Ναυπηγεία: Αυξάνονται οι ώρες για τους τεχνικούς ασφαλείας, μετά από το Πέραμα

Newsroom
Μοιράσου το
Ναυπηγεία: Αυξάνονται οι ώρες για τους τεχνικούς ασφαλείας, μετά από το Πέραμα
Μετά από το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε τη Δευτέρα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, με ένα 47χρονο να χάνει τη ζωή του και άλλους δύο συναδέλφους τους να τραυματίζονται.

Την αύξηση των ελαχίστων ωρών υποχρεωτικής απασχόλησης Τεχνικού Ασφαλείας κατά την εκτέλεση ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών σε πλοία για τους καλοκαιρινούς μήνες ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, μετά από το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε τη Δευτέρα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, με ένα 47χρονο να χάνει τη ζωή του και άλλους δύο συναδέλφους τους να τραυματίζονται κατά τη διάρκεια εργασιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα 30 Μαΐου 2023 στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στην οποία παρευρέθηκαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θεόδωρος Κλιάρης, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, η Γενική Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Άννα Στρατινάκη, ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρηση Εργασίας κ. Γιώργος Τζιλιβάκης και υπηρεσιακοί εκπρόσωποι και των δυο υπουργείων με εκπροσώπους των εργαζομένων στις Ναυπηγοεπισκευαστικές Ζώνες Πειραιά – Δραπετσώνας – Κερατσινίου και Περάματος – Σαλαμίνας, συζητήθηκαν αναλυτικά τα ζητήματα συνθηκών εργασίας και προστασίας των εργαζομένων στις ζώνες αυτές.

Αποφασίστηκε για την περαιτέρω θεσμική θωράκιση των μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, η αύξηση των ελαχίστων ωρών υποχρεωτικής απασχόλησης Τεχνικού Ασφαλείας κατά την εκτέλεση ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών σε πλοία, για το επόμενο διάστημα των τριών (3) μηνών κατά το οποίο παρατηρείται και ένταση του θερμικού φορτίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το ΣΕΠΕ για τον νεκρό 47χρονο στο Πέραμα: Διερευνώνται τα αίτια και οι συνθήκες

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider