Γεωργιάδης: Σε αναστολή οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, με επίδομα έως 534 ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Σε αναστολή οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, με επίδομα έως 534 ευρώ
Η αναστολή θα ισχύει για τρεις μήνες και οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν έκτακτο επίδομα 534 ευρώ το μήνα, επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας.

Τελευταία ενημέρωση 12:25

Σε αναστολή θα μπορούν να θέτουν τους εργαζομένους τους οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης στο Action24.

Η αναστολή θα ισχύει για τρεις μήνες και οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν έκτακτο επίδομα έως 534 ευρώ το μήνα, επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης, διευκρινίζοντας πως η σχετική τροπολογία έχει ήδη κατατεθεί από το Σάββατο.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση το κράτος μας να αφήσει κανέναν αβοήθητο. Το έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα 4 χρόνια και συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο. Δεν θέλω κανένας να ανησυχεί», πρόσθεσε. «Όλα όσα καταστράφηκαν, όλα θα τα φτιάξουμε».

Μάλιστα, ο υπουργός γνωστοποίησε πως έκλεισε διακοπές στη Ρόδο για αυτόν και την οικογένειά του. «Τη Ρόδο θα τη στηρίξουμε. Δεν θα την αφήσουμε να πάθει ζημιά πραγματική από αυτή την πυρκαγιά», είπε επίσης.

Για τη γενικότερη εικόνα των πυρκαγιών στην Ελλάδα, ο υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι «είναι απαίσιο αυτό που συμβαίνει, είναι μία συμφορά, μία καταστροφή». «Είναι όμως μία καταστροφή, η οποία θα μπορούσε να αποφευχθεί; Υπάρχει σήμερα χώρα -και ειδικά χώρα της Μεσογείου- που δεν έχει αυτήν τη στιγμή που μιλάμε μεγάλες πυρκαγιές;», αναρωτήθηκε, επισημαίνοντας ότι «φέτος, για πρώτη φορά έπιασαν φωτιά τα δάση στην Ελβετία και οι Ελβετοί δεν είχαν ούτε ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος και ζητάγανε από τους άλλους, γιατί δεν είχαν ποτέ πυρκαγιές».

«Στη νέα πραγματικότητα που ζούμε οι πυρκαγιές το καλοκαίρι θα είναι, δυστυχώς, μία αναπόφευκτη πραγματικότητα. Έχουμε τα περισσότερα εναέρια μέσα στην ιστορία μας, 30% περισσότερα λειτουργικά εναέρια μέσα από το 2019. Έχουμε τον μεγαλύτερο στόλο παγκοσμίως κατά αναλογία πληθυσμού, δηλαδή για ένα κράτος 11 εκατομμυρίων έχουμε τον μεγαλύτερο αεροπορικό στόλο που υπάρχει και σε ελικόπτερα και σε αεροπλάνα. Έχουμε έμπειρα πληρώματα και μία έμπειρη πια Πυροσβεστική με ικανούς αξιωματικούς», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Τέλος, όσον αφορά την κατάρρευση της γέφυρας στην περιμετρική της Πάτρας, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «το δυστύχημα συνέβη 12:20. Άρα, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είχαν σταματήσει οι εργασίες την ώρα που είχε διατάξει το κράτος, αλλά η εταιρεία μόνη της είχε αποφασίσει χωρίς άδεια κανενός να συνεχίσει τις εργασίες. Διερευνά η Επιθεώρηση Εργασίας από χθες το γιατί και το πώς. Προφανώς και τα πρόστιμα θα μπουν και όλα τα προβλεπόμενα θα ακολουθηθούν. Δεν λέω ότι αυτό φέρνει πίσω στη ζωή τον συμπολίτη μας που πέθανε, ούτε ότι θα φτιάξει την υγεία του άλλου συμπολίτη μας που είναι σε πολύ βαριά κατάσταση στο νοσοκομείο, αλλά, δυστυχώς, εάν είχαν τηρήσει την υπουργική απόφαση που είχαμε εκδώσει, 12:00 η ώρα θα είχαν φύγει και αυτή η τραγωδία δεν θα είχε συμβεί».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider