gazzetta reader insider insider