Επιστροφές φόρων: Μαζικοί συμψηφισμοί και με αρρύθμιστες οφειλές σε 202.000 φορολογούμενους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιστροφές φόρων: Μαζικοί συμψηφισμοί και με αρρύθμιστες οφειλές σε 202.000 φορολογούμενους
Με συνοπτικές και πλήρως ηλεκτρονικές διαδικασίες συμψηφίστηκαν και επιστράφηκαν σε 202.000 φορολογούμενους, φόροι συνολικού ύψους 64,67 εκατ. ευρώ από 317.000 τίτλους επιστροφής.

Στον πρώτο μαζικό συμψηφισμό επιστροφών φόρου και με αρρύθμιστες οφειλές στην Εφορία προχώρησε κεντρικά η ΑΑΔΕ.

Με συνοπτικές και πλήρως ηλεκτρονικές διαδικασίες συμψηφίστηκαν και επιστράφηκαν σε 202.000 φορολογούμενους, φόροι συνολικού ύψους 64,67 εκατ. ευρώ από 317.000 τίτλους επιστροφής, ενώ 230.000 φορολογούμενοι οι οποίοι, αν και μπορούσαν να είχαν λάβει επιστροφή φόρου 32 εκατ. ευρώ, έλαβαν ένα email από την ΑΑΔΕ με το οποίο καλούνται να δηλώσουν τον IBAN του τραπεζικού τους λογαριασμού ηλεκτρονικά στο Μητρώο της ΑΑΔΕ ώστε να μπορέσουν να πιστωθούν άμεσα τα χρήματα που δικαιούνται.

Η ΑΑΔΕ ενεργοποιεί αυτοματοποιημένες διαδικασίες επιστροφών φόρου με αιχμή τον ΦΠΑ μειώνοντας το χρόνο για την επιστροφή των ποσών στους δικαιούχους οι οποίοι στο παρελθόν ήταν αναγκασμένοι να περιμένουν ακόμα και χρόνια για να λάβουν τα χρήματα που δικαιούνται. Με το νέο σύστημα το 90% των αιτημάτων επιστροφής ΦΠΑ ικανοποιούνται εμπρόθεσμα σε διάστημα 90 ημερών.

Ταυτόχρονα η ΑΑΔΕ σχεδιάζει να επεκτείνει το μέτρο των μαζικών συμψηφισμών και με οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία αντλώντας τα σχετικά στοιχεία από την ΗΔΙΚΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Θέμα ωρών το άνοιγμα της πλατφόρμας - Οι αλλαγές στα φορο-έντυπα και οι κωδικοί SOS

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση - Δείτε αν κερδίσατε

ΑΑΔΕ:  Χωρίς αίτηση και χωρίς καθυστέρηση η επανεκτύπωση 20 βεβαιώσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider