Κατώτατος μισθός: Η εξειδίκευση από τον Κωστή Χατζηδάκη - Βίντεο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κατώτατος μισθός: Η εξειδίκευση από τον Κωστή Χατζηδάκη - Βίντεο
Διευκρινίσεις από τον Κωστή Χατζηδάκη για την αύξηση του κατώτατου μισθού που από 1η Απριλίου θα ανέρχεται στα 780.

Ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου θα ανέρχεται σε 780 ευρώ, μετά την αύξηση 9,4% που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτή την ώρα, ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, θα προχωρήσει στις απαραίτητες διευκρινίσεις.

Η νέα αύξηση θα συμπαρασύρει τα επιδόματα ανεργίας και όλες τις παροχές που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό, όπως εξήγησε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Δεν έχω αυταπάτες, ξέρω ότι ακόμα στην Ελλάδα οι αμοιβές είναι χαμηλές, ενώ πιέζονται από τον εισαγόμενο πληθωρισμό. Είναι κάτι το οποίο το ακούω συνέχεια, ειδικά από τους νέους που δύσκολα τα βγάζουν πέρα» παραδέχτηκε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως η νέα αύξηση δεν λύνει το πρόβλημα αλλά προσφέρει μια σημαντική ανακούφιση και κυρίως «δηλώνει την πρόθεσή μας να αναβαθμίσουμε τους μισθούς τόσο στο δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα». «Θέλω να τονίσω ότι το ποσό που συμφωνήθηκε βρίσκεται στο ανώτατο όριο των δυνατότητων μας. Είναι μέσα στις αντοχές των επιχειρήσεων που στηρίχθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας», διευκρίνισε ο πρωθυπουργός. «Η οικονομία είναι σε ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική, η ανεργία υποχωρεί σταθερά, οι φόροι εξακολουθούν να μειώνονται» υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως τώρα είναι η ώρα να στηριχθούν οι εργαζόμενοι με μια νέα γενναία αύξηση μισθού, καθώς το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να το καρπώνονται όλοι δίκαια, όπως επεσήμανε καταληκτικά.

Δείτε live την εξειδίκευση από τον Κωστή Χατζηδάκη

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Motor Oil: To «Πράσινο Λάδι» στα πρατήρια AVIN & Shell - Διευρύνει τα σημεία συλλογής οικιακού λαδιού

Οι νέες απώλειες της Credit Suisse φέρνουν νευρικότητα στις ευρωαγορές

Κώστας Σκρέκας: Το νερό ήταν και παραμένει υπό δημόσιο έλεγχο

gazzetta
gazzetta reader insider insider