Αυξάνεται το επίδομα παιδιού για τους γονείς στο Δημόσιο - Ποιοι νέοι θα λάβουν την επιταγή των 150 ευρώ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξάνεται το επίδομα παιδιού για τους γονείς στο Δημόσιο - Ποιοι νέοι θα λάβουν την επιταγή των 150 ευρώ
Αυξάνεται το επίδομα παιδιού για τους δημοσίους υπαλλήλους από την Πρωτοχρονιά. 200.000 νέοι κάθε χρόνο θα λαμβάνουν το Youth Pass.

Τη μονιμοποίηση του Freedom Pass, μέσω της θεσμοθέτησης του Youth Pass, ως ένα πρόσθετο μέτρο στο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, ανακοίνωσε από την Ελευσίνα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δικαιούχοι του μέτρου θα είναι περίπου 200.000 νέοι κάθε χρόνο, οι οποίοι θα γίνονται 18 χρονών και θα λαμβάνουν την επιταγή των 150 ευρώ.

Η ενίσχυση των 150 ευρώ του μόνιμου πλέον Youth Pass θα μπορεί να ξοδευτεί για πολιτιστικές, τουριστικές δραστηριότητες και μεταφορές.

Το δημοσιονομικό κόστος του μέτρου είναι 30 εκατ. ευρώ κατ' έτος, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη.

«Θυμάμαι πόσο μεγάλη επιτυχία είχε στη διάρκεια της πανδημίας το «Freedom Pass» που κάναμε για τους νέους, που τους δώσαμε ουσιαστικά 150 ευρώ για να μπορούν να κινηθούν και να δαπανήσουν σε υπηρεσίες που σχετίζονται και με τον τουρισμό το καλοκαίρι. Είπαμε, λοιπόν, γιατί να μην το μονιμοποιήσουμε αυτό; Είμαστε σε θέση πια να μπορούμε να πούμε ότι θα δίνουμε ένα τέτοιο εργαλείο, 150 ευρώ σε κάθε νέο την ώρα που θα ενηλικιώνεται, στα 18 του χρόνια, ώστε να μπορεί να το δαπανήσει σε ένα ταξίδι, σε μια υπηρεσία πολιτισμού ή σε μια υπηρεσία αθλητισμού, συνεισφέροντας και με αυτό τον τρόπο τουλάχιστον να ξέρουμε ότι τα χρήματα θα πιάσουν τόπο, σε εγχώριες υπηρεσίες και με κάποιο τρόπο να μπορούν να επιστρέψουν στην ελληνική οικονομία», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Αυξάνονται το επίδομα παιδιού για τους δημοσίους υπαλλήλους

Αυξάνεται το επίδομα παιδιού για τους δημοσίους υπαλλήλους από την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Παράλληλα αναμορφώνεται το μισθολόγιο του Δημοσίου (ενιαίο μισθολόγιο και ειδικά μισθολόγια) με έμφαση στους χαμηλόμισθους και όσους έχουν θέσεις ευθύνης.

Για τους γονείς στο Δημόσιο, το επίδομα παιδιού διαμορφώνεται ως εξής:

  • Για ένα παιδί το επίδομα από τα 50 ευρώ αυξάνεται στα 70 ευρώ
  • Για δύο παιδιά από τα 70 ευρώ αυξάνεται στα 120 ευρώ
  • Για τρία παιδιά, το επίδομα διαμορφώνεται στα 170 ευρώ.
  • Για τέσσερα παιδιά το επίδομα από τα 170 ευρώ ανεβαίνει στα 220 ευρώ.

«Θα κάνουμε μια παρέμβαση και στα επιδόματα τέκνων. Ήταν λίγο παράξενο το γεγονός ότι προσθέτεις τέκνα στην οικογένεια, αλλά κλιμακωτά το επίδομα δεν ανεβαίνει αρκετά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κ. Χατζηδάκης: H ισχυρή ανάπτυξη θα φέρει αυξήσεις μισθών - Θα στηρίξουμε το «Σπίτι μου» με όσους πόρους χρειαστούν

Μητσοτάκης: 150 ευρώ στους 18ρηδες – Άνοδος επιδόματος τέκνων στο δημόσιο

Δημόσιοι υπάλληλοι: Έρχεται προκαταβολή μερισμάτων και αυξήσεις στα ειδικά μισθολόγια εντός του 2023

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider