Τέλος επιτηδεύματος: Υποβολή ενστάσεων έως 28/7 από επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δικαιούνται απαλλαγή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέλος επιτηδεύματος: Υποβολή ενστάσεων έως 28/7 από επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δικαιούνται απαλλαγή
Η ένσταση υποβάλλεται με τη συμπλήρωση σχετικού εντύπου εντός του περιβάλλοντος του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ.

Οι επιχειρήσεις και επιτηδευματίες που γλιτώνουν από το τέλος επιτηδεύματος για το φορολογικό έτος 2022, επειδή αύξησαν τις θέσεις πλήρους απασχόλησης μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2022 εάν δεν λάβουν σχετικό email από την ΑΑΔΕ έως τις 7 Ιουλίου 2023, έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν ένσταση έως τις 28 Ιουλίου 2023.

Όπως ορίζει κοινή υπουργική απόφαση «ειδικά για το φορολογικό έτος 2022, η ΑΑΔΕ ενημερώνει με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τις επιχειρήσεις με φορολογικό έτος που λήγει έως τις 31.1.2023, οι οποίες πληρούν την προϋπόθεση της παρ. 2 του άρθρου 2 της παρούσας, μέχρι τις 7 Ιουλίου 2023. Οι επιχειρήσεις του προηγούμενου εδαφίου που δεν λαμβάνουν το ηλεκτρονικό μήνυμα, λόγω μη διακρίβωσης της πλήρωσης των προϋποθέσεων του προηγούμενου άρθρου, δικαιούνται να υποβάλλουν ένσταση μέχρι τις 28 Ιουλίου 2023».

Η ένσταση υποβάλλεται με τη συμπλήρωση σχετικού εντύπου εντός του περιβάλλοντος του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις νόμου, δικαιούχοι της εξαίρεσης από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος είναι φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες, ανεξάρτητα από τον τρόπο τήρησης των βιβλίων τους (απλογραφικά ή διπλογραφικά), των οποίων τα ακαθάριστα έσοδα κατά το φορολογικό έτος για το οποίο χορηγείται η εξαίρεση δεν υπερβαίνουν τα δύο (2) εκατομμύρια ευρώ.

Για την εξαίρεση τους από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος ενός φορολογικού έτους θα πρέπει κατά το ίδιο φορολογικό έτος να έχουν προβεί σε αύξηση των θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης κατά τουλάχιστον τρία δωδέκατα (3/12) σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υπ. Υγείας: Η νέα πολιτική ηγεσία και το βαρύ χαρτοφυλάκιο

Τα «καυτά» μέτωπα σε εργασία και ασφάλιση την επόμενη ημέρα

Τι περιμένει η αγορά από τη νέα κυβέρνηση – Το «παράθυρο ευκαιρίας» των 18 μηνών

gazzetta
gazzetta reader insider insider